Wednesday, March 11, 2009

Σκέψεις.(Γράμμα απο ενα φίλο).




Έλαβα πριν λίγο από ένα φίλο το παρακάτω γράμμα και το δημοσιεύω.

Αγαπητέ Νίκο,
Επειδή διαπιστώνω πως δεν έχεις και καμιά διάθεση να γράψεις κάτι σοβαρό στο blog σου τον τελευταίο καιρό, σου στέλνω μερικές σκέψεις μου να τις βάλεις ως ανάρτηση μήπως και ανακόψεις την κατρακύλα που έχει πάρει ο αριθμός των επισκεπτών του blog.

Τρεις σκέψεις απασχόλησαν σήμερα το μυαλό μου- ενός υπαλλήλου γραφείου σε μια επαρχιακή πόλη (λεπτομέρειες στο επόμενο…τεύχος!)

Στην απέναντι οικοδομή στο ίδιο ύψος με τα γραφεία όπου εργάζομαι στεγάζονται τα γραφεία υποκαταστήματος της πόλης μας μεγάλης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρίας. Από το παράθυρο του γραφείου μυ φαίνεται καθαρά το εσωτερικό των γραφείων, η διάταξη τους καθώς και οι γραβατωμένοι υπάλληλοι.
Ένα από τα γραφεία όμως, που είναι κάπως απομονωμένο από τα άλλα- πρέπει να είναι του διευθυντή- στους τοίχους του είναι γεμάτο εκτός από κάτι διπλώματα-με μεγάλα εικονίσματα αγίων . Τόσα εικονίσματα είμαι βέβαιος πως δεν έχει ούτε το γραφείο ηγούμενου μονής.
Παρακολουθώ εδώ και καιρό την κρίση που κλονίζει της μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, πολλές κλίνουν , άλλες απολύουν προσωπικό. Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι έτσι. Διαβάζω σήμερα άρθρο σε εφημερίδα που λέει πως η κρίση δεν επηρέασε καθόλου την εν λόγω εταιρία σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο εξωτερικό και μάλιστα έχει προβεί και σε προσλήψεις υψηλόβαθμων(και υψηλόμισθων) στελεχών πρόσφατα .(Μεγάλε Καρχιμάκη)

Σκέψη πρώτη λοιπόν:
Ο πανάγαθος προστατεύει τις ασφαλιστικές της χώρας μου ;

Απάντηση. Αν κρίνω από τα αποτελέσματα μάλλον ναι!
Εναλλακτική σκέψη.
Σίγουρα αυτή την εταιρία θα επέλεγε η γιαγιά μου, αν ζούσε!

Στο γραφείο μας όλοι καπνίζουν μανιωδώς . Από τον καπνό μόλις και μετά βίας βλέπει ο ένας υπάλληλος τον άλλο. Μόλις και μετά βίας μπορώ και ανασαίνω. Παρά τα διακριτικά και ευγενικά παραπόνα μου δεν γίνεται τίποτα. Έρχονται στο μυαλό μου εικόνες από την Ιταλία όπου οι καπνιστές στοιβάζονται σε κάτι μικρά μπαλκόνια για να καπνίσουν και με πιάνει το παράπονο. Εδώ στην Ελλάδα βγαίνουν στο μπαλκόνι η μη καπνίζοντες για να πάρουν καθαρό αέρα.

Σκέψη δεύτερη:
Μήπως πρέπει να αρχίσω το κάπνισμα για να πάψει να με πειράζει τόσο ο καπνός;


Εναλλακτική: Τι γέλια έχουμε να ρίξουμε από τις 1-1-10 όταν θα εφαρμοστεί η απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους και στην Ελλάδα!

Δεν έχω ζήσει ποτέ σε πόλη. Θυμάμαι από το σχολείο στο χωριό μου, στο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής ότι όταν περνάει πεζός από διάβαση τα αυτοκίνητα σταματάνε . Θυμάμαι καλά; Μάλλον όχι. Στην πρώτη μου προσπάθεια να περάσω όταν πρωτοήρθα στην πόλη κόντεψα να μείνω χωρίς… πόδια
Στην δεύτερη πάλι τα ίδια( δόξα το ABS! των αυτοκινήτων),άσε το τι βρίσιμο έφαγα, στην τρίτη που είχα και τον νου μου αυτή τη φορά, πέφτω σε συνετή οδηγό γυναίκα που σταμάτησε ευγενέστατα όπως και ο ταξιτζής(!) από το άλλο ρεύμα. Περνώ γρήγορα απέναντι αλλά ο ηλικιωμένος κύριος που περίμενε μαζί μου στη διάβαση αργεί να περάσει,όχι πάρα πολύ . Η κόρνες από τα πίσω αυτοκίνητα αναστάτωσαν σχεδόν όλη την πόλη
Οπότε Σκέψη Τρίτη:
Μαλακίες μας έλεγες ρε δάσκαλε! Ποιος πεζός έχει προτεραιότητα;
Εναλλακτική: Δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη.

Μόνο τρεις για αρχή φίλε Νίκο, αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές, εκτός και αν αποφασίσεις να γράψεις τίποτα σοβαρό από μόνος σου.

14 comments:

Anonymous said...

Λιολιος =Ο Πρετεντέρης της Βέροιας.
Δεν πας να σπειρεις κανενα παντζιαρι καλύτερα! ! !

thamnos said...

κακεντρεχής ο απο πάνω!!!! και δειλός, ω σαν ανώνυμος...

Νικόλα η αλήθεια υπάρχει μέσα στο γράμμα του φίλου σου, το κακό είναι πως δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν πάψουμε να ψηφίζουμε οπαδικά.

Καλό σκ

VAD said...

Απαγόρευση καπνισματος;Αντε,με βλέπω να γυρίζω στα αποχωρητήρια των μαθητικών χρόνων!:)))

Γεια σου,Νικόλα....

Anonymous said...

ta παντζΙαρια το πότισες?
ωραίος ο απο πάνω!
ακου παντζιάρια!
Γ΄ρηγόρης

Nikos Lioliopoulos said...

Θαμνε, δεν θα αλλάξει τίποτα και ποτέ. Με κάθε βεβαιότητα...
vad ,να γυρίσεις βεβαίως να γυρίσεις !
Γρηγόρη, αυτα τα πατζάρια οτι και αν κάνω θα με ακολουθούν! ακόμη και στο μπλογκ οπως βλέπεις...
Καλό σ.κ. παιδιά.

busy bee said...

Καλημέρα Νίκο!
Σου άφησα μήνυμα σχετικά με αυτό που με ρώτησες και στα σχόλια της ανάρτησης και στο facebook!

Meropi said...

Νίκο μου,
πολύ ωραίο το γράμμα του "φίλου". Ξέρεις κι εγώ η μη καπνίστρια σκέφτομαι τη μέρα που υποτίθεται θα αρχίσει η απαγόρευση καπνίσματος και μειδιώ. Πάλι μέσα στον καπνό θα τη βγάζουμε φοβάμαι. Δυστυχώς.

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ said...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ "ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html

marianaonice said...

Πολύ σωστά τα λέει ο φίλος σου!!
εκτός βέβαια ότι εσύ δεν γράφεις σοβαρά θέματα! Σ' αυτό διαφωνώ και η κατρακύλα των επισκεπτών δεν έχει να κάνει με τη μη σοβαρότητα των θεμάτων. Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα!
Τώρα για τους πεζούς και τ' αυτοκίνητα, τι νόμιζε ο φίλος σου ότι βρίσκεται στην Ελβετία;;
Εκεί από μίλια μακριά μόλις σ' έβλεπαν να σκοπεύεις να βάλεις το ποδαράκι σου στο οδόστρωμα φρέναραν χωρίς δεύτερη κουβέντα!!

Καλή Κυριακή Νίκο!

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ said...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΑΘΗΝΑΙ 10.12.2008


http://makelio.blogspot.com/2009/03/blog-post_7841.html

Mara Lisha said...

αντιλαμβάνομαι ότι για τους μη καπνιστές θα είναι θείο δώρο η απαγόρευση. Αλλά βρε παιδιά ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να είσαι καπνιστής και να μην σε αφήνουν να καπνίσεις; Την καλησπέρα μου :)

Σοφία said...
This comment has been removed by the author.
Σοφία said...

Εξαιρετικό το γράμμα. Μπράβο για τη δημοσίευση! Έχω την εντύπωση πάντως ότι η απαγόρευση του καπνίσματος αρχίζει φέτος το καλοκαίρι (Ιούλιο αν δεν κάνω λάθος) και όχι τον Ιανουάριο του 2010. Αμήν :-)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.