Wednesday, December 14, 2011

Νανά Μούσχουρη. Ένα ακόμη θύμα της εθνικής μας ψωροπερηφάνιας.


Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι τώρα που τα πάντα έχουν καταρρεύσει σε αυτή τη χωρά, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας, τώρα που το ψέμα στο οποίο ζούσαμε σας χωρά αποκαλύπτεται με τρόπο τραγικό, εμείς κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Θα περίμενε κάνεις ότι έστω και την υστάτη αυτή ώρα θα αντιλαμβανόμασταν που έχουμε καταντήσει, έστω και στη θεωρία να κάναμε κάτι να αλλάξουμε. Όμως δεν καταλαβαίνουμε εμείς από τέτοια. Οι ξένοι φταίνε για την κατάντια μας και όποιος το αμφισβητεί φυσικά είναι εχθρός μας.

Εμείς οι έλληνες έχουμε πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην κουλτούρα μας, στην ψυχοσύνθεση μας, στον τρόπο εντέλει που βλέπουμε τους εαυτούς μας στον καθρέπτη. Μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε όλα τα ελαττώματα μας, αρκεί να μην είναι κάποιος άλλος που θα τα επισημάνει. Είπαμε ελαττώματα έχουμε, αλλά έχουμε και εγωισμό βρω αδερφέ!!Και τα χειρότερα βέβαια συμβαίνουν αν τολμήσει κάνεις από εμάς να θίξει τα ελαττώματα μας. Τότε είναι που γινόμαστε θηρία ανήμερα.

Η ιστορία αυτή της χώρας είναι γεμάτη από ¨προδότες¨ αι «ανθέλληνες» αυτούς που κατά καιρούς τόλμησαν να θίξουν τα κακώς κείμενα. Νέο μεγάλο θύμα αυτής της συμπεριφοράς φαίνεται να είναι η μεγάλη ελληνίδα τραγουδίστρια Νανά Μουσχουρη.

Είναι λίγες μέρες τώρα που κάτι πήρε το μάτι μου στα διάφορα timelines για ανθελληνικές δηλώσεις της τραγουδίστριας αλλά δεν έδινα σημασία. Ώσπου σήμερα ανοίγοντας τον υπολογιστή μου στο facebook πέφτω σε ένα φίλο από αυτούς που εκτιμώ ιδιαίτερα να τη βρίζει με τον πιο σκληρό τρόπο, παραθέτοντας στον τοίχο του ένα λινκ από ελληνικό ¨δημοσιογραφικό¨ site που γράφει για το δήθεν ανθελληνικό παραλήρημα της τραγουδίστριας.

Έκανα λοιπόν τον κόπο να διαβάσω στο site της DIE WELT την συνέντευξη της και με έκπληξη διαπιστώνω ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο από αυτά που λέμε εδώ και καιρό για τη χώρα μας και τις εγγενείς αδυναμίες του πολίτικου μας συστήματος που μας έφτασαν ως εδώ.
Ας δούμε λοιπόν τι είπε η μεγάλη τραγουδίστρια :
(παραθέτω μεταφρασμένα από εμένα αποσπάσματα της συνέντευξης με τίτλο ¨Η Ελλάδα ζει εδώ και 30 χρόνια σε ένα ψέμα¨, με επιφύλαξη αφού τα Γερμανικά μου δεν είναι και παρά πολύ καλά)

- Η χωρά έζησε 30 χρόνια σε ένα ψέμα σε μια επίπλαστη ευημερία. Οι σοσιαλιστές Φερών τη χωρά σε αυτό το σημείο. Μαθαμετους έλληνες να μην δουλεύουν στις ασφαλείς και καλά πληρωμένες δουλείες τους.

- Η Ευρώπη έχει χρηματοδοτήσει μεγάλο μέρος αυτών των σπάταλων , και έχει κάθε δικαίωμα να παρέμβει. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

- Μπορώ να καταλάβω τους ευρωπαίους έχουν χάσει τεράστια ποσά δανείζοντας την Ελλάδα . Εχω μάθει να δουλεύω σκληρά. Τίποτα δεν μπορείς να έχεις στο τζάμπα. Στο νότο οι συνήθεις είναι διαφορετικές, έννοιες όπως πειθαρχεία και σεβασμός παίρνονται λιγοτερο στα σοβαρά.

- Οι έλληνες είναι πιο δύσκολο να κυβερνηθούν από τον υπόλοιπο κόσμο. Η παιδεία τους είναι κακή, ο τρόπος ζωής τους άγριος. Θεωρούν ότι είναι δύσκολο να υπακούς στο νόμο.


- Στην Ελλάδα υπάρχει φόβος για το αισθάνονται στο εξωτερικό για αυτούς και αυτό τους κάνει δύσκολους στο να τους επισκεφτείς.


Αυτά μεταξύ άλλων πολύ ενδιαφερόντων, λέει η τραγουδίστρια τη συνέντευξη της, αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να τη μεταφράσω όλη.

Είναι κάτι από αυτά που λέει ψέμα;;;

3 comments:

Anonymous said...

Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΚΗΣ ΜΩΡΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ,ΓΕΝΙΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ , ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ , ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ. Η ΙΔΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ! ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΛΑΒΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΝΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.... ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΩΡΟΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ,1) ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ ΕΙΛΩΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΕΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.
2)ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
3)ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
4)ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΥΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΣ , ΤΟΥΣ "ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ'" ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ.
5) ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
6) ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΕΣΠΕΡΙΑ" ΟΠΟΥ Η ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΗ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΛΕΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΙΣΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΚΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ........

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΡΑΣΤΗ , ΥΠΕΡΓΗΡΗ , ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΟΙΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ , ΑΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΡ. ΜΑΝΤΣΙΟΣ


Υ.Γ. ΤΟ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΟΥ , ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.

Nikos Lioliopoulos said...

Φιλέ Θανάση.
Λίγο με νοιάζει τι είναι η κ Μουσχουρη, το ποιος λέει κάποια πράγματα. Για μένα μέτριοι αν αυτά που λέει είναι σωστά ή όχι.
Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ το πρόσωπο της, αλλά δεν αντέχω αυτό που γίνεται στην Ελλάδα να βαφτίζουμε προδότες ή ότι άλλο όσους τολμούν να εκφράσουν απόψεις που δεν μας κολακεύουν . Όμως απλά θυμίζω πως η κ Μουσχουρη ήταν η πρώτη που παραιτήθηκε από τοις αποζημιώσεις της ως ευρωβουλευτού όταν ξέσπασε η κρίση.
Στο δια ταύτα τώρα.
-Η διάφορα μεταξύ περήφανου και ψωροπερήφανου κατά τη γνώμη μου είναι ότι ο πρώτος είναι περήφανος μονό για αυτά που κρίνει ότι έπραξε σωστά και δέχεται την κριτική, ενώ ο δεύτερος καμαρώνει για τα πάντα ασχέτως αν αυτά είναι άξια επαίνου ή χλευασμού. Θάβαμε πως ως λαός μας ταιριάζει περισσότερη η δεύτερη κατηγορία…
- Ποιας Ελληνικής παιδείας είσαι κληρονόμος και ποιος είναι αυτός που στην κληρονόμησε ; Η παιδείες κατά τη γνώμη μου δεν κληρονομούνται. Κερδίζονται με μεγάλη προσπάθεια.
- η ευημερία της κύριας μουτζούρη να είσαι βεβαίως πως μονό από πολώσεις δίσκων στην Ελλάδα δεν αποκτήθηκε. Εδώ δεν έχουμε την συνηθείας να αγοράζουμε τέτοιου είδους προϊόντα. Αν δούλευε σε μπουζούκια ίσως, να μας χρωστούσε κάτι.
- Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ευκολότερο να κάνεις κριτική από την εσπερία. Μάλλον δυσκολότερο είναι.
Και τέλος. Ε όχι και ατάλαντη η κύρια Μουσχουρη!

Anonymous said...

Ασφαλώς, είναι άδικο το σχόλιο του κ. Μάντσιου. Θα έπρεπε ως Έλληνες να είμαστε ευγνώμονες στην ΚΥΡΙΑ Μούσχουρη που έκανε αγαπητά έξω από τα σύνορα της μικρής, προβληματικής μας πατρίδας το "Γιλεκάκι που φοράς", τη "Μαρία με τα κίτρινα" και κινηματογραφικά σουξέ της αλησμόνητης Αλίκης σαν το "Σήκωσε χόρεψε σιρτάκι" και το "Ξημερώνει". Και όλα αυτά σε εποχές δύσκολες. Επί επταετίας, ας πούμε, όταν Έλληνες "καλλιτέχνες" σαν τον μουσικά πυγμαίο Θεοδωράκη (που του είχε τραγουδήσει η Nana τον Επιτάφιο για να τον βοηθήσει στην καριέρα του κι εκείνος πήγε στο καπάκι και τον ανέθεσε στον μπουζουκόβιο Μπιθικώτση) δυσφημούσαν τη χώρα στο εξωτερικό φωνάζοντας για χούντες και τέτοια, η ΚΥΡΙΑ Μούσχουρη έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να βελτιώσει την ελληνική εικόνα στο εξωτερικό:

http://www.youtube.com/watch?v=WlJe2172GCk

Και ποτέ δεν μας ξέχασε. Παρά τη απογοήτευσή της από το οικτρό πολιτιστικό μας επίπεδο και την αχαριστία μας απέναντί της, πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει. Στήριξε, για παράδειγμα, τις -έστω ανεπιτυχείς- προσπάθειες για διεθνή καριέρα φωτεινών καλλιτεχνικών εξαιρέσεων σαν τον Σάκη Ρουβά. Τέτοια ποιότητας άνθρωπος είναι, τέτοια προσωπικότητα!

Και ποιο είναι το ευχαριστώ μας; Της τα χώνουμε πάλι, επειδή επιβεβαίωσε στους Γερμανούς αυτά που δικαίως μας σούρνουν τόσο καιρό: Ότι είμαστε ένας λαός τεμπέληδων, απαίδευτων, ημιάγριων νοτιοευρωπαίων ιθαγενών, που την περνούσε ζωή και κότα με τα δικά τους τα λεφτά. Εγώ πάντα λέω ότι το δυστύχημα για την Ελλάδα ήταν ότι η γερμανική κατοχή κράτησε λίγο. Ας ελπίσουμε να μη συμβεί τώρα το ίδιο και να ξαναέχουμε την ευκαιρία κάποιου στοιχειώδους εκπολιτισμού.