Sunday, August 3, 2008

...Αυγουστιάτικο θέμα για συζήτηση!


Ουφ ,τι ήταν και αυτό το αποψινό!

Δυο ολόκληρες ώρες να περιμένω τον μ@λ@κ@ τον Χάρρυ να τα φτιάξει με τη Σάλυ!!! Αϊ σιχτίρ, μια φορά είπα και εγώ να γλιτώσω από το blogging και από το beer drinking , και έπεσα σε άλλο μαρτύριο φίλοι μου. Σαββατιάτικα κάθισα στην τηλεόραση να δω ταινία .

Και μη χειρότερα...

Μα τι τύπος και αυτός ο Χάρρυ , του πήρε μια …ταινία να την ερωτευτεί! Την υπέροχη Μεγκ Ραϊαν.

Εδώ κόντεψα να την ερωτευτώ εγώ ρε φίλε Χάρρυ . Τι γυναίκα , τι φοβερό μουτράκι , τι υπέροχα μάτια! Και αυτός εκεί αμετανόητος να θρηνεί για την Helen που τον παράτησε για έναν… φαλάκρα .

Άντρες...

Και συ ρε Σαλλίτσα ,που θα έβρισκες τόσο καλό και συμπονετικό παιδί. Κολλημένη με τον Τζο που αρνείται πεισματικά να σε παντρευτεί , αλλά την πιτσιρίκα θα την παντρευτεί στο άψε-σβήσε, μας έσπασες τα νευρά μέχρι να τον ερωτευτείς!

Γυναίκες…

Και εγώ σε όλη την ταινία να αναρωτιέμαι:

Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ Άντρα και Γυναίκας , χωρίς να μπλεχτεί ο έρωτας;;;

Αιώνιο το ερώτημα . . .

Να λοιπόν …Αυγουστιάτικο θέμα για συζήτηση! Θα ήθελα πολύ να είχα μερικές γνώμες σας επ΄ αυτού.

Ας ξεκινήσω πρώτος και βλέπουμε . Γιατί μπορεί και να αλλάξω γνώμη.( Εξάλλου δεν φημίζομαι και για την προσήλωση στης αρχές μου ,πχ Πολιτική άλλαξα πέντε κόμματα και πάω για άλλα!).

Αρχές … τι ανούσια λέξη, τώρα που το σκέφτομαι . Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχουμε παγιωμένες αντιλήψεις. Εχω μια γνώμη την συγκεκριμένη στιγμή γιατί αυτή πιστεύω ότι είναι σωστή , αλλά αν πεισθώ ότι είναι λάθος , η ότι άλλη άποψη είναι ορθότερη , ευχαρίστως την αλλάζω.( ασχετο τώρα αυτό αλλά τελος πάντων)

Στο θέμα μας λοιπόν,.

Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία (χωρίς έρωτα)μεταξύ Άντρα και Γυναίκας ;

Η γνώμη μου:

ΝΑΙ!

Μπορεί να υπάρξει μια πολύ καλή και θαυμάσια φιλία !

Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις ο μικρός διαβολάκος ,κάποια στιγμή ,θα ψάξει τρόπο να τρυπώσει ανάμεσα στη φιλία. Αλλά στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε πέρα.

Τι λέτε;

56 comments:

Anonymous said...

Και γιατί να τον κάνουμε πέρα;
Φυσικά και μπορεί να υπάρξει φιλία αλλά αν έρθει και ο διαβολάκος, καλώς να έρθει .... δεν ειναι κακό!
ή είναι;

Nikos Lioliopoulos said...

Κακό;
Απεναντίας , είναι ότι καλύτερο !
(εκτός αν είσαι παντρεμένος, οπότε ο διαβολάκος καλά είναι να κάθεται στα αυγά του!)
:)

takola said...

Εγώ πιστεύω ότι κάθε σχέση δύο ανθρώπων πρέπει να εξελίσσεται. Κατά συνέπεια βλέπω τον "διαβολάκο" που λες σαν φυσική συνέχεια μιας καλής φιλίας. Συνεπώς, πραγματική "φιλία" μεταξύ άνδρα και γυναίκας ως κάτι που αντιδιαστέλλεται στον έρωτα ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει. Κοινωνική επαφή και γνωριμία φυσικά ναι. ΑΛΗΘΙΝΗ φιλία που δεν έχει περάσει από το στάδιο του έρωτα ΟΧΙ.

