Thursday, January 27, 2011

Αυτό που θέλουν οι Συριζαιοι.


Πάει καιρός από την τελευταία φορά που έστρωσα τον ποπό μου να γράψω κάτι σε αυτό το αραχνιασμένο πλέον μπλογκ. Όχι πως δεν είχα την αναγκη ή δεν μου δόθηκαν αφορμές για αναρτήσεις, αλλά δεν ειχα καθόλου διάθεση, αφήστε που στα sites κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter γράφω καμία λέξη μόνο και μόνο για να εχω την αίσθηση ότι κάτι γραφω ή ότι κάποιοι με διαβαζουν.

Ουτε και σημερα θα ξεφύγω απο τη νεα μου συνήθεια, αφου ήδη βαριέμαι που γράφω( ρε πως γραφαμε ολόκληρα κατεβατά καποτε;) ήθελα όμως να καταθέσω μια σκέψη γύρω από το πολύκροτο θέμα της κατάληψης της νομικής σχολής από μεταναστες.

Διαβάζοντας σε επικεφαλίδες αυτό που είχε συμβεί και παρακολουθώντας τις εξελίξεις από την με ασφάλεια απομακρυσμένη ματιά του timeline μου στο twitter, κατάλαβα πως για ακομη μια φορα η ελληνικη κοινωνία πέφτει στην παγίδα που κάποιοι της έστησαν , όπως ακριβώς συνέβη και τον Δεκέμβριο του 2008.

Τι εννοω.

Είναι γνωστό ότι στη συγχρονη κοινωνια της επιφανειακής και γρήγορης ενημέρωσης που επιλεγουμε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ( παράδειγμα εγώ που ήμουν φανατικός εφημεριδοφάγος, αγοράζω σπανιότατα πλέον εφημερίδα), η υιοθέτηση απλουστευτικών-συχνά λανθασμένων- σχημάτων και ειδώλων γίνεται ολοένα και συχνοτερα.

Η αντίδραση των ελλειμματικώς πληροφορούμενων πολιτών σε όσα συμβαίνουν οδηγεί πολλές φόρες σε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που έχουμε ανάγκη ως κοινωνία

Έτσι με αφορμή την υπόθεση της νομικής, συνέλαβα τον εαυτό μου να βρίζει τους κακόμοιρους μετανάστες που βρίσκονται στο χώρο της νομικής με τα χειρότερα λόγια και ζητώντας από την αστυνομία να τους πάρει σηκωτούς όπως βέβαια και αυτούς που τους οδήγησαν στο χώρο του πανεπιστημίου. Για τους δε δευτέρους δε μετανιώνω που τα έβαλα μαζί τους είναι οι γνωστοί Τήλε-αριστεροί του Σύριζα που σπάνια θα κάνουν κάτι σωστό και ουσιώδες. Για τους καημένους τους μετανάστες όμως ειλικρινά λυπήθηκα. Πως έφτασα όμως στο σημείο να βρίζω ανθρώπους που συμπονώ και υποστηρίζω πάντα στη ζωή μου τόσο από πολιτική άποψη, όσο και από ανθρωπισμό;

Η αντανακλαστική μου αυτή αντίδραση, μου προξένησε θυμό για τον εαυτό μου,

που μπορώ εύκολα να παρασύρομαι από το θυμικό φτάνοντας στο σημείο να κάνω τέτοιες σκέψεις.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν κάποιος με τα δικές μου αρχές και χαρακτήρα σκεφτεί έστω και μια φορά με αυτό τον τρόπο, τι αντίδραση θα βγάζει κάποιος που δεν έχει αντίστοιχα αντανακλαστικά ή κάποιος που δεν έχει την δημοκρατικό υπόβαθρο να σκέφτεται όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις. Και ας μη γελιόμαστε, κάπως έτσι είναι η πλειοψηφία του κόσμου δυστυχώς.

Το αποτέλεσμα αυτών των άστοχων ενεργειών και πρακτικών είναι η ολοένα και μεγαλύτερη στις μέρες μας στροφή της κοινωνίας προς τη συντηριτικοποίηση, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που θα έπρεπε να έχουν ως στόχο οι αριστεροί.

Αλλά τι λέω;

Αυτοί ακριβώς αυτό θέλουν και κάτι τέτοιες ενέργειες αυτό τον σκοπό εξυπηρετούν

Πρέπει να τους σταματήσουμε, όσο είναι καιρός.

8 comments:

Defkalion said...

Κατάληψη Νομικής: Χιτλερικής εμπνεύσεως προβοκάτσια του καθεστώτος υπέρ του ναζισμού

Η καταληψη με αυτα τα αιτηματα και την αντιδραστικη μεθοδευση, εγινε -και αφεθηκε να γινει απο ολο το καθεστως- μονο και μονο για να ερεθισει τα ξενοφοβικα αισθηματα ολου του λαου και να κανει πλατες στην Χρυση Αυγη και στις αλλες εθνικοσοσιαλιστικες δυναμεις ειτε αριστεροστροφες ειτε δεξιοστροφες.

