Thursday, October 9, 2014

Παν μέτρον άχριστο(ω)ν
Σαράντα σχεδόν μέρες μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής από την παράταξη Γκυρίνη δεν έχουμε ακόμη κάποια χειροπιαστή απόδειξη των διαθέσεων και κυρίως των ικανοτήτων των νέων διοικούντων τον Δήμο Αλεξανδρείας, όπως ήταν φυσικό άλλωστε για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Τα πρώτα επιμέρους λαθάκια ή οι όποιες σωστές δράσεις δεν μπορούν να δώσουν κάποιο στίγμα, άνω υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για οποιονδήποτε καλοπροαίρετο σχολιαστή να τους αδικήσει και αυτό θα ήταν πράγματι επιβλαβές αυτή την εποχή.

 Υπάρχει όμως μια ένδειξη σε αυτούς τους πρώτους μήνες που αν μη τι άλλο δίνει μια αρνητική και ίσως λιγάκι γκροτεσκα εικόνα για τους κυβερνώντες του τόπου μας. 

Πρόκειται για την ιδιαίτερη έφεση τους στις δηλώσεις!

Σαν να μετέχουν σε έναν διαγωνισμό ρητορείας ή γραπτής έκθεσης μαθητών, ή αν προτιμάτε, σαν να προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι κάτι περισσότερο από ότι πραγματικά είναι, μας βομβαρδίζουν με δηλώσεις τους για κάθε σχετικό η άσχετο θέμα. 

Ας δούμε με τη σειρά τα συμβάντα που δείχνουν αυτή την αφύσικη αν μη τι άλλο αμετροέπεια.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ν. Μπρουσκέλης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του θεώρησε καλό αντί μιας απλής και σεμνής ευχαριστίας να βγάλει ένα μακροσκελή λόγο σαν πρωθυπουργός που απεύθυνε διάγγελμα στο λαο του , με το ανάλογο φυσικά ύφος
Δείτε.
 

 Λίγες μέρες αργότερα ο δήμαρχος μας εν όψει της έναρξης των μαθημάτων στα σχολειά αισθάνθηκε την ανάγκη να στείλει μακροσκελές δελτίο τύπου το όποιο είχε αντιγράψει κατά λέξη (copy paste) από το ιντερνέτ κάποιος επιτήδειος συνεργάτης του! Θυμηθείτε την ιστορία, μας χάρισε αρκετό γέλιο πρόσφατα πατώντας εδω


 Στη συνεχεία τον...λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδης ο όποιος με αφορμή την ημέρα αθλοπαιδιών στα σχολειά( ιστορικής σπουδαιότητας γεγονότος) έβγαλε ανακοίνωση και αυτός συναγωνιζόμενος σε κοινοτοπία τους δυο προηγουμενους συναδελφουςτου !
Διαβάστε τις εδω.

Αρκετά μειονεκτικά φαίνεται να ένοιωσε και ο άλλος αντιδήμαρχος Δριστάς που και αυτός για τον ίδιο λόγο εβγαλε την δική του ανακοίνωση για να μας εκπλήξει όλους γμετις δυνατότητες του στην έκθεση. (Σ.Σ. και δεν του φαινοταν καθολου!).

Τελευταίος εισήλθε σήμερα στην ιδιότυπη αυτή μάχη με το...πληκτρολόγιο στους κόλπους της παράταξης Γκυρίνη, ο τρίτος αντιδήμαρχος Ναλμπάντης. Αφορμή για την δική του προσπάθεια ήταν  το τραγικό συμβάν με το φορτηγό στην Εγνατία οδό. Στο λιτο σχετικά το κείμενο του ευχαρίστησε τους παντες. Διαβάστε:

Αναμένεται η δημόσια έκθεση των έτερων δυο αντιδημάρχων που φαίνεται να χάνουν τη μάχη, αν δε επιχειρήσουν άμεσα ένα δυνατό ντεμαραζ!

 Αν μη τι άλλο, ο εν εξελίξει ιδιότυπος αυτός διαγωνισμός δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε, όσους έχουμε το μικρόβιο να διαβάζουμε τα τοπικά μέσα…
No comments: