Sunday, January 29, 2017

Συνέντευξη μου στην Εγνατία τηλεόραση.

Την Παρασκευή ήμουν καλεσμένος του Χάρη Καφτεράνη στην εκπομπή θέσεις.



Κάνοντας κλικ εδω μπορείτε να παρακολουθησετε την συνεντευξη από την αρχή της.


Παραθέτω εδώ μερικές τοποθετήσεις μου κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

-Η Ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται πράξη μέσω της πλατφόρμας ananeosi.nd.gr .  Είναι μια πρωτόγνωρη και πρωτοποριακή διαδικασία και νοιώθω πολύ περήφανος που επελέγην στους πρώτους 15 (χρονικά) .

-Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να ανταποκριθώ στη μεγάλη τιμή . Στόχος μας η προώθηση τον αρχών και ιδεών της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, η συμμετοχή μας στην πολιτική διαδικασία από όποιο πόστο μας ανατεθεί.

-Τα στελέχη που θα προκύψουν από την ανανέωση δεν θα έρθουν  να διώξουν κάποιον αλλά αντίθετα να προσθέσουμε τις δυνάμεις μας και εμείς στον αγώνα για πολιτική αλλαγή.


-Η διαδικασία μετάλλαξης της Ν.Δ. σε μεταρρυθμιστικό φιλελεύθερο κόμμα ξεκίνησε πριν την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία. Η κυβέρνηση Σαμαρά πέρασε σε ένα βαθμό στη βασική δομή της σκέψης της  την μεταρρυθμιστική ιδεολογία. Το δεύτερο σημαντικό βήμα είναι η εκλογή του Κυριάκου που εμφορείται από νέες πρωτοποριακές ιδέες.

- Οι αρχές που προτάσσει ο Κυριάκος είναι Αξιοκρατία, ανανέωση, διαρκής αξιολόγηση και ένα διαφορετικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης.

- Η κυβέρνηση Σύριζα έκανε τεράστια εγκλήματα και έφτασε τη χώρα σε τραγικό επίπεδο ιδιαίτερα για εμάς τους αγρότες. Αυτά που μας ζητούν να ψηφίσουμε είναι αδιανόητα, θα αφανήσουν την πλειοψηφία των αγροτών.



- Είμαι υπέρ και συμμετέχω στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αναγνωρίζω ότι ο χώρος μας έκανε τραγικά λάθη, κάναμε παλιά κινητοποιήσεις για το θεαθήναι ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο χωρίς σοβαρά αιτήματα. Τώρα που πραγματικά έχουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αρνητική εικόνα των πολιτών απέναντι μας.

-Καλώ όλους τους νέους συμπολίτες μας που πιστεύουν  στη νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μοναδική λύση για τη χώρα μας, να μπουν στην ανανέωση και να δοκιμάσουν αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ : (στο 30 λεπτό περίπου αρχίζει η δική μου συνέντευξη)



2 comments:

Anonymous said...

«Μην κουνάς τα πόδια σου πριν ανεβείς στο γάιδαρο.»
Στις μέρες μας ζούμε μια εντυπωσιακή μεταστροφή του εκλογικού σώματος. Ο στερητικός και βαθύτατα συντηρητικός λόγος της νέας δεξιάς φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Είμαστε άραγε μάρτυρες μιας συντηρητικής αναδίπλωσης της ελληνικής κοινωνίας; Ίσως. Το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή δυσκολεύεται να πείσει μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας .Η πολυετής άσκηση εξουσίας η έλλειψη σταθερής μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας ,η οπισθοχώρηση μπρος σε παγιωμένες αντιλήψεις της ελληνικής πραγματικότητας ,η κακή κατάσταση της δημόσιας διοίκησης και η αδυναμία ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ είναι μερικές από τις αιτίες. Το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα δυστυχώς δεν είχε την απαιτούμενη υποστήριξη της κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ στο βαθμό που θα επιθυμούσε η ηγεσία του. Η νέα πολιτική πραγματικότητα επιτάσσει τη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και τάσεων από τις παρυφές της δεξιάς και τις φιλελεύθερες φωνές που δεν εκφράζονται πλέον από τη νέα δεξιά ως την ριζοσπαστική μη κομουνιστική αριστερά που δεν μπορεί να συμπορευτεί με τις λαϊκίστικες παλινδρομήσεις της ηγετικής ομάδας του συνασπισμού. Η συστράτευση όλων μπορεί να γίνει στη βάση του δημοκρατικού ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας με στόχο την αναδιανομή του πλούτου και την ανάδειξη ίσων ευκαιριών για όλους στα πλαίσια της νέας παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας. Οι επιμέρους τάσεις στο κόμμα θα μπορούν να είναι διακριτές ,αυτόνομες, με δική τους συγκρότηση και αναλογική αντιπροσώπευση στα όργανα. Η σημερινή πασοκικη πραγματικότητα των κρατικοδίαιτων και κατευθυνόμενων τοπικών οργανώσεων προκαλεί αποστροφή ακόμη και στον κόσμο που ψηφίζει σταθερά ΠΑΣΟΚ. Κατι νέο πρεπει να γεννηθεί! Θα το δημιουργήσουμε το 1 εκατομμύριο πολιτών που αναδείξαμε τον Γ.Παπανδρεου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ με σαφή εντολή ριζικής αλλαγής. Ο νέος θαυμαστός κόσμος της τεχνολογίας είναι σύμμαχος μας. Μια νέα συναρπαστική πορεία μπορεί να αρχίσει. Το μέλλον ανήκει στην ευρεία πολυσυλλεκτική ριζοσπαστική κεντροαριστερά !

Nikos Lioliopoulos said...

Αν παντως ειναι να τα κουνισεις ασε να περασουν δεκα χρονια οπως στην περιπτωση αυτη. Η ανθρωποι αλλαζουν καμια φορα, ακομη και οι αποψεις, αλλα να ξερεις πως λιγα απο αυτα εχω αλλαξει. Ισως και τιποτα τωρα που το ξαναβλεπω...