Saturday, September 13, 2014

Συνέντευξή μου στο Agrocapital




Συνέντευξη του
Ν. Λιολιόπουλου, του προέδρου του σωματείου συγκομιστών τεύτλων στο εργοστασίο Πλατέος που βρίσκεται σε απεργία και δεν παραδίδει τεύτλα στο εργοστασιο.




- Κύριε Λιολιόπουλε, διαβάσαμε δυο διαφορετικά δημοσιεύματα ,τι ακριβώς ισχύει;
Εμείς συνεχίζουμε κανονικά την κινητοποίηση μας. Αποφασίσαμε να μην προσκομίσουμε τεύτλα στο εργοστάσιο Πλατέος αν δεν μάθουμε ποτέ θα πληρωθούμε, άλλα και για τους λόγους που ήδη έχουμε αναφέρει στα αιτήματα μας. Δυστυχώς η διοίκηση της βιομηχανίας δεν ενδιαφέρεται στο  ελάχιστο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος. Τα δημοσιευματα που είδατε είναι εντελώς ανυπόστατα. Μάλιστα ο κ.Μπογιαννιδης του όποιου δηλώσεις αναπαρήγαγαν, μας διαβεβαίωσε ότι δεν είπε τίποτα από αυτά που διαβάσατε, αυτό που είπε ήταν ότι δηλαδή δεν θα βγάλουμε τεύτλα!
-Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την παραμονή των  ασυγκόμιστων τεύτλων;
Απολύτως κανένα.  Κάποιο πρόβλημα ενδεχομένως να υπάρξει σε ελάχιστες περιπτώσεις αγρών που σαπίζουν, θα μεριμνήσουμε και θα δώσουμε άδεια στις μηχανές μας να εξαγάγουν μόνο αυτά τα τεύτλα.
-Λένε κάποιοι πως η απεργία σας είναι εκ του ασφαλούς, αφού λόγο βροχοπτώσεων δεν μπορείτε να μπείτε στα χωράφια να συγκομίσετε. Τι απαντάτε σε αυτό;
Το έχουμε ακούσει πολλές φόρες αυτές τις μέρες, καλοθελητές πάντα υπάρχουν. Μπορεί να έβρεξε πολύ σε κάποιες περιοχές, σε κάποιες άλλες όμως δεν έβρεξε και θα μπορούσαν να δουλέψουν οι μηχανές μας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε εκτιμώ πως στο 50% από τις περιφέρειες του εργοστάσιου Πλατεος τα χωράφια μας είναι στεγνά και έτοιμα για συγκομιδή.
-Γιατί κατά τη γνώμη σας οι διοικούντες δεν αντιδρούν στην απεργία;
Κανονικά θα έπρεπε να έχουν πανικοβληθεί. Το γεγονός αυτό και μόνο είναι ενδεικτικό πως οι άνθρωποι αυτοί, όπως το έχουν πολλές φορές αποδείξει, δεν ενδιαφέρονται για την συνέχιση της καλλιέργειας στη χώρα μας, αν δεν το επιδιώκουν κιόλας.
-Τι μέλλει γενέσθαι με τον κλάδο;
Θεωρώ την κινητοποίηση μας πολύ σημαντική. Αν δεν καταφέρουμε να αφυπνίσουμε την διοίκηση της ΕΒΖ αλλά και το Υπουργείο Γεωργίας  μια ακόμη καλλιέργεια θα σβήσει, σε μια εποχή που δεν έχουν μεινει πολλές βιομηχανίες στον αγροτικό χώρο. Ο αγροτικός κόσμος βαδίζει ολοταχώς στον γκρεμό!
- Η πώληση της θα αποτελούσε λύση;
Σαφέστατα ναι. Το μονό που ένοιαζε ως τώρα τις διοικήσεις ήταν το βόλεμα ημετέρων και το ¨ξεκοκάλισμα¨ δανείων από την αγροτική. Σας ευχαριστώ!

No comments: