Friday, January 9, 2009

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στις Σέρρες. Οι εντυπώσεις μου.




Χθες ταξίδεψα στις Σέρρες για να ακούσω απο κοντά τον πρόεδρο του Πασοκ να ανακοινώνει τις προτάσεις του κόμματος για τον αγροτικό τομέα. Έφυγα με ανάμεικτα συναισθήματα απο την όμορφη πόλη των Σερρών.

Καταρχήν με πολύ μεγάλη χαρά, που το Πασόκ για πρώτη φορά φαίνεται να έχει αποδοχή από την πλειοψηφία των αγροτών. Και αυτό είναι έκδηλο παντού και το παραδέχονται πολλοί Νομίζω πως οι αγρότες είμαστε τώρα πια σε θέση να κρίνουμε αλλά κυρίως να συγκρίνουμε κόμματα και πολιτικές.

Παρότι δεν παραγνωρίζουμε την κακή επίδοση του Πασόκ στον αγροτική πολιτική επί εποχής Σημίτη σε σχέση με άλλους τομείς οπού τα πήγε πολύ καλύτερα ως κυβέρνηση, και έχοντας επιπροσθέτως μεσολαβήσει μια καταστροφική πενταετία για το επάγγελμα μας με την διακυβέρνηση της Νεας Δημοκατιας,οι συνάδελφοι μου εμπιστεύονται ξανά το Πασόκ για τον τόπο μας και για το μέλλον του επαγγέλματος μας

Επίσης με μεγάλη χαρά διαπιστώνω το αγκάλιασμα του πρόεδρου απο την βάση του Πασοκ με εκδηλώσεις ακόμη και λατρείας στο πρόσωπο του, αποδεικνύοντας οτι η όποια αμφισβήτηση προς τον ίδιο, αλλά και η εποχή εσωστρέφειας για το κόμμα είναι πιά παρελθόν. Ο Γιώργος φαίνεται να έχει κερδίσει πια και τον τελευταίο δύσπιστο Πασοκο!

Δεν έφυγα όμως ικανοποιημένος από το κύριο μέρος της ομιλίας του προέδρου. Πιστεύω πως το κείμενο δεν κατάφερε να δώσει ένα διαφορετικό στίγμα του Πασόκ σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την αγροτική πολιτική γενικότερα. Στην ομιλία του ο πρόεδρος δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα τετρημένα. Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού των οργανώσεων, η διαφάνεια και ο έλεγχος, καθώς και η κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος , είναι κάποια ζητήματα που νομίζω δεν καλύφθηκαν επαρκώς. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου αποτίμηση.

Είμαι όμως -για να είμαι δίκαιος- πολύ ικανοποιημένος από τα μέτρα άμεσης στήριξης των αγροτών που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου. Μέτρα στην πλειοψηφία τους πρακτικά και εύστοχα. Νομίζω πως ο πρόεδρος και το επιτελείο του έπεσαν διάνα στις ανάγκες των αγροτών σήμερα καθώς και στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει και είναι φανερό πως έχουν πλέον εκεί στο ΠΑΣΟΚ σαφή εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος, σε αντίθεση με το κυβερνητικό παρελθόν.

Κλείνοντας θα κάνω μια ευχή. Τα μέτρα αυτά που εξήγγειλε ο πρόεδρος μας να γίνουν άμεσα εφαρμόσιμα !

σημ.Η φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου, είναι από το κινητό μου.


23 comments:

Laplace said...

ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΧΜΗΡΗ Κ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΘΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ,ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ Κ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΙΟ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

marianaonice said...

Αχ Νίκο κι εγώ συμφωνώ με το laplace!
Όμως ό,τι και νάναι είναι πιο ανθρώπινος και υπόσχεται ελπίδες που έχουμε μεγάλη ανάγκη να γραπωθούμε επάνω τους!!

Καλή χρονιά!

Blog Writer said...

Εγώ δεν θα γράψω την άποψή μου γιατί μπορεί να μου στείλουν δικηγόρο...

VAD said...

Νικόλα μου,είσαι πιο κοντά στο αντικείμενο,εσύ μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα τα πράγματα στο θέμα,προσυπογράφω λοιπόν και τις θετικές εκτιμήσεις σου και τις επιφυλάξεις σου

tractatus said...

Νίκο μου δυστυχώς οι επιφυλάξεις σου είναι που μπορούν ανα πάσα στιγμή να αναιρέσουν τις θετικές σου εντυπώσεις...γιατί απλά για να εφαρμοστούν όλα αυτά χρειάζεται ένα άλλο πρόσωπο εντός ΠΑΣΟΚ και εντός κοινωνίας...κι αυτό, όπως σωστά επισημαίνεις, δεν έχει αλλάξει με αποτέλεσμα οι όποιες θετικές προτάσεις να είναι εύθραυστες και ανα πάσα στιγμή ανεφάρμοστες ή αντιστρέψιμες στη πράξη...
Εμένα, επίσης, με στεναχωρεί και το γεγονός των ίσων αποστάσεων στο θέμα της Γάζας...δεν μπαίνουν σ' ενα τραπέζι οι ροκέττες με τους πυραύλους ούτε οι 800 νεκροί στην πλειονότητα άμαχοι με τους 14 στρατιώτες του Ισραήλ. Εκεί περίμενα περισσότερη διαφοροποίηση καθώς επίσης και μια κινητοποίηση της οργάνωσης που φυσικά, όπως τα λές, δεν μπορεί να υπάρξει εκ των πραγμάτων.
Σου έχω γράψει μια εκτενή απάντηση για το σχόλιό σου στο blog μου...

Anonymous said...

1) Μπορείς να τεκμηριώσεις την προσωπική σου απόψη περι αποδοχής του πασοκ από την πλειοψηφεία του αγροτικού κοσμου; η έχεις την εντυπωση που εχω και εγω οταν παίζει ο Παναθηναικός που νομίζω οτι ολη η Ελλαδα ειναι βάζελοι;

2)Εχεις πουθενα την ομιλία να μαθουμε και εμεις οι δυσμοιροι τι ειπε ο γιωργάκης; Γιατι οσες φορές τον εχω ακουσει στην τηλεοραση ολο γενικόλογα (εκτος του οτι του τα γραφει άλλος και τα διαβαζει από μέσα και μπερδευεται και μερικές φορές!!!!). Αν εχεις και κανενα σχετικό βιντεακι ακόμη καλύτερα. Υπάρχει αραγε;
Εγω πάντως βλέπει μια αδιάσπαστα συνεχόμενη ιδια πολιτική απο πασοκ, νδ...

Greek Rider said...

@Νίκο καλησπέρα. Αν ήμουν κοντά θα ερχόμουν και εγώ.

Ξέρω ότι έχει κάτι τεράστιες ευθείες για 300αρες...

Nikos Lioliopoulos said...

Φίλε Ρομποτακο,
το είδος της αντιπολίτευσης που κάνει το Πασόκ είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Έχω ακούσει ανθρώπους να κατηγορούν τον Γιώργο ότι δεν εκμεταλλεύεται την συγκυρία, αλλά ταυτόχρονα άλλοι να τον κατηγορούν για το αντίθετο, ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση των ταραχών.
Κατά τη γνώμη μου ο Γιώργος ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση τουλάχιστον αυτές τις μέρες. Δεν μπορω να φανταστώ τι θα γινόταν αν ολα αυτα συνέβαιναν με το Πασοκ στην κυβέρνηση και τον Καραμανλή στην αντιπολίτευση!

Επειδή λοιπόν πιστεύω πως το πως θα κυβερνήσει κάποιος, κρίνεται απο το είδος και την ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκεί πριν γίνει κυβέρνηση, είμαι πολύ αισιόδοξος για τον Παπανδρέου ως πρωθυπουργό. Αντίθετα με τον λαϊκιστή Καραμανλή που με την αρνητική του αντιπολίτευση έδειξε πως δεν έχει τίποτε να προσφέρει στον τόπο, από πολύ νωρίς.

Nikos Lioliopoulos said...

Φίλε Αντώνη,
σε καλοσωρίζω μετα απο καιροστο blog . Ξαναβλέποντας το βιντεο της εκπομπής είδα πόσο όμορφα πέρασε η νηφάλια και σοβαρή σου παρουσία. Θα ηθελα να σε συγχαρω και απο εδώ. Ελπίζω την επόμενη φορά να μου μεταδώσεις και εμένα λίγη απο την ηρεμία σου γιατι με το αγχος που είχα στην εκπομπή και την συνεχή κινητικότητα βλέπω να με δείχνει κανένας Λαζόπουλος!

Για το θέμα που βάζεις, παραθέτω ασχολίαστη την είδηση οτι Η ΝΕ Πασόκ Ημαθίας στην πρόσκληση σε εκδήλωση στη Βεροια με ομιλητή τον Β.Βενιζέλο, τον παρουσίασε ως κυβερνητικό εκπρόσωπο!!!

http://www.pliroforiodotis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6399&Itemid=28

Nikos Lioliopoulos said...

Μαριάννα.
Όντως ο Γιώργος είναι ανθρώπινος. Η παρουσία του εμπνέει ευγένεια και ηρεμία.
Ανεξαρτήτως της γνώμης που έχει καθένας για την πολιτική του παρουσία, νομίζω πως όλοι αποδέχονται την ευπρέπεια της προσωπικής του παρουσίας(ακόμα και ο Μητσοτάκης να φανταστείς!)

Βασίλη,
σε ευχσαριστω γιατην ...εμπιστοσύνη!

Nikos Lioliopoulos said...

Ελένη το κείμενο σου "Ναι μεν αλλά...."
είναι οτι καλύτερο διάβασα τις παράξενες αυτες μέρες. Το εχω βάλει πρωτο στο μπλογκ μου και παροτρύνω να το διαβάσουν όλοι.
Οι επιφυλάξεις μας για κάποια πράγματα είναι κοινές και δεν της κρύψαμε ποτέ...

Για το θέμα της Γαζας δεν πολυσυμφωνώ με την εκτίμηση σου, γιατι εχω την εικόνα οτι το Πασόκ καταδίκασε εντονότατα την επίθεση του Ιζραύλ, περισσότερο νομίζω απο οποιονδήποτε στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Έχει στείλει μάλιστα και ειρηνευτική αποστολή από στελέχη του μέσα στη λωρίδα της Γάζας!
Υ.γ. Ευχαριστώ για την ...απάντηση σου.

Nikos Lioliopoulos said...

Γρηγόρη,
οταν παιζει ο Παο στην ευρώπη είναι όλοι μαζί του, εκτός απο εμένα!!!
Την άποψη μου θα την τεκμηριώσω σύντομα σε νέα ανάρτηση.
Ανεβαζω αμέσως την ομιλία στο παρών post.

Greek rider,
ο δρομος για τις Σέρρες δεν ενδεικνύεται για 300αρες είναι χάλια.
Δοκίμασε να έρθεις Μελίκη θα βρείς σίγουρα ωραίες ευθείες και βέβαια καλό τσίπουρο οταν φτάσεις στο προορισμό της διαδρομής σου!

tractatus said...

Νίκο, παρακολουθώ πολύ στενά το θέμα της Γάζας. Εχω δουλέψει πάνω σε αυτό πολιτικά και ξέρω τι δηλώνει ο καθένας. Αυτούς μου λές οτι είναι στη αποστολή είναι η εξής μια που έχει στενές σχέσεις απο το παρελθόν με τη Παλαιστίνη κι εννοώ τη Σακοράφα. Κανείς άλλος εκ μέρους του κόμματος δεν έχει μεταβεί στη περιοχή. Επίσης, οι δηλώσεις ήταν δηλώσεις ίσων αποστάσεων και φυσικά τα κόμματα της Αριστεράς έχουν κάνει πιο ρηξικέλευθες δηλώσεις αλλά και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που είναι ό,τι πιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ πρέπει να γίνεται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι οργανώσεις και ο γραμματέας, δυστυχώς, καμία θέση-καμία δήλωση....Σε τοπικό επίπεδο κανείς συζητητής για το θέμα. Οσο για τον Μπάρακ, εννοώ τον Υπουργό Αμυνας του Ισραήλ...μάλλον δεν θα γνωρίζεις οτι είναι ο Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...

une enfant gâtée said...

Πρώτη φορά στο σπίτι σας, δεν θα ήταν ευγενικό εκ μέρους μου, να θίξω την Πίστη σας.
Και δεν θα περνούσε καν από το μυαλό μου, αν δεν είχατε βάλει αυτό το προβοκατόρικο video, κάτω ακριβώς από την ομολογία της αφοσίωσης σας.
Η Πίστη και η Αφοσίωση, είναι τα κύρια ζητούμενα για τους οπαδούς των όλων Θρησκειών.
Για τα κόμματα πάλι, και μάλιστα τα Σοσιαλιστικά Κινήματα, η κριτική των οπαδών τους κάποτε τα βοηθούσε να προχωρήσουν.
Κάποτε δεν ήθελαν υπηκόους, ούτε διεκπεραιωτές. Προφανώς οι εποχές άλλαξαν, και ακόμα προφανέστερα δεν συμμερίζεστε αυτήν την άποψη.
Μα ασφαλώς και γνωρίζω ότι οι πιστοί θα κληρονομήσουν την Βασιλεία των Ουρανών, καμιά φορά παίρνουν και ένα κομματάκι, μια προκαταβολή ας πούμε και ...επί Γης.

Nikos Lioliopoulos said...

Ελένη,
στην αποστολή που αναφέρομαι παίρνει μέρος και ο πρώην βουλευτής Σερρών Αρης Μουσιώνης καί άλλα στελέχη του Πασόκ.
Σεβόμενος όμως απολύτως την γνώση σου επί του θέματος θα αποδεχτώ τους προβληματισμούς σου και δεν θα διαφωνήσω.

une enfant gâtée,
παρότι δεν ήταν ιδιαιτέρως ευγενική η πρώτη σου επίσκεψη στα μέρη μου, θα σε ευχαριστήσω για το σχόλιο σου που έγινε η αφορμή να γνωρίσω απο τα πρώτα του βήματα ενα πολλά υποσχόμενο ιστολόγιο και μια γραφή πολύ όμορφη και ζωντανή.
Καλώς ήρθες.

Nikos Lioliopoulos said...

@Ελένη,

http://apostoligaza.blogspot.com/

tractatus said...

Νίκο ευχαριστώ για τη δ/νση. Η συγκεκριμένη αποστολή πράγματι δεν μου ήταν γνωστή αλλά όπως διάβασα δεν έχει φθάσει στον προορισμό της. Η αποστολή με το πλοίο "ΑΡΓΩ" απο Κύπρο που ήταν γνωστή απο τα ΜΜΕ, επίσης, δεν κατάφερε να φθάσει λόγω βλάβης του πλοίου...
Η κριτική μου πάνω στο θέμα στηρίζεται απο το γεγονός των πρώτων δηλώσεων με ίσες αποστάσεις κι απο την απραξία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα πριν και κατά τη διάρκεια της εισβολής. Φυσικά λάβε υπόψη σου και τον ρόλο του Μπαράκ, όπως σου ανέφερα προηγουμένως. Ωστόσο, θα ήθελα να σου διευκρινίσω οτι η Α.Μουσιώνης πήγε εκεί ως γιατρός και όχι ως αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρά το δελτίο τύπου (γι' αυτό και δεν αναφέρεται αριθμός μελών του κινήματος που συμμετέχει). Ενδεχομένως να υπάρχει αποστολή μέσω ΜΚΟ...
Τέλος, η σημερινή ένθερμη στήριξη του ΓΑΠ απάλυνε κάπως την εικόνα...
Νάσαι καλά!

PN said...

Διακρινώ μια αλλαγή τον τελευταίο καιρό. Και επειδή δεν σε διαβάζω πρώτη φορά, οφείλω να το πω και ας πάει στο καλό.

Ο Νίκος του τελευταίου καιρού δεν είναι ο Νίκος που εγώ γνώρισα πριν πολλούς μήνες. Είναι δικαιωμά σου, και είμαι ο πρώτος που λέω ότι γράφουμε ό,τι γουστάρουμε και κάνουμε την πλάκα μας. Απλά Νίκο μου, τον τελευταίο καιρό δεν κάνεις πια την πλάκα σου. Κάνεις άλλα πράγματα, αλλά όχι πια την πλάκα σου...

Στο blogroll μου είχα γράψει παλιότερα για σένα ότι σε βλέπω σαν "την προβληματική στην ελληνική ύπαιθρο". Εδώ και καιρό δεν είσαι πια αυτό, και αυτό εμένα προσωπικά με θλίβει.

Ζητώ το Νίκο που γνώρισα πίσω στον χρόνο. Μέχρι τότε, επετρεψέ μου διακριτικά να σε παρακολουθώ και να απέχω.

βιολιστης στη στεγη said...

Επειδή εγώ διάγω την ηλικία της ωριμότητας :
Δεν πιστεύω στις πολιτικές εξαγγελίες!
Αλλά :
Εύχομαι να μην κουραστείς να ελπίζεις, να προσδοκάς και να παλεύεις για ένα καλύτερο ΣΗΜΕΡΑ!
Νίκο μου, καλή χρονιά!

Anonymous said...

Γράφω και εδω την ανάρτηση μου που εκανα σε ιστολογιο του κατα τα φαινόμενα πασοκου Κρογια(;) που σχολιάζει τον Χατζηγακη.....


Παλικάρι μου διάβασα την ανακοινωση του πασοκ που διάβασε από μέσα ο γιωργάκης και θέλω να ρωτήσω τι απο αυτα δεν υποστηρίζει η νδ; τι απο αυτά λεει οτι δεν κανει η νδ; τι διαφορετικο προτεινει η νδ εις βαρος των αγροτων; ολο γενικολογα, αοριστολογα, θα , θα, θα, θα, και οταν ΘΑ γινουμε κυβέρνηση ΔΕΝ ΘΑ τα κανουμε ολα αυτα που υποσχεθήκαμε ... και ξέρετε γιατι; Μα βρε χαζοι και κουτοί αγρότες η νδ μας άφησε πίσω σκονη , θρυψαλλα και συντριμια!!!! πως να κανουμε αυτα που υποσχεθηκαμε; ΘΑ αλλοιώσουμε κατα καποιο τροπο τις αρχικες μας δεσμευσεις και μολις ορθοποδησει η οικονομια μας ΘΑ σας σώσουμε! Ως τότε υπομονή... Σε πόσα χρόνια; Αααα μην ρωτάτε! δεν ξερουμε πόσα! και που να ξέρουμε! Οσα χρειαστει για να πλουτίσουμε και εμεις η νέα γενια βολευτών του πασοκ! τι ; μονο οι παλιοι; Τσοχατζόπουλος και Σια; Εμεις; Στο πηγαδι κατουρήσαμε; ΥΠΟΜΟΝΗ αγρότες μου....

Ααα και όσο για κεινο το μέτρο που λέει για επιστροφη φόρου πετρελαιου 4% ο Σημίτης δεν το ακυρωσε; Ή αυτό ειναι το παλιο κακο πασοκ; Ο σημιτης τοτε δουλευε μονος του;
Καταλαβάινουν καποιοι γιατι δεν μπορει ν γεωργία μας να πάει μπροστα! Γιατι δεν στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις αλλά σε κομματα "που ειναι μέρος της κοινωνιας"!!!!!!!!!!!
Εγω θα γελάσω αυριο πρωί πάντως τώρα νυστάζω!!!



Με απογοητευει το γεγονός οτι σήμερα υπάρχουν νεοι αγρότες που βάζουν το κομμα τους πάνω από την δουλειά τους... Αντι να χρησιμοποιούν τα κομματα ως μέσο για να βελτιώσουν την οικονομικη και κοινωνική κατάσταση κάθονται και θαυμαζουν τους αρχηγους!!!!
Ενα μεγαλο μπραβο στον γιωργακη για τα γενικολογα και αοριστολογα που μας ειπε (μιας και ειχαμε καιρό να ακουσουμε τετοια), τον ξαναευχαριστουμε και θα περιμενουμε εναγωνιως την στιγμη που θα αρπάξει την εξουσια από τα χερια του ανικανου καραμανλά και ως δια μαγειας θα βελτιωσει την ποιότητα των ροδακινων μας!!! Βέβαια δεν μας ειπε πως θα το κανει αυτό... Θα ρίξει λίπασμα συνθετικό και οχι τύπου μπλέντ; Αντι για φυτοφάρμακα θα μας πει να βάλουμε φερομονικές παγίδες; Θα επιλέξει για μας νεες ποικιλίες ροδακινιας; Θα εισαγει μη τροποποιημένες ποικιλίες βαμβακιού που θα εχουν microner 1.000.000.002;
Άραγε;
Η κάτσε γιατι εδω και αν γελάμε!!!!
Βρε χαζοι !!!! Θα επενδύσει στον άνθρωπο!!!! Βρε βρε βρε πως και δεν το σκεφτηκαν οι προηγουμενοι;
Ααααα τι εξυπνο και ΄δημιουργικό αρχηγό εχουμε!!!


Και για να τα συνοψίσουμε κιολας τα βάζω και από κάτω..
1."...παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα». Σχόλιο: Λες και δεν εχουν τα προιόντα μας ταυτότητα! Λες και σε οργανωμένουν αγρότες οι λέξη ιχνηλασιμότητα ειναι άγνωστη!!! Ο γιωργάκης θα μας την μαθει!
2. "....διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουριστικό τομέα..." Σχόλιο: Φαντάζομαι οτι εννοει οτι εκει στην Μελίκη θα θερίζουν με τα χέρια και θα αλωνιζουν με τα άλογα! Ετσι θα μπορει ο αγροτουριστας Αθηναίος στην περιοχη της μελικης να βλέπει τους παραδοσιακους τρόπους συγγκομιδης σιταριου! Εκτος και αν προτεινει κανεις κατιο αλλο για ην περιοχη της Μελικης... Ιαματικά λουτρα ας πούμε;
3."....«να συνδεθεί ο αγροτικός τομέας και με την «πράσινη ενέργεια», την ανανεώσιμη ενέργεια..." Σχόλιο ποιος από το κυβερνων κομμα λέει οχι; και τι ακριβως προτεινει ο γιωργακης ωστε να ξεπεραστουν οι σημερινες δυσκολίες; ή μηπως δεν ξερει οτι υπάρχουν καποιες δυσκολίες;
4.".... «εθνική μας στόχευση είναι η προβολή της μεσογειακής μας διατροφής..."
Σχόλιο : Δεν χρειάζεται σχόλιο! Ειναι τοσο ακριβής και εμπεριστατωμένη η πρόταση που κανεις δεν τολμα να πει οτι ειναι γενικολογα!!!!!


Οι τεσσερις βασικοι άξονες:
1.• Πρώτον, αποτελεσματική προστασία του αγροτικού εισοδήματος, συνέχιση των κοινοτικών ενισχύσεων και μετά το 2013. Γι’ αυτό θα παλέψουμε ως κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε αυτή την πορεία.
Σχόλιο: Ειπατε τίποτα; Θα παλεψουμε ειπαμε οχι και να το κανουμε!!!! Και αν αποτυχουμε δεν θα φταίμε εμεις αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση με την αποτυχημενη πολιτική της!!! Εμεις δεν φταιμε σε τιποτε!
2."....εκσυγχρονισμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ...."
Σχόλιο: Συγκεκριμένη πρόταση που δεν χρειαζεται ανάπτυξη!!!!
3."....• Τρίτον, κίνητρα για νέες συλλογικές δομές..." .
Σχόλιο: Τι εννοει ο καλιτεχνης; Θα διαλυσει τους υπάρχοντες συναιτερισμούς; Τις υπάρχουσες Ομάδες Παραγωγών; Και φτου ξανα μανα από την αρχή; και τι νέο θα κανει που θα σώσει τους αγρότες;
4. "• Και τέταρτον, επίκεντρο ο άνθρωπος, επίκεντρο ο αγρότης. Σε αυτόν θα επενδύσουμε». "
Σχόλιο: Σωθήκαμε τώρα!!!!!

Και επειδη ειναι και αργα... ας μην συνεχίσω με τις 8 "ξεκαθαρες" λύσεις και τα 10 "αποτελασματικά" μέτρα.
Φιλικα
Ενας αγράμματος αγρότης.

Nikos Lioliopoulos said...

Και βέβαια πήρες την απάντηση που σου έπρεπε απο τον Κρόγια...

Anonymous said...

Νίκο συγνώμη που αναδημοσιευω και εδω τις απαντήσεις μου στον Κρογια αλλά θεωρώ οτι αυτές τις αναρτησεις (επειδη ειναι παλιά η αρχική σου) τις βλέπουμε μονο εμεις οι δυο και τις βαζω και εδω για να τις δεις ποιο σιγουρα.. μιας και δεν τα λέμε από κοντα! Τι ειναι βρε ο Αγιος Μαμας; Δυο βήματα!!!!
Εγραψα λοιπόν στον φίλο σου....
:

Αδερφέ μάλλον κατι μπερδευετε...
Ποιος μίλησε για την σωτήρια πολιτική της νδ;;;;
Μ΄λησα ειρωνικά για το πασοκ γιατι ειδα την αναρτηση στο οστολογιο του νικου που ελεγε για την νεα ελπιδα των αγροτων (βλέπε γιωργάκης...). Αν επεγτε στην αντιληψή μου μια αναρτηση αντιστοιχη που θα ελεγε οτι ο χατζηγακης ή ο καραμανλής ειναι οι νεοι σωτηρες πάλι τα ιδια θα έλεγα... Απλά στην προκειμένη περιπτωσ αυτοί δεν μπορουν να τα πουν αυτά γιατι ειναι κυβερνηση... και δεν μπορουν να υποσχεθούν κατι γιατι το πρωτο ευλογο ερωτημα σε μια υποσχεση τους θα ητα πολυ απλό!!! Γιατι το υπόσχεστε και δεν το κανετε; Για αυτό υπάρχει αυτή η ειρωνεία προς το πασοκ το οποιο ειναι τωρα αντιπολιτευση!!!! Αν τα πραματα ηταν αλλιώς σαφώς και η ειρωνεία θα ηταν αντιθετη!!!!

Για απαντήστε με ομως λιγάκι εσεις οι αγρότες (γιατι εγω στα χαρτιά δεν ειμαι αγροτης, παρά ενας ημιμαθής γεωπονάκος) δεν σας λυπεί το γεγονός οταν βλέπετε αγρότες (οι επαγγελματίες γενικότερα) αντί να δρουν οι ιδιοι για τα δικαιώματα τουςνα εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε φρούδες υποσχέσεις πολιτικών, σε γενικόλογα και αοριστόλογα;

Εισαι ή ειστε υπέρ της άποψης να λ΄νονται τα προβλήματα των αγροτών (ή των επαγγελματι΄ν γενικ΄τερα) μέσα από πολιτικά κομματα ή με αυτοοργάνωση αγροτών που θα διεκδικούν καποια πράγματα για να βελτιωσουν το επιπεδο ζωής τους; (οπως γίνεται τουλαχιστον στην Μεγ. Βρετανια που εζησα για ενα συντομο διαστημα)...

Στην ζωή μα ο καθενας εχει το δικαιωμα να επιλέγει αν θα ειναι προβατο ή αν θα κρινει αυτός την μοίρα του.... Αυτα χωρις να θελω να προσβαλλω κανέναν και χωρίς βέβαια να ειμαι κουμουνιστής ή αριστερός γενικοτερα.... ο Νίκος τουλάχιστον με ξέρει... Ε Νίκο;



Όσο για τις Ενώσεις αν και θεωρώ άσχετο το ερώτημα δεν ξερω αν τις διοικούν πασοκοι , αλλά θα ηθελα να μας πει ο φιλος μας ο Νικος ποιος διοικεί την Ενωση Βεροιας και που ανηκει...

Και επαναλαμβανω! δεν θεωρώ οτι οι χρεωκοπησαν μονο οι ενωσεις των αριστεών ή των δεξιών ή των πασοκων.. ούτε θεωρώ οτι αν καποιες ενώσεις ή συνετερισμοί (π.χ. Α.Σ. Μελίκης, Μέσης, Αλιάκμων) κλπ πάνε καλά, πάνε καλά γιατί εχουν αριστερό , δεξιό ή κεντρώο πρόεδρο, αντιπρόεδρο ή γραμματέα!!! Ε Νίκο ;

Ούτε θεωρώ οτι αν καποιες ενώσεις ή συνετερισμοί (π.χ. Α.Σ. Μελίκης, Μέσης, Αλιάκμων) κλπ πάνε καλά, πάνε καλά γιατί εχουν αριστερό , δεξιό ή κεντρώο πρόεδρο, αντιπρόεδρο ή γραμματέα!!! Ε Νίκο ; Εσύ τι λες που καλυφθηκες με τις προηγούμενες απαντήσεις του οικοδεσπότη;



Αν και ελπίζω να τα πούμε από κοντά γιατί εδω οι κόντρες μας γίνονται ολίγον τι βούκινο και καθε φορά που πάω Scandal ολο και καποιο σχόλιο θα ακουσω για αυτά που γράφω εδω σε σένα!!!
Από εμενα εχεις το ελευθερο οτι σε ενοχλεί να το σβήνεις .. (αρκει να πάιρνω μια απάντηση εγω με e-mail).

Anonymous said...

Απάντησες στον φιλο σου τον Κρογια ποιος διοικεί στην Ενωση Βεροιας;
ή ας πάει και αυτό σε καμια εξεταστική - προανακριτική ως να ξεχαστεί;