Tuesday, December 31, 2013

Υπάρχει η Δράση! Επιστολή μου στην τοπική μας εφημερίδα.





Κύριε διευθυντά.

Λίγες ώρες πριν φύγει το 2013, μια χρονιά που ήταν από τις χειρότερες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, η εφημερίδα σας πιστή στο ραντεβού της με τους αναγνώστες της, εξέδωσε ένα ακόμη πλούσιο σε περιεχόμενο φύλλο, παρά την αργία των ημερών. Η μονή ιδιωτική εφημερίδα του δήμου μας αποτελεί «προίκα» για τον τόπο μας, και καθήκον  όλων μας είναι η στήριξη της..

 Κρατώντας την λοιπόν στα χέρια (μια αίσθηση που όσο παίρνει ο καιρός πάμε να την ξεχάσουμε)και διαβάζοντας το πάντα ενδιαφέρον editorial σας που δημοσιεύεται στην δεύτερη σελίδα, ένοιωσα την ανάγκη να καταθέσω μερικές σκέψεις με αφορμή τα γραφόμενα σας . Συγκεκριμένη αφορμή υπήρξε η μέχρι ενός σημείου δικαιολογημένη ίσως δυσπιστία σας προς όλους τους σημερινούς κομματικούς μηχανισμούς για την έξοδο από αυτή την αθλία πολιτική κατάσταση που εύστοχα περιγράφετε στην αρχή του άρθρου σας, αφού από τη μια βάζετε  την ¨απόλυτη καταστροφή¨ και από την άλλη το ανύπαρκτο "succes story".

Όσον αφορά δε τις πολιτικές προτεραιότητες που έχουμε σήμερα ανάγκη να προτάξουμε, γράφετε χαρακτηριστικά: «Το ζητούμενο είναι μια θετική πρόταση για το πώς πρέπει να ζούμε και να λειτουργούμε στο εξής. Οι νέες αξίες μας, οι σταθερές που θα μας καθοδηγήσουν σε ένα αβέβαιο μέλλον. Σε αυτό το ζητούμενο καμιά από τις υπάρχουσες δυνάμεις δεν απαντάει. Είναι και δύσκολο. Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις είναι εν πολλοίς μέσα στο πρόβλημα αδυνατώντας να δουν τα πράγματα από απόσταση.»

Για τις νέες αυτές αξίες και τους εκφραστές τους γράφω αυτές τις γραμμές.

Για το κόμμα που κατά τη γνώμη μου πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που περιγράφετε. Η Δράση είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος το 2009 και με μια ομάδα αποτελούμενη από ορισμένα από τα δυνατότερα μυαλά της ελληνικής κοινωνίας, προσπάθησε να πείσει το πολιτικό μας σύστημα αλλά πρωτίστως την κοινωνία, ότι ο δρόμος που τραβούσαμε ως χώρα μας οδηγούσε επειγόντως στο γκρεμό. Δυστυχώς όμως- και πρώτος εγώ ως πρόσφατα-δεν τους ακούγαμε ,αφού μας άρεσαν οι ψεύτικες υποσχέσεις, τα διάφορα ¨λεφτά υπάρχουν¨. Προτιμήσαμε τα ευχάριστα ψεύδη από τις δυσάρεστες αλήθειες.

Σήμερα το κόμμα της Δράσης ανανεωμένο αλλά και δικαιωμένο για τις απόψεις που πρεσβεύει, με ιδέες και προτάσεις πιο επίκαιρες από ποτέ διεκδικεί υπό την ηγεσία του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και με μια ομάδα ικανότατων συνεργατών την είσοδο του στη βουλή.

Η είσοδος της Δράσης στην επόμενη βουλή αλλά και ευρωβουλή, είναι κατά τη γνώμη μου επιβεβλημένη και αξίζει να την εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας.  Η Δράση είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει λύσεις στις ανησυχίες και στις αγωνίες της κοινωνίας, όπως αυτές αποτυπώνονται και στην αρθρογραφία σας. Είναι το μονό σημερινό κόμμα άπου δεν έχει καμία σχέση με το κυβερνητικό παρελθόν της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, της Ελλάδας των χρεών, του μεγάλου δημοσίου, της διαφθοράς.

 Μπορεί τον τελευταίο καιρό κάποια κόμματα που δηλώνουν αντισυστημικα, να υπόσχονται πράμματα και θάμματα στον ελληνικό λαό, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες, μπορεί να ισχυρίζονται ότι δεν κυβέρνησαν ποτέ, όμως αυτά που εκφράζουν είναι στην ουσία η κατάσταση που μας έφτασε ως εδώ. Είναι το κακό μας παρελθόν που προσπαθεί μεταμφιεσμένο με νέα ρητορική να επιβιώσει στο παρόν. Υπερθεματίζουν σε κάθε θεμιτό(και αθέμιτο)συνδικαλιστικό αίτημα, ενώ έχουν προσελκύσει στην τάξη τους ανθρώπους που ήταν κύριοι εκφραστές της καταστροφής της χώρας, κάτι που βέβαια οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλά.

Αντίθετα, εμείς στη δράση πιστεύουμε στο άτομο και στις δυνατότητες του ενάντια στον αριστερίστικο μηδενισμό, ευαγγελιζόμαστε ένα μικρό κράτος- σύμμαχο και όχι αυτό το τεράστιο μη παραγωγικό σοβιετικού τύπου κράτος που έχουμε. Μαχόμαστε για χαμηλή φορολογία όπου όλοι θα πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν βάση των εσόδων τους και μόνο, ενάντια στην λογική των χαρατσιών και το κυνήγι της επιχειρηματικότητας μέχρι θανάτου, στην οποία επιδίδονται οι σημερινοί κυβερνώντες. Απαιτούμε έναν ισχυρό ιδιωτικό τομέα που απαλλαγμένος από γραφειοκρατία και κρατική διαφθορά, θα αποτελέσει ατμομηχανή της ανάπτυξης, απορροφώντας σημαντικό κομμάτι ανέργων.

 Η χρόνια όπου σε λίγες μέρες έρχεται επιβάλλεται να είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, η χρονιά της ελπίδας. Και εμείς στη Δράση παλεύουμε για τις αλλαγές, κρατάμε μέσα μας την ελπίδα. Αξίζει να μας εμπιστευτείτε.

 Καλή χρόνια!

Με εκτίμηση,

 Νίκος Λιολιόπουλος, μέλος της Κ.Ε. της Δράσης.



No comments: