Thursday, December 11, 2008

Οι πηγές της (δικής μου) οργής .



Δεν ξέρω τι θα μείνει στο τέλος από όλη αυτή την ιστορία των ταραχών . Πέρασα αυτές τις μέρες διαβάζοντας αμέτρητα κείμενα σε εφημερίδες και μπλογκς.
Και διάβασα εκπληκτικά κείμενα, δεν χρειάζεται να τα απαριθμήσω . Κάποια απο τα τα κείμενα τα διάβασα σε μπλόγκς που έχω την μεγάλη ΤΙΜΗ να διαβάζουν το μπλογκ μου και ενίοτε να σχολιάζουν δικά μου κείμενα. Και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ περήφανος.

Διάβασα πολλά όμορφα κείμενα, πηγή σκέψης και δημιουργικού προβληματισμού. Δεν μπήκα καν στον πειρασμό να γράψω τη δική μου άποψη. Δεν υπήρχε λόγος άλλωστε. Δεν έχω ούτε την γνώση και τη μόρφωση, ούτε την πείρα, ούτε καν την ψυχική ηρεμία να γράψω κάτι αντάξιο των περιστάσεων και δεν έχω αυταπάτες τουλάχιστον σε αυτό.
Έγραψα μόνο μια σκέψη στην προηγούμενη ανάρτηση. Προσπάθησα να γράψω με λίγες λέξεις, αυτό που αυτές τις μέρες αισθάνομαι, όπως πάντα κάνω μέσα από αυτό εδώ το μπλόγκ μου.
Και ξέρετε κάτι, καλοί μου φίλοι;

ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.

Μπόρεσα μέσα σε λίγες λέξεις να γράψω αυτό που αισθάνομαι.. Λέξεις αποστάγματα της ψυχής και του μυαλού μου.Ενός μυαλού τόσο "φορτωμένου" που αδυνατεί να αντεπεξέλθει ακόμη και στα στοιχειώδη ...

ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.

Καρφί δεν μου καίγεται που λίγοι το κατάλαβαν....
Καρφί δεν μου καίγεται αν θα με κοιτάζουν παράξενα στο δρόμο...
Καρφί δεν μου καίγεται που η "σεμνότητα" μου έκανε φτερά...

Μου φτάνει που μπόρεσα και το γράψω.
Και μου αρέσει πολύ αυτό....



Διάβασα σήμερα με μεγάλη έκπληξη στην καθημερινή το πρωτοσέλιδο άρθρο του Ν. Κωσταντάρα, με τίτλο : Οι πηγές της οργής.

Θα παρακαλούσα όλους τους φίλους μου και μη, να το διαβάσουν .
Γιατί γράφει ότι ακριβώς θα θα ήθελα ΕΓΩ να μπορούσα να είχα γράψει.

Γιατί όσοι δεν κατάλαβαν ακόμη , μπορούν μέσα απο αυτές τις γραμμές να καταλάβουν πως κάτι άλλαξε, πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.

Γράφει ο Αρθρογράφος:

"...Οι «αντι-εξουσιαστές», ύστερα από τόσα χρόνια θεατρινίστικης οργής, δικαιώθηκαν από την πραγματικότητα της φονικής κρατικής βίας. Ο μεγαλύτερος, ουσιαστικότερος θυμός, όμως, εκδηλώθηκε από τους νέους και τις νέες, τις μάνες και τους πατεράδες που ένιωσαν προδομένοι και απροστάτευτοι. Αυτοί είδαν ότι τα αδιέξοδα του μέλλοντος είναι εδώ. Για μια κοινωνία που έχει φθάσει στα άκρα της αντοχής της, ο φόνος ήταν η πράξη που συμπύκνωσε κάθε προδοσία και αδιέξοδο που φοβόμαστε, που περιμένουμε. Βλέπουμε την απάτη των «δωρεάν και δημόσιων» αγαθών· αν δεν φροντίσουμε με τα δικά μας μέσα, δεν έχουμε ούτε παιδεία ούτε περίθαλψη ούτε κανένα είδος ασφάλειας...."


