Friday, October 3, 2008

Σεγκολέν.

Ο κύριος Θόδωρος ήταν ο αγαπημένος μου καθηγητής στο σχολείο. Ήταν ευγενικός, καλλιεργημένος, φιλικός αλλά και αυστηρός όταν έπρεπε, κοινωνικά δραστήριος , ενώ αγαπούσε πολύ τη δουλειά του.Λίγοι καθηγητές παθιαζόταν τόσο την ώρα του μαθήματος, όπως εκείνος.
Και όλα αυτά για ένα μάθημα που μισούσα...Τα Γαλλικά!

Ο monsieur Theό, (οπως τον αποκαλούσαμε εμείς μάλλον περιπαιχτικά, αλλά του άρεσε πολύ) δεν μπόρεσε όσο και αν προσπάθησε να με κάνει να αγαπήσω το μάθημα του.
Ένοιωθα λιγάκι άσχημα απέναντι του αλλά δεν ήμουν και τελείως αδικαιολόγητος.
Πως να ξεχωρίσει κανείς ποια η διάφορα στην προφορά του "un" απο το "une". Και πια η διαφορά τού "i" απο το "u";
"Σιγά μη στραγγαλίσω τη γλώσσα μου για να μιλήσω γαλλικά" του έλεγα!

O Monsieeur Theό πέθανε νέος. Ακόμη όμως με βαραίνει που δεν πρόλαβα να του πω πόσο λάθος ήμουνα. Μετάνιωσα πολλές φορές που δεν έμαθα γαλλικά , εκτός από μια...σήμερα!

Γιατί σήμερα κάνοντας μια ανασκόπηση στα νέα της εβδομάδας που πέρασε και δεν μπόρεσα να ενημερωθώ λόγω δουλειάς, έπεσα πάνω σε αυτό το video και ειλικρινά δεν θέλω να μάθω τι λέει η κυρία....




Αν αυτό είναι η πολιτική του σήμερα , εγώ θέλω να μείνω στο χθες.

Αν η δύναμη της εικόνας έφτασε να ισοπεδώνει τα πάντα, εγω δεν κοιτώ...

Αν η πολιτική ρητορεία, έχει μετατραπεί σε stand up commedy , τότε προτιμώ τον... Andy Kaufmann.

Αν αυτή είναι η σύγχρονη πρόταση της αριστεράς, τότε ζήτω ο Σαρκοζύ.


Διαβάζω σήμερα πως η εν λόγω κυρία μίλησε χθες στο μέγαρο μουσικής Αθηνών. Και φυσικά ήταν παρόντες άπαντες ...

Δεν ξέρω τι λέει δεν ξέρω αν έχει κάτι να προτείνει.


Αδιαφορώ.


Αν διαφωνείτε διαβάστε για την θετρικόπολιτική(;) παράσταση της κυρίας Segolene Royal στο θέατρο Zenith του Παρισιου και τα λέμε...

33 comments:

gpapoul said...

Η κοινωνία υποκαθιστά την πολιτική, η εικόνα την πραγματικότητα, το φόρεμα και το χαμόγελο, τις πολιτικές θέσεις και επιχειρήματα. Νομίζουν – αλλά είναι πολύ γελασμένοι- ότι θα ξεπεράσουν την δεξιά αν καταφέρουν να γίνουν ίδιοι και χειρότεροι από αυτήν…

tractatus said...

Κάποιος φίλος και Πασόκος είπε: "Πολιτικό διάλογο να κάνουμε...όχι όμως και ...κατινάζ...." και ξέρεις αυτό το κατινάζ μας έχει κατακλύσει...κάγκελα παντού όπως λέει και ο Τζίμης....

Matrix said...

Δεν ξέρω τι λέει (μηδεν ιδέα από γαλλικά και πιάνο :) )

Αλλά χειρότερη από τον Σαρκοζί αποκλείεται να είναι.

Δεν το λέω εγώ , μου το λένε συνάδελφοι που Γαλλία είτε για μεταπτυχιακά είτε για δουλειά.