Οπως ακριβως ειχε γινει με την υποθεση του Κορανιου, οπου ακομη και οι Μουσουλμανοι καταλαβαν οτι ''ολοι δουλευουν για τον Καρατζαφερη''

http://liberalcreta.pblogs.gr/tags/korani-gr.html

Πριν τεσσερις μηνες αντιθετα ολο το ψευδοπολυκομματικο κρυφοφιλοισλαμοναζιστικο καθεστως εκανε γαργαρα τον αγωνα των Ιρανων δημοκρατων στα Προπυλαια που ζητουσαν πολιτικο ασυλο και τις διαδηλωσεις εξω απο Ελληνικες πρεσβειες σε ολο τον κοσμο απο Ιρανους δημοκρατες, εναντιων της συνεργασίας του Ελληνικού καθεστωτος με τους Ιρανους Ισλαμοναζιστες, και φυσικα κανενα καναλι δεν εκανε τον κοπο να προβαλει την πραγματικη απεργια πεινας και το συγκλονιστικο ραψιμο του στοματος τους που εγινε γνωστο παγκοσμίως αλλα οχι στην κρυφοφασιστικη χωρα μας. Ο Αχμαντινετζαντ βλεπετε ειναι φιλος μας...

http://liberalcreta.pblogs.gr/tags/iranoi-politikoi-prosfyges-gr.html

Όλη η προβοκάτσια του ψευδοπολυκομματικού καθεστώτος υπέρ του ναζισμού με όχημα το μεταναστευτικό εδώ

http://liberalcreta.pblogs.gr/tags/metanasteytiko-gr.html

kikop80 said...

Οι μετανάστες σεν φταίνε σε τίποτα. Άλλωστε σιγά μην ήξεραν κατά που πέφτει η νομική. Τους χρησιμοποιούν πολύ όμορφα. Η ταχκτική λέγεται διαίρει και βασίλευε και είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων. Μας βάζουν να τρωγόματσε μεταξύ μας. Οι πολίτες με κάθε απεργούς, με μετανάστες, με εκείνους, με τους άλλους, ενώ από πίσω ανενόχλητοι, στο παρασκήνιο εκτελούν το πρόγραμμά τους!
Άφησαν να μπούν τόσοι και τόσοι λαθρομετανάστες, υπέγραψε η ποντικομαμή ο κινέζος τη συνθήκη να μην μπορούμε να τους στέλνουμε στην πατρίδα τους με αποτέλεσμα να μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι υάρχει ένας εχθρός, οι ξένοι, ενώ μοναδική υπέυθυνη φυσικά είναι η φάρα που πάντα μας "κυβερνά"!

Καλημέρα βρε Νίκο!

VAD said...

Καιρό ειχες να ταράξεις τα νερά:))
Αλήθεια,τώρα που πήγες στα...Παρίσια,αν εκανες καταληψη το Λούβρο,τι θα γινότανε;;;;;

Roadartist said...

Στιγμή δεν έβρισα τους μετανάστες..Μακάρι οι άνθρωποι να ζούσαν καλύτερα και αξιοπρεπέστατα.. Μακάρι να μην ήταν τόσο διπρόσωπη η κοινωνία μας..

Τέλοσπαντων, αφορμή για το σχόλιο στάθηκε ο αρχικός προβληματισμός σου για την έλλειψη πλέον διάθεσης γραψίματος.. Αν το σκεφτείς, είναι άσχημο αυτό.. Ειδικά σήμερα.. Και τα άλλα μέσα, δε πρέπει να αφήσουμε να μας βάλουν στο τριπάκι της λιγότερης σκέψης, έκθεσης προβληματισμού κλπ κλπ :))))



Καλο σουκου!

Nikos Lioliopoulos said...

Δευκαλιον,
αν ηταν να γραψω μετα απο καιρο κειμενο και να εχει πρωτο σχολιο με τοση χολή , ειληκρινα δεν θα το εκανα.
Εχεις δικιο, αλλα το πνιγεις στις υπερβολές και τις ύβρεις.
kikop80,
σαν το παλιο καιρο!
Συμφωνουμε στο οτι δεν φταινε οι μεταναστες, αλλα νομιζω οτι δεν εχουν σχεση οι κυβερνωντες με αυτο.
Ισως κανω λαθος...¿quisas?
Vad,
δεν πηγα δυστυχως στα Παρισια, εμεινα σπιτι να χαιδευω την κοιλια (οχι τη δικη μου!)
Χρονια σου πολλα και απο εδω!

Nikos Lioliopoulos said...

Αρτιστα μου,
μολις θυμήθηκα με νοσταλγια τις ενδοξες εποχες του μπλογκ μου που ως οτου να απαντησω σε σχόλια φίλων, έβρισκα και νεα δημοσιευμενα, μου συνέβη τωρα μετα απο πολυ πολυ καιρο.
Πολυ φοβαμαι πως μπηκα για τα καλα στο τρυπακι που λες και εγω. Δυσκολα θα βγω φοβαμαι.
Αλλα παλι, δεν σου εγγυώμαι οτι θα προσπαθησω...
Καλο ΣΚ και σε εσενα.

Ασκαρδαμυκτί said...

Υπάρχουν και χειρότερα φίλε.

Άκουσα με τα ίδια μου τ' αυτιά καλόγερο να λέει "βάλτε τους 300 μετανάστες σε ένα καράβι, βγάλτε τους στ' ανοιχτά και βουλίαξτε το"!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ said...

Δεν ήταν καλόγερος. Ταλιμπάν ήταν! Τι ζητάνε οι άνθρωποι; ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ. Λίγοι δικοί μας στα δύσκολα χρόνια της χούντας είχαν πάρει πολιτικό άσυλο από τας ... Ευρώπας; Αφήστε που οι τότε χουνταίοι μας, δεν συγκρίνονται με τους σημερινούς τους Ταλιμπάν. Σ ένα παιδί από αυτά, που έτυχε να γνωρίσω, της φυλής Χαζάρα, οι Ταλιμπάν μπήκαν στο σπίτι τους και έσφαξαν μπροστά στα μάτια του, τους γονείς του. Όλα τα υπόλοιπα είναι φτώχεια. Δημοκρατική φτώχεια. Ανθρώπινων αξιών φτώχεια...