"(.....)Βλέπουν οι πολίτες. Στη δημοκρατία υπάρχει μια σιωπηλή συμφωνία ότι το θηρίο –το εκλογικό σώμα– ανέχεται τις αδυναμίες των κυβερνώντων έως ότου τους κρίνει πάλι στις εκλογές. Αρκεί οι κυβερνήτες να τηρούν τουλάχιστον τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Το περασμένο Σάββατο, αυτή η συμφωνία διαταράχθηκε."


Για όσο καιρό θα γράφονται τέτοια κείμενα, η χώρα αυτή μπορεί να ελπίζει...

27 comments:

Anonymous said...

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ "ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΓΙΑΤΙ - ΑΝ ΔΕ ΘΥΜΑΣΑΙ - Ο ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΕΠΙ ΒΑΘΕΟΣ ΠΑΣΟΚ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ
(1985) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΝΘΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΙΑ - ΑΛΑ ΓΚΑΝΤΙ - ΟΠΟΤΕ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ...

ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ" . . .
Κ.Μ.

Υ.Σ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ;; ΠΟΤΕ;;;

Laplace said...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ Κ ΑΣΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Nikos Lioliopoulos said...

Ανώνυμε δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέρος του προβλήματος, δεν θυμάμαι κανέναν Καλτεζα (ακόμη στο Δημοτικό πήγαινα τότε.)
Το μόνο που ξέρω είναι πως σήμερα το ΠΑΣΟΚ , το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου είναι η ΜΟΝΗ λύση για αυτόν τον τόπο.

Anonymous said...

Ναι, αλλά τι θα κάνουμε Νίκο όταν σταματήσουμε να πετάμε πέτρες? εμένα αυτό με προβληματίζει...

Nikos Lioliopoulos said...

Θα δουλέψουμε. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε προβλήματα. Το πιστεύω Κουμούνι. Μπορεί η κοινωνία μας να γίνει καλύτερη. Την έκανε ο Ανδρεας , την έκανε και ο Σήμιτης(με όλα τα λάθη τους). Την έκανε ο Μιτεραν ο Πάλμε, ο Θαπατέρο πρόσφατα. Δεν θα κάνουμε θαύματα, να βοηθήσουμε τον κόσμο να βρει ξανά το χαμόγελο πρέπει . Θα το κάνουμε. Εγώ το πιστεύω.

Anonymous said...

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ.
Κ.Μ.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΑ ΟΛΑ

Anonymous said...

Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ "ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΤΕΖΑ" ΕΒΛΕΠΕ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΤΟΤΕ.

Anonymous said...

ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ, Ή ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΕ ΣΙΡΙΑΛ;;;

Anonymous said...

ΙΔΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ:
1.ΑΓΝΟΕΙ Ο,ΤΙ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
2. ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ "ΔΕΝ ΤΟ ΕΖΗΣΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"
3. ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ BLOG ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΟΥΝ
4. ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΟ "ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ" ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΗΣ

30 ΦΕΥΓΑ ΕΙΣΑΙ ΝΙΚΟ

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ;;;
ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΑΠΙΟΣ;;

Κ.Μ.

aKanonisti said...

Για όσο καιρό τα πιτσιρίκια με τα μαλόξ πετάνε πέτρες στους προβοκάτορες μπάτσους.... τ η χώρα αυτή μπορεί να ελπίζει...
Οι δημοσιογράφοι... θα πουλούσαν και την μάνα τους... για ένα γαμω-αποκλειστικό.... δυστυχώς....

Anonymous said...

εχω σταματησει να ελπιζω καιρο τωρα. Κανενας δε λεει την αληθεια, γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει ΜΙΑ αληθεια για τη διαιρεμενη Ελλαδα.

Nikos Lioliopoulos said...

Κ.Μ. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θα σου πρότεινα μάλιστα να γνωριστούμε να σου δείξω πόσο σάπιος είμαι. Πέταξε λοιπόν την δική σου κουκούλα με τα αρχικά Μ.Κ. και τα λέμε...Ως τότε θα σε παρακαλούσα να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τα οφέλη της "επανίδρυσης" και να μας αφήσεις ήσυχους.
Ακανόνιστη και εξόφθαλμη σας καλωσορίζω.
Την δική μου αλήθεια μόνο ξέρω , αυτήν που μοιράζομαι μαζί σας απο αυτό εδω το μπλόγκ. ΠΑΝΤΑ.
Σας ευχαριστώ.

takola said...

Αδελφέ Νίκο,

σίγουρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι το ίδιο, όμως το νόημα των ημερών είναι ότι το όλο σύστημα (που συμπεριλαμβάνει όλα τα κόμματα, και ιδιαιτέρως τα κυβερνητικά) έχει φτάσει στα όριά του. Χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή, και όχι ρεκτιφιέ. Εσύ για τι απ' τα δύο θα ήθελες να δώσεις τις δυνάμεις σου;

Nikos Lioliopoulos said...

Δεν ξέρω.

marianaonice said...

Νίκο
πραγματικά ωραίο κείμενο!
Και θέλω να πιστεύω ότι απηχεί τις απόψεις πολλών συμπολιτών μας!
Μόνο τότε ίσως υπάρχει ελπίδα!


Νίκο, με όσα συνέβησαν μου διέφυγε να σου ευχηθώ για τη γιορτή σου!
Συγχώρα με φίλε και δέξου τις ευχές μου έστω και καθυστερημένα για Χρόνια πολλά, με υγεία, χαρά και δημιουργικότητα!

Dimitra Andritsiou said...

Ακούω τα νέα παιδιά να μιλούν και χαίρομαι. Χαίρομαι για το λόγο που αρθρωνουν. Που πολύ απλά και μεστά εξηγούν τι τους προβληματίζει, τι τους καίει..

Τους δημοσιογράφους δεν τους εμπιστεύομαι (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων).

Είμαι οργισμένη γενικά με το σύστημα. Πρέπει ν' αλλάξουν ριζικά τα πράγματα. Ευτυχώς μετά από πολλά χρόνια βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη που σκέφτομαι έτσι.

PN said...

Νίκο μου, το όλο θέμα δεν είναι πρόβλημα κάποιας συγκεκριμένης ομάδας. Η Κατερίνα το έχει θέσει εξαίσια, ότι πρέπει ο καθένας μας να αναμοχλεύσει τη δικιά του ευθύνη.

Το να βγει ο Γιώργος, δεν λέει και πολλά πράγματα. Και για να μην νομίζεις ότι υπονοώ κάτι για τον Γιώργο συγκεκριμένα...το να βγει οποιοσδήποτε δεν θα έχει ουσιώδεις διαφορές. Το θέμα είναι να αλλάξει η συνείδηση του καθένα από εμάς. Να γίνουμε όχι μόνο επικριτές, αλλά και συμμετέχοντες στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Και συγνώμη, αλλά αυτό δεν γίνεται σπάζοντας μια βιτρίνα το βράδυ, και το πρωί ζητώντας από τη μαμά το Playstation 3. Αυτά είναι επαναστάσεις και εξεγέρσεις του κώλου. Και από κώλους πήξαμε σε αυτή τη χώρα. Βάζοντας και τον δικό μου μέσα, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι καλύτερος και του λόγου μου, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ με ηρεμία να επηρρεάσω εκείνους τους τομείς της κοινωνίας που μπορώ!!

Anonymous said...

Επειδη ειμαστε αρκετοι μικροί εδω μέσα (εγω προσωπικα σχεδόν 35 ετών) και το 1985 εβλεπα και θαυμαζα τον Δρακουμελ δεν μπαίνει καποιος στον κοπο να μας πει ποιος ηταν ο Καλτεζας;

Anonymous said...

Στην πορεία του Πολυτεχνείου 1985, οι αναρχικοί συμμετέχουν στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
Τα επεισόδια συνεχίζονται στα Εξάρχεια. Στη διάρκεια συγκρούσεων γίνεται επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ, που είναι σταθμευμένη στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπόταση.
Τότε ο μπάτσος των ΜΑΤ, Αθανάσιος Μελίστας δολοφονεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά σκοπεύοντας και πυροβολώντας τον από πίσω, στο κεφάλι.

