Thursday, February 20, 2014

Ο λογοτέχνης των ψεκασμένων

Συνεχίζοντας τον αγώνα του για το νόμπελ ...λογοτεχνίας ο μέγιστος βουλευτής Η(μι)μαθίας Γιοβανόπουλος ξαναχτυπά με νέα δήλωση-μνημείο λογοτεχνικού οίστρου!


"Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσε τα εξής: "Αναμμένες πάλι οι μηχανές των τρακτέρ. Αμυνόμενοι οι αγρότες, ασύντακτοι οι κτηνοτρόφοι, δέχονται φορομπηχτική επίθεση. Ρωτώ: είναι άραγε οικονομικό προϊόν π.χ. το σιτάρι ή μήπως πρέπει να ξαναδούμε την έννοια του Κοινωνικού Αγαθού; Απαντώ: χωρίς αυτάρκεια σίτισης είμαστε οριστικά καταδικασμένοι! Ούτε το ψωμί και το κρέας μας, το γάλα και τα όσπριά μας δεν παράγουμε πια.

Άχαροι κυβερνήτες διέλυσαν την Α.Τ.Ε. αφού πρώτα τη διέφθειραν. Παραδίδουν ξετσίπωτα τη γη σε ελάχιστους, τους δε καρπούς σε απάτριδες μεσάζοντες. Κατάχρεος ο μέσος γεωργός και κτηνοτρόφος, ασφυκτιά στο μαρασμό της επιδότησης, είλωτας της καφρίλας των συνεταιριστικών κομματόσκυλων, αιμορραγεί στους φορολογικούς συντελεστές.

Αιτίες: ξανά και ξανά η Ανηθικότητα κι η Αμορφωσιά.

Όπως θα έλεγε κι εκείνος ο ουμανιστής πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπαναστασίου στα 1936, ο σωτήρας των κολλήγων της Θεσσαλίας αλλά και ιδρυτής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης "...δέν εἶναι ἄξιον τῆς ἀποστολῆς του τό κράτος πού δέν διέπεται ἀπό ἠθικούς νόμους καί δέν θέτει ὡς σκοπόν του τήν συστηματικήν ἐξύψωσιν τῶν βιοπαλαιουσῶν τάξεων, τήν ἐξάπλωσιν τῶν ἀγαθῶν τοῦ πολιτισμοῦ, ὑλικῶν καί πνευματικῶν, μέχρι τῆς τελευταίας καλύβης τοῦ ἀγρότου καί τοῦ ἐργάτου

Σύντομα θα έχουμε έτοιμο ένα αφιέρωμα στο βουλευτή και θα σας το παρουσιάσουμε συνοδευόμενο με ένα ανθολόγιο των λογοτεχνικών ανακοινώσεων!

Μια μικρή δόση ...λογοτεχνικότητος μπορούμε να πάρουμε από δυο βίντεο.

και από το πρώτο του μνημειώδες δελτίο τύπου ως βουλευτής.¨

Ήρθε σήμερα ένα τηλεφώνημα – σταθμός: Έφτασε η κλήση να συμμετάσχω στην πρώτη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Σάστισα προς στιγμήν, ακαριαία ωστόσο φάνηκε πως τα λόγια πήραν τέλος κι ανάβει η καύτρα των πράξεων, η υλοποίηση της εντολής των Ημαθιωτών.
Πρόκειται για το επιστέγασμα ενός αγνού και λιτού προεκλογικού αγώνα που αθρόα έδωσαν γενναιόψυχοι πολίτες σε κάθε άκρη του τόπου μας. Οι ψήφοι που λάβαμε ως παράταξη και οι…..

3.700 σταυροί περίπου που μου ανατέθηκαν προέκυψαν από μια τρυφερή εκστρατεία στόμα με στόμα, μια πρωτόγνωρη συστοιχία ελπίδων.
Με το εκλογικό μας σύστημα –αλγεβρικό γρίφο, έπρεπε να συμβεί μια απίθανη αλληλουχία συγκυριών ώστε να προκόψει η βουλευτική έδρα. Και συνέβη (ακόμη δυσκολεύομαι να το πιστέψω). Συνηγόρησε το θεϊκό σύμπαν ευνοώντας τη δυναμική που παρουσιάσαμε. Ηράκλεια βοήθεια προσέφεραν οι προσπάθειες των συνυποψηφίων του συνδυασμού μας που κατέστησαν αξιόπιστο το ψηφοδέλτιο, ώστενα στεφθεί το δικό μου κεφάλι με τον κότινο, και θα ήμουν αφιλότιμος αν το λησμονούσα. Αρωγός το επιτελείο αυταπάρνησης που στρατεύτηκε στο πλευρό μου, κι οι συγγενείς – γνωστοί – φίλοι που λειτούργησαν ως νευρώνες ενός συλλογικού εγκεφάλου που ξυπνά. Μέγας Εντολέας όμως, το πλήθος ανθρώπων που δεν γνώριζα, δεν πρόλαβα ακόμη κι ως σήμερα να επισκεφθώ, με τίμησαν δε με μόνο κίνητρο το αισιόδοξο χαμόγελο της φωτογραφίας μου!
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που λάβατε το μήνυμά μου, δηλώνω πως επωμίζομαι το δικό σας, καθαρό και αυστηρό. Η περιπέτεια αρχίζει, μπαίνω στα κουπιά, μην μου χαριστείτε αν δείτε και παραστρατώ σε μωροφιλοδοξίες. Μακάρι οι τόνοι να κατεβούν άμεσα, οι ταγοί να αποφύγουν νέες εκλογές, η πατρίδα να εκκινήσει άμποτε.
8.5.2012 Γιοβανόπουλος Κώστας – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Twitt

No comments: