Sunday, November 30, 2014

Έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία οι δάσκαλοι μας;

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας θεωρεί τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη πρόσωπο ανεπιθύμητο (PERSONA NON GRATA) για την πόλη της Βέροιας.
Έναν υπουργό που, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Τρόικα (κι όχι γιατί «αναγκάζεται» τάχα, αλλά γιατί το θέλει συνειδητά)»
 

Και όμως η παραπάνω ανακοίνωση δεν ανήκει ούτε στην τοπική οργάνωση της Χρυσής αυγής ούτε σε κάποιο τοπικό αναρχικό γκρουπούσκουλο. Είναι  δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά μέσα το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης του νομού Ημαθίας

Μας αρέσει συχνά να λέμε για τη δημοκρατία, την χωρά που την γέννησε και διάφορα αλλά  όμορφα. Στην πράξη όμως, στην καθημερινή μας επαφή με τις όψεις της δημοκρατίας, δεν φαίνεται να την υπερασπιζόμαστε και πολύ. Θα περίμενε κάποιος τέτοιες συμπεριφορές από ανθρώπους που δεν υποστηρίζουν την δημοκρατία (χουντικοί και ναζιστές δυστυχώς ευδοκιμούν σε αυτόν τον καταραμένο τόπο), αλλά για ανθρώπους που υποτίθεται που θα έπρεπε να την υπερασπίζονται, και το χειρότερο όταν πρόκειται για εκπαιδευτικούς, είναι αδιανόητο.

 Στα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή του μνημονίου και όσα επακολουθήσαν στην χώρα κυριάρχησε μια μαζική παράνοια, Από κάθε πλευρά του πολιτικού φάσματος γίνεται ένας διαγωνισμός αντιμνημονιακης ρητορικής που χρησιμοποιεί κάθε παλαβομάρα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Στην περίπτωση όμως της συγκεκριμένης ανακοίνωσης τα πράγματα είναι ακόμη πιο ανησυχητικά. Όχι μονό γιατί την συνέταξαν δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι μάλιστα, αλλά κυρίως γιατί μέσα από αυτή την ανακοίνωση δείχνει πως αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης, είτε συμφωνεί κάνεις είτε διαφωνεί κάνεις μαζί του, είναι Υπουργός της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση αυτή προήλθε από δημοκρατικές εκλογές και μάλιστα για να εφαρμόσει τις υπογεγραμμένες συμφωνίες. Αν είναι μια κακή κυβέρνηση αυτό θα κριθεί στις επόμενες εκλογές. Δικαίωμα βεβαία έχουμε όλοι στην κριτική, όσο σκληρή και να είναι, αλλά από την κριτική ως την δημόσια επίδειξη φασισμού υπάρχει χαώδης διάφορα.





No comments: