Wednesday, July 13, 2011

Απαντητική επιστολή βουλευτή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις μου με Έλληνες χακερς, πήρα στα χεριά μου την απάντηση που έστειλε κάποιος βουλευτής στον συνάδελφο του Κυριάκο Μητσοτάκη στην επιστολή που έστειλε σε όλους τους βουλευτές πριν από λίγες μέρες και σήμερα κανει ο ίδιος πράξη οσα έχει προτείνει.

Παρακάτω δημοσιεύω μερικά αποσπάσματα.

« Αγαπητέ συνάδερφε Κυριάκο,

Διάβασα με προσοχή την επιστολή που μας απέστειλες και θέλω να πω ότι συμφωνώ με όσα λες. αλλά εχω μερικες ενστάσεις και θα ήθελα την βοήθεια σου...."

"...Εκλέγομαι για πρώτη φορά βουλευτής στην επικράτεια μου μετα από δυο αποτυχημένες και πολύ δαπανηρές προσπαθειες. Δεν είχα την τυχη να ανήκω σε πλούσια οικογένεια ή να έχω πολλες οικονομίες, με αποτελεσμα να μην μου μείνουν σχεδον καθόλου χρήματα ως ότου ευτυχώς εξελεγην βουλευτής.

Στις προσέχεις εκλογές αγαπητέ συνάδελφε για να μπορέσω- αν θελήσω- να επανεκλέγω θα πρέπει να ανταγωνιστώ μεταξύ άλλων έναν πάμπλουτο γιο εργολάβου δημοσίων έργων, ένα γιο πρώην βουλευτή και υπουργού για πολλά χρόνια και έναν πρώην δήμαρχο καποδιστριακού μας δήμου.

Και οι τρεις προαναφερόμενοι έχουν τεράστιες περιούσιες, εγώ τώρα αρχίζω να στρώνω τα οικονομικά μου με την αποζημίωση, την συμμέτοχη σε επιτροπές και κάτι αλλά κολπάκια . Δε λέω πως είναι λίγα , έχω ήδη ξεχρεωθεί και θα αφήσω και καλά λεφτά στην άκρη για τις επόμενες εκλογές. Ομως τα πράγματα δεν ειναι τοσο ρόδινα , για αυτό και σου απαντάω για να καταλάβεις και εσύ που ίσως δεν εχεις τέτοιου ειδους δυσκολίες...."

"...Θα κάνω παρακάτω έναν πρόχειρο προϋπολογισμό των εξόδων που θα χρειαστώ το αμέσως πρόσεχες διάστημα ως τις επόμενες εκλογές

30 χιλ. ευρώ περίπου το χρόνο τα έξοδα ενοικίων των γραφείων μου- έχω φθηνά ενοίκια εγώ , οι άλλοι έχουν πιο κεντρικά.

30 χιλ περίπου τα χαρτζιλίκια κάποιον που έχω στο γραφείο τάχα ότι δουλεύουν γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς τους το εχω υποσχεθεί αν δεν τους πάρω θα τους χάσω.

Γύρω στα 50 χιλιάρικα θα μου ζητήσουν οι εκδότες για να παίξει λίγο το όνομα μου στα μέσα τους και να μη με θάψουν εντελώς, Δεν λέω για κανονική προβολή την έχουν καπαρώσει οι άλλοι που σου έλεγα, πληρώνουν πολλα.

10 χιλ περίπου θέλω να αγοράσω μερικά ψηφοδέλτια σε γειτονιές όπου περνά τα τα πενηντάρικα τις ξέρουμε όλοι. Μερικά όχι όλα, και εκεί υστερώ.

Γύρω στα πενήντα χιλιάρικα πρέπει να δώσω σε συλλόγους, πανηγύρια εκδηλώσεις κλπ. Στην περιφέρεια μου οι σύλλογοι είναι καμία 500 άρια και όλοι έρχονται για λεφτά. Οι άλλοι δίνουν, πρεπει και εγω οπως καταλαβαίνεις να βοηθώ, αν δεν δώσω γίνομαι κακός..

Είναι βεβαίως και πολλά αλλά έξοδα ( σ.σ. τα αναλύει στην επιστολή του ο βουλευτής )

Όπως λοιπόν προκύπτει από τα ως άνω, για να έχω ελπίδα να επανεκλέγω θα χρειαστεί να ξοδέψω σχεδόν όλα όσα θα πάρω σαν βουλευτής. Και φυσικά δεν έχω κανένα περιθώριο για τις περικοπές που σωστά προτείνεις.

Για αυτό λοιπόν δεν θα παραιτηθώ των προνομιών μου γιατί πραγματικά τα χρειάζομαι, στην Ελλαδα ζούμε Κυριακο μου.

Εκτός πάλι, αν έχεις να μου προτείνεις κάποιον άλλο τρόπο για να επανεκλέγω.

Με τιμή ...,

Διαβάζοντας την παραπάνω επιστολή, ομολογώ πως δυσκολεύτηκα πολύ να καταλάβω ποιος έχει περισσότερο δίκιο από τους δυο βουλευτές….

3 comments:

Lefki said...

Σώπα ρε Νικολή, τόλμησε το απονενοημένο διάβημα ο Κυριάκος? Θα του ήρθε φώτιση φαίνεται, γιόρταζε πριν λίγες μέρες. Να σου πω όμως, μαζί με το βουλευτικό αυτοκίνητο είπε πουθενά τίποτα για τα "δώρα" της Siemens? Θα τα επιστρέψει κάπου? Θα τα δωρίσει κάπου? Στη Βουλή πχ ή σε ένα ίδρυμα τέλος πάντων? Ή μήπως θα τα κρατήσει σαν αναμνηστικό τύπου πάω στο νησί και κρατάω για πάντα το τασάκι που γράφει "Σκιάθος"?

Nikos Lioliopoulos said...

Λευκη,
εγω θελησα να σχολιασω την ενεργεια του Κυριακου, που περεπιπτοντως τον θεωρω απο τους καλυτερους πολιτικους που εχουμε,αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
Αλλα και το κειμενο μου αν προσεξεις εχει καποιες εμεσες αναφορες.
Εγω ηθελα να πω πως η ενεργεια του αυτη εχει δυο οψεις. Απο τη μια η θαραλλεα πραξη του , αλλα απο την αλλη η παγιδες που κρυβει η απαξιωση της πολιτικης στην χωρα μας.
Τείνω στο να πιστεψω πως η κινηση του αυτη δεν θα εχει θετικά αποτελέσματα...

τσότσος said...

Ψεύτικο το δίλημμα Νίκο, ο μεν ένας (Κυριάκος) μιλάει εκ του ασφαλούς, ο άλλος, αντί να πτέσει να φτιαχτεί τέτοιο σύστημα που δεν θα έχει ανάγκη όλα αυτά που ζητάει ("στην Ελλάδα ζούμε" λέει), αναπαράγει την φαυλότητα. Αν εφαρμοστεί το γερμανικό σύστημα με μονοεδρικές και υπόδειξη των υποψηφίων μέσω προκριματικών σε κάθε νομό, ίσως να λυνόταν το πρόβλημα...
Καλό βράδυ