...αμέσως μετά καταλαμβάνεται το Χημείο.

Το επόμενο πρωί εκκενώνεται από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους
---------------------------------------- -

Σεπτέμβρης 1988. Δίκη και αθώωση Μελίστα

--------------------------------------

Γενάρης 1990. Αθώωση του Δολοφόνου Μελίστα

Το άκουσμα της αθώωσης του Δολοφόνου Μελίστα, ξεσηκώνει νέο κύμα οργής.

Συγκεντρώνεται αυθόρμητα κόσμος στην Πατησίων, εξοργισμένος, γράφει πάνω σε τρόλεϊ και λεωφορεία.
Κλείνει η Πατησίων και γίνεται επίθεση στα γύρω καταστήματα και στις δυνάμεις καταστολή, ενώ το Πολυτεχνείο λειτουργεί σαν ορμητήριο.
Τα επεισόδια συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τρομερή ένταση.

Καταλαμβάνεται το Πολυτεχνείο 18 μέρες

Anonymous said...

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1985, ο μαθητής Μιχάλης Καλτεζάς σκοτώθηκε από αστυνομικό κατά την διάρκεια διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, καθώς ο νεαρός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές για να διαφύγουν, αφού προηγουμένως είχαν επιτεθεί σε κλούβα της αστυνομίας σταθευμένη στην οδό Στουρνάρα. Αμέσως μετά καταλήφθηκαν το Φυσικείο (Παλιο Χημείο) στη Σόλωνος και το Πολυτεχνείο. Την επομένη δόθηκε η άδεια από την Επιτροπή Πανεπιστημιακού Ασύλου εκκενώσει η αστυνομία το Φυσικείο, έγινε εισβολή με χρήση δακρυγόνων και οι αστυνομικοί συνέλαβαν 37 άτομα. Η κατάληψη του Πολυτεχνείο έληξε μετά από διαπραγματεύσεις, χωρίς επεισόδια.

Ο αρμόδιο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μένιος Κουτσόγιωργας υπέβαλλε την παραίτησή του, αλλά ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν την έκανε δεκτή. Λίγες ημέρες μετά, στις 26 Νοεμβρίου 1985 η "17 Νοέμβρη", επιτέθηκε με βόμβα σε κλούβα των ΜΑΤ κοντά στο Χίλτον, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν δεκατέσσερις. Η οργάνωση χαρακτήρισε την επίθεση "αντίποινα για τη δολοφονία του Καλτεζά".

O Αθανάσιος Μελίστας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε στις 25/1/1990 από το Εφετείο καθώς του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι ήταν "εν βρασμώ ψυχής".

Τι έγραψε ΤΟ ΒΗΜΑ πριν από 23 χρόνια

Anonymous said...

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1985, ο μαθητής Μιχάλης Καλτεζάς σκοτώθηκε από αστυνομικό κατά την διάρκεια διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, καθώς ο νεαρός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές για να διαφύγουν, αφού προηγουμένως είχαν επιτεθεί σε κλούβα της αστυνομίας σταθευμένη στην οδό Στουρνάρα. Αμέσως μετά καταλήφθηκαν το Φυσικείο (Παλιο Χημείο) στη Σόλωνος και το Πολυτεχνείο. Την επομένη δόθηκε η άδεια από την Επιτροπή Πανεπιστημιακού Ασύλου εκκενώσει η αστυνομία το Φυσικείο, έγινε εισβολή με χρήση δακρυγόνων και οι αστυνομικοί συνέλαβαν 37 άτομα. Η κατάληψη του Πολυτεχνείο έληξε μετά από διαπραγματεύσεις, χωρίς επεισόδια.

Ο αρμόδιο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μένιος Κουτσόγιωργας υπέβαλλε την παραίτησή του, αλλά ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν την έκανε δεκτή. Λίγες ημέρες μετά, στις 26 Νοεμβρίου 1985 η "17 Νοέμβρη", επιτέθηκε με βόμβα σε κλούβα των ΜΑΤ κοντά στο Χίλτον, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν δεκατέσσερις. Η οργάνωση χαρακτήρισε την επίθεση "αντίποινα για τη δολοφονία του Καλτεζά".