Nikos Lioliopoulos said...

Γιώργο,
το θέμα με την "παράσταση" Σεγκολέν δεν το προσδιορίζω ως αριστερά-δεξιά.Εκείνο που με προβλιματίζει είναι η ματατροπή της πολιτικής σε τηλεοπτικό θέαμα.

Ελένη,
μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη, για το "κατιναζ"; Άντε καλή μου, έχω κέφια σήμερα που δεν δουλεύω!

Nikos Lioliopoulos said...

Ματριξ,
καλοοοοό...πιάνο και Γαλλικά, πολύ γέλασα!
Και εσύ ούτε Γαλλικά ούτε πιάνο; Που πας ρε φίλε;;;
Και εγω δεν πιστεύω να είναι χειρότερη ίσως είναι πολύ καλή μάλιστα. Αλλά αυτό που έκανε ήταν απίστευτο. Έδωσε λέει παράσταση για να "ευχαριστήσει" τους φίλους της.
Γράφει σχετικά η Ελευθεροτυπία:

"Σαν «σούπερ σταρ» εμφανίστηκε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε μουσικό υπερθέαμα που οργάνωσε «για να ευχαριστήσει όσους υποστήριξαν την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές του 2007». Η γιορτή «συνέπεσε» με την έναρξη της εκστρατείας των υποψηφίων για την ηγεσία του Σ.Κ. και η Ρουαγιάλ έδειξε αποφασισμένη να δώσει νέες μάχες για να προωθήσει τις φιλοδοξίες της. Στην αίθουσα του παρισινού «Ζενίθ», με προσκεκλημένους 3.500 οπαδούς, η Ρουαγιάλ εμφανίστηκε επί σκηνής σαν «σοου-γούμαν» με νέο «λουκ» βεντέτας, μαλλιά με μπούκλες, ντυμένη με μεταξωτή μπλε τουνίκ και παντελόνι τζιν, με κινήσεις χορευτικές, πλατιές χειρονομίες, ρητορική, χαμόγελα, ειρωνικά γέλια όταν αναφέρθηκε στις τρικλοποδιές των εσωκομματικών της αντιπάλων. Οι προσκεκλημένοι σοσιαλιστές ηγέτες έλαμψαν διά της απουσίας τους. Την επομένη της γιορτής ο Ανρί Εμανουελί, εκπρόσωπος της αριστεράς πτέρυγας του Σ.Κ., δήλωσε ότι «η πολιτική δεν είναι θέαμα. Η τελετή αυτή ήταν κάτι μεταξύ σοου-μπίζνες και συγκέντρωσης αίρεσης».

Μονόπρακτο του Τσέχοφ, λέω εγώ!

Greek Rider said...

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε αλλά εμένα μου φαίνεται καλή πολιτικός, αν και δεν ξέρω Γαλλικά......

gpapoul said...

Νίκο εγώ το προσδιόρισα γιατί μέχρι πρότινος, η επικοινωνία και όλα τα σχετικά αποτελούσε το προνομιακό πεδίο της δεξιάς… έτσι νόμιζε ότι με το να ξεγελάει τους πολίτες θα καταφέρνει να κυβερνάει και να περνά τα αντιλαϊκά μέτρα (βλέπε Αθνάρ, Μπους, Σαρκοζυ κλπ) Το δυστύχημα είναι ότι στις πρόσκαιρες αυτές επικοινωνιακές επιτυχίες της συντήρησης, οι σοσιαλιστές ή έστω ένα τμήμα τους όπως εκφράζεται από πολιτικούς σαν την Σεγκολέν, απαντούν με τον ίδιο τρόπο…προσπαθώντας δηλαδή να κάνουν τα ίδια ή να γίνουν ίδιοι… με άλλο χρώμα και άλλο φόρεμα….κι εδώ είναι το μέγα λάθος.

KΑΡΜΕΝ said...

Δεν μπορώ να βλέπω το σχετικό βίντεο (ακόμα προσπαθώ να βάλω το Connex), αλλά δεν καταλαβαίνω καλά τι θες να πεις… Η βιτρίνα δεν με εντυπωσιάζει. Η πολιτική θέση με ενδιαφέρει! Από αυτό κρατώ αυτό που είπε η Σεγολέν π.χ. για τα λεφτά που βρήκε ο Μπους για τις τράπεζες μέσα σε μια νύχτα, λεφτά που δεν μπορούσε να βρει 8 χρόνια για το λαό του. Επίσης ότι ο κόσμος θέλει και χρειάζεται απεγνωσμένα στροφή προς τα αριστερά, μετά από την εποχή της δεξιάς και του άγριου καπιταλισμού και μόνο οι σοσιαλιστές όλου του κόσμου μπορούν να δώσουν τις πραγματικές λύσεις… Πρόσεχε, οι πραγματικοί ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ και όχι αυτά τα ζιζάνια που πήραν την μορφή αρνιού, σαν λύκοι μέσα στο κοπάδι... Για την Σεγολέν, δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν φορεί μπλου τζίν η λαμέ, αν πάει η όχι στο Μέγαρο Μουσικής. Δικαίωμα της! Από τα «σεμνά και τα ταπεινά» μπούκωσα! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι πολιτικές τις θέσεις. Για το καλό του κόσμου!

KΑΡΜΕΝ said...

Αυτό που θαυμάζω στην Σεγολέν είναι ότι προέβλεψε πριν χρόνια την μεγάλη διεθνής οικονομική κρίση, σαν αποτέλεσμα του άγριου καπιταλισμού και του έλεγχου τον «200ων». Και θυμάμαι την έκκληση της σε όλες τις «μεγάλες» χώρες τις Ευρώπης για την σίτιση των φτωχών χωρών και των επόμενων φτωχών! Και τις λύσεις, απόλυτα εφικτές που έδινε τότε, όπως και τώρα! Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να κάνουν από άσπρο – μαύρο και να το «παίξουν σεμνά και ταπεινά» και «αριστερά», αλλά στην ουσία να είναι τα εργαλεία της δεξιάς (με ύπουλες και αστήριχτες «κριτικές»), με αφήνουν παγερά αδιάφορη!!!

TeddyBoy said...

Νίκο έχεις δίκιο, το θέαμα είναι αποκρουστικό. Σε κάνει όντως να μην θέλεις να ακούσεις τι λέει.

Απ' την άλλη όμως κι η Αγάπη έχει το δίκιο της. Οι πολιτικές θέσεις είναι που μετράνε. Και ίσως είναι καλύτερα να σε κυβερνάει η γελωτοποιός Σεγκολέν, απ' τον καραγκιόζη Σαρκοζί.

Αν όμως κι εμείς οι πολίτες, αφήσουμε λίγο στην άκρη την εικόνα και ασχοληθούμε μόνο με τις θέσεις του κάθε πολιτικού..

τότε ίσως κι αυτοί πάψουν να προσπαθούν να μας εντυπωσιάσουν με φάρσες και ακροβατικά.

βιολιστης στη στεγη said...

Κάποτε, επι Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο λαός εκμαυλιζόταν με "άρτον και θεάματα".
Τώρα αρκούν μόνο τα θεάματα...

VAD said...

Νικόλα μου,το πρόβλημα δεν είναι καμια Σεγκολέν,η ευρωπαϊκή Αριστερά εδώ και χρόνια δε λέει να σηκώσει κεφάλι,οχι μόνο δεν πείθει,αλλά και δεν έχει πια ηγέτες του βεληνεκούς Βίλυ Μπραντ,Μιτεράν,Ανδρέα να τη σηκώσουν στους ώμους τους!Από την άλλη η ευρωπαϊκή δεξιά με καβαλημένο το καλάμι,Σαρκοζί,Μπερλουσκόνι και ο δικός μας,ακριβώς λόγω του "καλαμοκαβαλήματος",σκάβει το λάκκο της από μόνη της!Με τα μίντια όμως δε γίνονται ηγέτες,μόνο την εξουσία κατακτούν,και βέβαια μια νίκη σε εκλογές δε σε κάνει ηγέτη,

katerina said...

Εγώ πάλι μπορώ να διαφωνήσω;;;

Δεν συζητάω για την Ευρωπαική Αριστερά, αυτό δεν είναι το θέμα της αναρτησης σου(αν και πολύ θα ηθελα να είναι), αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφου σε ενοχλεί μια πολύ καλά ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ παράσταση, με έντονο το ανθρωποκεντρικό στοιχείο γύρω απο το οποίο περιστράφηκε η Σεγκολέν, σε δεν ενοχλεί, το να βλέπεις τις παραστάσεις των διάφορων ...λειτουργικά αναλφάβητων (ονοματα δεν λέμε, προσωπα δεν θιγουμε) που αγκαλια με τον ....Γκρουεζα της περιοχής δείχνουν στην κάμερα τις επιταγές της κρατικής επιχορήγησης του κόμματος, που ανακουφίζουν τους πτωχόυς πλην τιμίους πληγέντες.

Εσενα δηλαδή δεν σε ενοχλει η απιστευτη μπουρδολογία των πολιτικών (πάλι ονοματα δεν λέμε, προσωπα δεν θιγουμε)στις συγκεντρώσεις με μετακινουμενους με πουλμαν οπαδούς το 21ο αιώνα;;;

Να μην πω και άλλα. Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε , τα ζουμε χρόνια τώρα . Και δεν αλλάζουν ...χρόνια τώρα.

Ε, Εμένα με ενοχλουν αφορητα.
Και αν προκειται να επιλέξω να υποστώ τις διαφορες «πολιτικές» παρουσίες όλων αυτών των απίστευτων με τα τσιτάτα, όλων αυτών που βιάζουν καθημερινώς την κοινή λογική, όλων αυτών που εκτιμούν ότι απευθυνονται σε ορκισμένους ταλιμπάν οπαδούς, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην δω και μια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ που βάζει κάποιους γενικολογους αλλά ισχυρά πολιτικους προβληματισμούς

Υ.Γ.1. Η Σεγκολέν στο Zenith, δεν έκανε τίποτα περισσότερο απο αυτό που έκανε ο ΓΑΠ, είπε «ειμαι εδώ». Κατα την ταπεινη μου γνώμη, ανεξάρτητα αν θα έπρεπε και ο ΓΑΠ και η Σεγκολέν να είναι ακόμα εδω (αυτό είναι άλλου παπα ευαγγέλιο) η Σεγκολέν το υποστηριξε καλυτερα.

Υ.Γ.2. Και την Πέμπτη η Σεγκολέν ήταν εκπληκτική. Ανεξάρτητα από την συμφωνία ή την διαφωνία αυτών που είπε, προχθές η Σεγκολέν, ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΟΥΣΙΑΣ, αλλά απο αποψη προβληματισμου, κατέβηκε απο την Εδρα, και προβληματιστηκε και προβληματισε. Αυτό τελικά που εγώ περιμένω να κάνει, θεωρώ ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει, ο οποιος φιλοδοξει να λέγεται πολιτικός.

tractatus said...

Νίκο μια και έχεις κέφια....
Οπως γνωρίζεις κυκλοφορούν πολλοί και πολλές που μπουρδολογώντας θεωρούν τον εαυτό τους κάτι ιδιαίτερο ακριβώς γιατί έχουν άλλες ανάγκες που εκπορεύονται απο τις προσωπικές τους ανάγκες για το φαίνεσθαι...έχει κάμποσες τέτοιες ο δικός μας ο χώρος που χωρίς κανένα ιδεολογικοπολιτικό κριτήρια απλά κάνουν δημόσιες σχέσεις...Σε κάθε περίπτωση εάν πράγματι έχουν περιεχόμενο (όπως ίσως οι δηλώσεις της Σεγκολέν...)κάτι γίνεται. Οταν, όμως, είναι απλά η επικοινωνία που λές κι εσύ ή η μπουρδολογία απλά για να δηλώσεις η να σχολιάσεις κάτι κι απο μέσα το κενό...καταλαβαίνεις πόσο ζημιά κάνουν. Εμένα αυτό με απασχολεί. Η ζημιά των λαϊκιστών, των κενών και των μωροφιλόδοξων που θέλουν με κάθε τίμημα απλά να ανέβουν στη σκηνή....Δεν ξέρω για τα κέφια...ελπίζω να ξεκουραστείς πάντως σήμερα που δεν δουλεύεις...:)

Anonymous said...

"Αν αυτή είναι η σύγχρονη πρόταση της αριστεράς, τότε ζήτω ο Σαρκοζύ."

Η σύγχρονη πρόταση της αριστεράς δεν είναι αυτό που έδειξες. Αυτός είναι ένας σύγχρονος τρόπος να πεις την σύγχρονη πρόταση. Και είναι από τους καλύτερους που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Εμμονή στην εικόνα έχουν όσοι επικεντρώνονται σε αυτή και δεν ασχολούνται με το περιεχόμενο που αυτή συνοδεύει, είτε γιατί δεν μιλούν γαλλικά έιτε γιατί δεν τους νοιάζει να ακούσουν. Σύγχρονη αρίστερη πρόταση παγκόσμιας κλάσης ήταν το άρθρο της Segolen στο Βήμα της περασμένης κυριακής. Τέτοιες ιδέες είναι θεαματικές από μόνες τους. Αν δε συνοδεύονται και από σκηνικό θέαμα τότε το σοβαρό πολιτικό μήνυμα μετατρέπεται σε εμπειρία, και αυτό ελάχιστοι το έχουν καταφέρει.

Nikos Lioliopoulos said...

Greek rider,
με εκπλήσσει η συντομία σου! Για να είμαι ειλικρινής περίμενα έντονη κατακραυγή για αυτή της την επιλογή.Ίσως πάλι εγώ να το εκλαμβάνω λάθος.

Γιώργο Παπούλια,
η διευκρίνιση σου αναγκαία. Συμφωνώ απόλυτα. Όταν η θεατρική επικοινωνία καλύπτει πολιτικά κενά τότε έχει μια χρησιμότητα. Στην περίπτωση της Σεγκολέν που φαίνεται πως έχει περιεχόμενο, είναι περιττή αν όχι επιβλαβής.

Greek Rider said...

Νίκο ειρωνεύομαι προφανώς την Ζεγκολε υπονοώντας ότι όλα πλέον είναι ίματζ. Δεν χρειάζονται πια τα επιχειρήματα, αν κάποιος ή κάποια είναι ντυμένη ωραία, έχει ίματζ και χαμογελάει είναι καλή πολιτικός. Ή όπως ο Σαρκοζί στρατολογεί μια όμορφη σύντροφο ή στις ΗΠΑ στρατολογούν μια περιποιημένη αντιπρόεδρο.

Μαριλένα said...

Νίκο μου, εγώ θα μεινω στον monsieur Theό και στην τρυφερότητα που τον θυμασαι.

όλα τ' άλλα, μήπως δεν τα περιμενουμε;

καλο βράδυ.

Nikos Lioliopoulos said...

Aγάπη,
μάλλον τελικά έπρεπε να μάθω Γαλλικά! Έτσι δεν θα την αδικούσα τόσο. Γιατί φαίνεται να έχει θέσεις όπως διαπιστώνω από τα σχόλια σου, και χαίρομαι για αυτό.
Αλλά κάθε φορά που βλέπω το βίντεο, μου έρχεται να....

teddyboy,
χαίρομαι που έχουμε την ίδια αισθητική. Δεν έχω λόγο να αμφιβάλω πως φταίμε εμείς που πέφτουμε σχεδόν πάντα θύματα της εικόνας.

Βιολίστρια,
σωστά. Άρτος γιοκ!Χε Χε Χε

VAD,
θα ήθελα να τη δω ηγέτη αλλά μεσα απο τον πολιτικό λόγο της και όχι απο αυτά τα θεατρινίστικα.

Anonymous said...

Νίκο μου,
Θα σε μαλλώσω. Ξεχνάς ότι εμείς έχουμε Πρωθυπουργό που μας βγήκε με το μπουφάν στον καύσωνα την εποχή των καταστροφικών πυρκαγιών, να κάνει σύσκεψη με φορείς και να συντονίσει την κατάσβεση και την αποκατάσταση των περιοχών, ως κακή απομίμηση της αμερικανόφερτης πολιτικής αισθητικής.
Φιλί κοραλένιο για καλό ΣΚ!

Υ.Γ. Για το θέμα μας, έχεις καιρό να μου πεις μια κουβέντα!! Πρόσεχε σε βλέπω....

Nikos Lioliopoulos said...

Κατερίνα,
και έμενα δεν μου αρέσουν αυτά στα οποία αναφέρεσαι. Τα...προτιμώ όμως αν τα συγκρίνω με το show της Σεγκολέν, από αισθητικής και μόνο.
Y.Γ.ΓΑΠ pour toujours!

Ελένη,
από τη στιγμή που θα ανέβεις στη σκηνή για μια τέτοιου είδος παράσταση, λίγη σημασία έχει κατά τη γνώμη μου αν έχεις κάτι να πείς. Γιατι η οποια σοβαρότητα της Σέγκο χάθηκε στο...χειροκρότημα.
Οσο για εμένα, κατά παρέκκλιση της αυστηρής... αυτολογοκρισίας μου, σου λέω μόνο ότι ξεκουράστηκα αρκετά και είμαι καλά(;).
Να είσαι καλά.

Nikos Lioliopoulos said...

Δελφίνοι,
να είσαι(ή είστε) καλά που πέρασες και είχα την αφορμή να γνωρίσω ενα πολυ ενδιαφέρον blog
Θα διαφωνήσω όμως στην αναγκαιότητα ολου αυτού ου θεάματος. Μα μην επαναλαμβάνομαι.

Greek rider,
ουφ ησύχασα! προς στιγμήν φοβήθηκα μηπως υπάρχει και άλλος GReek rider!
Αλλά οχι, ο greek rider είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! Ευτυχώς....

Μαριλένα,
μάλλον αδίκησα την μνήμη του Monsieur Theό, χρησιμοποιώντας τον ως εισαγωγή σε ένα πολιτικό κείμενο. και δεν νοιώθω καλά για αυτό.
Και ειλικρινά χαίρομαι που έμεινες στον αγαπητό μου Monsieur.

Nikos Lioliopoulos said...

zanzibar,
πόσο χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω.Είσαι ΕΔΩ και αυτό είναι ότι καλύτερο.Όντως ο μπουλης ξεπέρασε και την Σέγκο σε κακογουστιά!
Καλό Σ.Κ.
Υ.Γ. -28 και ...αυστηρά μεταξύ μας!

Anonymous said...

Είσαι θηρίο!!!!!!!!!!!
Σε παραδέχομαι.........
Ξανά φιλί κοραλένιο!!!!!!!!!!!

tractatus said...

Νίκο μου...πέρα απο τη Σεγκό, τη σκηνή και τις δηλώσεις εις τη γαλλική που λίγοι κατάλαβαν αλλά πολλοί σχολίασαν...
Πάνω απ' όλα έχεις σημασία να είσαι καλά και μάλιστα με ! αντί για ;
Ελπίζω να μιλήσουμε σύντομα και να σχολιάσουμε ζωντανά.
Νάσαι κι εσύ καλά!

busy bee said...

Παιδιά δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή πολιτικός....αλλά θα συμφωνήσω με το Νίκο ως προς το "show" της όλης υπόθεσης,...γαλλικά δεν γνωρίζω,οπότε δεν καταλαβαίνω τι λέει,αλλά θεωρώ ότι αν δεν την γνωρίζαμε την Σεγκολέν θα νομίζαμε ότι πρόκειται για commedy show και μάλιστα "Μάπα" σόου!
Σαν pop - star εμφάνιση!
Κρίμα...και να δείτε ότι σε λίγο καιρό ο Ελληνας θα αντιγράψει πάλι!

cinderella said...

Είναι εκπληκτικό. Στην αρχή είπα δεν μπορεί! Μετά διάβασα τα σχόλια...σχολαστικά.
Όταν ο Γιώργος έπιανε τη σκούπα...το θεωρήσαμε καινοτομία. Όταν είπε είμαι ακόμα εδώ, επίσης.
Όταν στην εποχή της εικόνας, η Segolene το έκανε λίγο καλύτερα από αυτόν το βρίσκουμε αποκορυστικό. Κι ας μην "γνωρίζουμε" γαλλικά.
Κατά τραγική ειρωνία αναμφισβήτητα, εδώ μέσα η Royal εισπράτει αυτό που λέει στο απόσπασμα. Οι δεξιοί της πρότειναν δημόσια να την κοιτάξει κάποιος γιατρός. Εμείς λιγάκι πιο ευγενικά λέμε οτι ο Σοσιαλισμός της είναι πολύ light. Μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο μπορούμε να νιώσουμε βαριά τη μπότα της Δεξιάς του Σαρκοζύ, της Κάρλας και του Κωστάκη. Είναι που το "άλλο" δεν μας πείθει. Είναι που έχουμε μάθει να προτιμάμε το χειρότερο από το κακό. Pas mal.

Και για να μην παρεξηγηθώ. Εμένα μου αρέσει η Σεκγολέν. Δεν την θεωρώ λιγότερο κακή. Την θεωρώ πολύ καλή. Και για όποιον θέλει, μπορώ να του μεταφράσω το λόγο της, που σημειωτέον...δεν έχει ούτε ένα σαρδαμ.

OnWine said...

Α, ρε Νίκο... πάντα οπισθοδρομικός, ούτε Γαλλικά, ούτε πιάνο, ούτε... show!!!

Εδώ μπορεί να πει κανείς εύκολα... σιγά τα ωά! Αφού και οι άλλοι show κάνουν... αυτή τουλάχιστον είναι ειλικρινής...

Εγώ το πάω ένα βήμα πιό πέρα... και ρωτώ: Πως διάολο την καταδίκασες, χωρίς να ...καταλαβαίνεις τι λέει? Και εάν... λέω, εάν... ο τρόπος αυτός χρησιμοποιήθηκε γιά να εκφράσει ΤΗΝ σκέψη, ΤΗΝ πρόταση... πώς διάολο εσύ την απορρίπτεις ΛΟΓΩ του τρόπου έκφρασης?

Λυπάμαι -και απολύτως σοβαρά, τώρα- είσαι ξεκάθαρα οπισθοδρομικός και αντιδραστικός. Καταδικάζεις με το ίδιο ακριβώς κριτήριο που άλλοι -τους οποίους και οικτίρουμε, ή όχι?- θαυμάζουν, αναδεικνύου... έτσι, μόνο από το στυλ, από την "μέθοδο παρουσίασης"... χωρίς να ακούσουν τι έχουν να πουν.

Κρίνεις και απορρίπτεις ΑΚΡΙΒΩΣ με τα ίδια κριτήρια που οι Αμερικανοί αποδέχονται την κα Πείλιν... συμπαθητική, καλή παρουσία, δυναμική... ΄τωρα, αν λέει ΤΙΣ μαλακίες, who gives a shit....

Α ρε Νικόλα... βιάζεσαι...

------ said...

Νικόλα μου θα διαφωνήσω...
Εχει απόλυτη σημασία τί λέει καποιος... ο τρόπος και η παρουσίαση ενδεχομενως να αλλάζει σύμφωνα με τις υποδείξεις των image makers αλλά το περιεχόμενο ειναι αυτο και μονο αυτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει!

KΑΡΜΕΝ said...

"Οι αληθινές και βασικές αξίες της κοινωνίας είναι αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, ισότητα." Τι άλλο πιο πολιτικό; Για όλους αυτούς που την κατηγόρησαν παλιά για την εμφάνιση της, σαν «ψυγείο», απάντησε με αυτή την εμφάνιση. Επίσης είχε μαζέψει σε αυτή την συγκέντρωση για την αδελφοσύνη και πολλούς καλλιτέχνες, όπως το αμερικανικό πρότυπο. Είπε ότι η πολιτική προοδεύει και αν είναι για να ακουστούν οι επαναστατικές ιδέες που εκφράζει με καινούργια εμφάνιση, που να ταιριάζει στο λόγο της, τότε είναι έτοιμη να το κάνει. Με όλες τις «αδελφικές» πιέσεις και συναδελφικά μαχαιρώματα, δήλωσε έτοιμη για την «κίνηση» προς το αύριο. Τίποτα δεν θα μπορεί να την κάνει να μην δηλώσει παρών, είναι εδώ σήμερα, όπως θα είναι και αύριο, για να κτίζουμε όλοι μαζί το αύριο που θα έχει αυτές τις αξίες.
Στο περιθώριο της παρουσίασης στο Παρίσι ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή της, η Πρόεδρος του Πουατό-Σαρέντ είπε: "Μια κοινωνία δεν μπορεί να προοδεύσει χωρίς εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στον πολιτισμό. Ένα πολιτικό γεγονός μπορεί να είναι συνάμα και ένα πολιτιστικό, που ενισχύει την πολιτική». Για αυτούς που δήλωσαν έκπληκτοι, τους δίνει ένα μήνυμα- ας συνηθίζουν, διότι θα το συνεχίζει. "Ο κόσμος προοδεύει, το ίδιο και εμείς."

Συμφωνώ απόλυτα με τον @σχολιαστή. Κρίμα, βιάστηκες…

Και σιγά την εμφάνιση που είχε η γυναίκα στην συναυλία που δόθηκε προς τιμή της αδελφοσύνης. Ένα μπλου τζιν και μια τουνικ (μακριά πουκαμίσα χωρίς γιακά).
Το σημαντικό είναι ότι όλο το γεγονός ήταν απόλυτα αρμονισμένος με την ουσία και με αυτό που ήθελε να πρεσβεύει. Πολλοί την παρομοίαζαν με την Ζαν Ντ΄Αρκ. Καταλαβαίνεις γιατί, έτσι?

KΑΡΜΕΝ said...

Η ομιλία της κράτησε μισή ώρα και όλοι την άκουσαν σε όλη αυτή την διάρκεια όρθιοι και χειροκροτώντας την συνεχώς! Αν θέλεις θα σου γράψω και τις πολλές θετικές γνώμες Πολιτικών (και όχι μόνο).
Διεθνής Σοσιαλιστική Αδελφοσύνη, με Δικαιοσύνη και Ισότητα! Εκεί πάει ο κόσμος. Με απλότητα και όχι με ταγιέρ…

tzonakos said...

Εγω δεν αδιαφορώ Νίκο για το τι εχει να πει.
Συμφωνώ όμως με το σκεπτικό σου.

Nikos Lioliopoulos said...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια. Δεν θα απαντήσω όμως παρά μόνο σε ένα, γιατί δεν γίνεται να μείνει αναπάντητο.
Αποφάσισα να εξαφανιστώ για λίγο για λόγους πολύ προσωπικούς... Δεν ξέρω για πόσο, δεν έχει να κάνει με εμένα.
Να είστε όλοι καλά, αγαπημένοι μου.

@σχολιαστής
ο χαρακτηρισμός "οπισθοδρομικός" ηχεί στα αυτιά μου ως η μεγαλύτερη βρισιά.Ειλικρινά λιγότερο θα με πείραζε να με αποκαλούσες βλάκα, ,φασίστα,ή ακόμη και... αδερφή!
Αν όλα αυτά προκύπτουν απο την απέχθεια μου προς αυτή τη "μοντέρνα" θεώρηση της πολιτικής, τότε τι να πω...Ίσως είμαι οπισθοδρομικός χωρίς να το θέλω. Αλλά τι σημασία έχει τώρα πια, το τι θέλω;