O Αθανάσιος Μελίστας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε στις 25/1/1990 από το Εφετείο καθώς του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι ήταν "εν βρασμώ ψυχής".

Τι έγραψε ΤΟ ΒΗΜΑ πριν από 23 χρόνια

Anonymous said...

Δικηγόρος υπεράσπισης ήταν ο Αλεξανδρος Λυκουρέζος. Κριμα (αν και ειναι ασέβεια) που δεν μπορουμε εδω να βαλουμε την φωτο του εκτελεσθέντος Καλτεζά.

Η ιστορια επαναλαμβάνεται!!!

Τότε ο Αντρίκος, τώρα ο κωστάκης! τι σας κανει να πιστευεται οτι ο γιωργακης θα ειναι διαφορετικος?

Nikos Lioliopoulos said...

Μαριάννα μου σε ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου.

Δήμητρα,
δεν μπορούσα καν να διανοηθώ οτι η νεολαία μας θα σεκόταν στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά αυτά. Τώρα πιά μπορώ να ελπίζω.

VK,
δεν ξέρω τι λέει η Κατερίνα, ξέρω όμως αυτό που πιστεύω εγώ, πως μέσα από αυτή την ιστορία κάτι άλλο ,κάτι καλό ξεκινάει. Αν μη τι άλλο έχω την αίσθηση πως τίποτα δεν είναι όπως παλιά.
Νομίζω πως υποτιμάς λιγάκι τις δυνατότητες της νέας γενιάς ,της δικής σου γενιάς,το ίδιο λάθος έκανα και εγώ έως πρόσφατα.
Αξίζετε πολλά φίλε Κώστα.
Πιστέψτε το . Εγώ τουλάχιστον τώρα το πιστεύω....

Nikos Lioliopoulos said...

Γρηγόρη, σε ευχαριστώ που έψαξες και βρήκες τι ακριβώς συνέβη τότε.
Όντως ενδιαφέρον όσο και διδακτικό. Ελπίζω οτι δεν θα ξανασυμβουν αυτά. Με ρώτησες γιατί ελπίζω.
Ελπίζω γιατί υπάρχουν τα παιδιά .Στηρίζω πολλές από τις ελπίδες μου σε αυτά τα παιδιά.

Anonymous said...

Στα παιδιά ή στον γιωργάκη;

Kleon Gelastos said...

ΑΥΤΆ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΚΈΜΒΡΗ 2008 (ΜΑΘΗΤΈΣ, ΦΟΙΤΗΤΈΣ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΈΣ ΚΛΠ) ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΆΣΤΡΕΦΑΝ ΤΕΛΕΊΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΝ ΔΗΛΑΔΉ ΔΕΝ ΉΣΑΝ ΛΑΓΟΊ ΑΛΛΆ ΛΙΟΝΤΆΡΙΑ

στους εξεγερμένους
ΔΎΟ

Και μήπως ο θάνατος εσάς σας χάνει-
μήπως εσείς, ορόσημο της ανθρωπιάς
στην έρημο δε γίνεστε της κτηνωδίας;
Για όποιον ονειρεύεται τ' όνειρό του

δεν είστε; Tο χέρι σας, φαρδύ σαν το άπειρο,
τις ελπίδες και τις κρυφές αγάπες μας
δεν περιέχει; Σαν μια σελίδα δεν είσαστε άγραφη,
που μέσα της όλα μπορούν να χωρέσουν;

Και αν τον τελευταίον από τους κύκλους μας
να κλείσουμε δεν προλάβουμε και αγωνιούμε,
δεν είσαστε σεις που από του αιώνιου

τα μακρινά βύθη, το σωτήριο κύμα
στην ακρογιαλιά μας θα στείλετε, σαν βεβαίωση
πως καλά πορευτήκαμε;

Γιώργης Χολιαστός

mantapjiwa said...

togel online

bandar togel terpercaya

agen togel

judi togel

Keluaran Togel

daftar togel