αντωνης said...

Καλημερα Νικο.
Εγω πιστευω οτι φιλια μεταξυ δυο ανθρωπων του αντιθετου φυλου δεν υπαρχει. Κατα τη γνωμη μου ο ενας απο τους δυο θελει τον αλλον ερωτικα. Και επειδη δεν μπορει να τον εχει οπως θελει, απλα συμβιβαζεται ή προσπαθει μεσω της πλαγιας οδου να πετυχει αυτο που θελει.
Και με καλυπτει και το σχολιο του takola.
Να διευκρινισω οτι μιλαω για ανθρωπους που δεν ειναι παντρεμενοι και μονο.

Γενικοτερα για το θεμα της φιλιας, νομιζω οτι μονο μεταξυ ανδρων μπορει να υπαρξει πραγματικη φιλια.

Καλημερα.

VAD said...

Καλά να πάθεις!Χάθηκε κανένας Τσακ Νόρις να δέρνει όλο τον κόσμο καλοκαιριάτικα και συ να ενθουσιάζεσαι αφού υπαρχει καποιος που κάνει θαυμάσια αυτό που εσύ δεν μπορείς να κάνεις;Αλλά εσύ εκεί!Ηθελες Μεγκ Ράιαν!Και δεν το φχαριστήθηκες και δε γλύτωσες απ'το blogging!Kαι μου βάζεις και προβληματισμό πρωί-πρωί!Αρνούμαι την πρόκληση!Μόνο καλημέρα...

Laplace said...

συμφωνω φιλε σε ολα!ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ αν κ ο διαβολος βαζει πολλες ιδεες κατα διαστηματα κ στους δυο..

παντως εγω την μεγκ ραιαν δεν την παντρευομουν..ηταν πολυ αλλανιάρα για τα συντηρητικα μου γουστα..χαχαχαχα

Nikos Lioliopoulos said...

@ tacola.
Τέτοια νομιμοποίηση του διαβολάκου ειλικρινά δεν την περίμενα!
Ο διαβολάκος λοιπόν ως φυσική συνέχεια μιας φιλίας....
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση του...διαβολάκου!

@Αντώνης
2-0 ! Και εσυ το ίδιο λες λοιπόν.
βέβαια δεν εξετάσαμε το ενδεχόμενο να είναι ο ένας εκ τον δύο να μη βλέπεται!
Πάντως πολύ σωστή η διευκρίνηση σου οτι μιλάμε μόνο για μη -παντρεμένους. Σωστη και ...σωτήρια!,
Ως παντρεμένος λοιπόν και εγω , δηλώνω υπεύθυνα έχοντας υπόψιν τον συνεπειών του νόμου(βλ. παντόφλα ή σκούπα) οτι ουδεμία σχέση εχω με ...διαβολάκους.

Γκουχ, γκουχ ,γκουχ...
Αυτός ο παλίοβήχας θα με πνίξει τε γ@μωτο!

Nikos Lioliopoulos said...

@ VAD.
Να και ένα λευκό!
χα χα χα φοβερό με τον Τσακ Νόρις .
και που να σου πω και τα χειρότερα. Είδα στο πρόγραμμα οτι εχει κάπου μεσ τη βδομάδα το "εκεινο το καλοκαίρι" Με την Ναθαναήλ.
Δεν το χάνω με τίποτα...
Ετοιμάζομαι για πολύ κλάμα φίλε μου.!

@laplace 78
2-1 .! έτσι μπράβο να ανεβαίνουμε! Διώξτε τον διαβολάκο !!!
Ρε συ αλανιάρα η Μέγκ; Πω πω , εσυ μόνο σε κάτι χωριά πισω απο τον ήλιο χίλια μέτρα πάνω απο το δικό μου μπορείς να βρεις γυναίκα!

Ετσι φίλε μου έτσι !
Σεμνότης πάνω απο όλα!!!

tractatus said...

Για κάποιο λόγο υπάρχουν άνθρωποι που, ανεξαρτήτως έγγαμης ή άγαμης ζωής, ποτέ δεν μπορεί κάποιος να τους δει ως εραστές. Τους βλέπει κατ'ευθείαν ως φίλους και...τελεία. Ετσι γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη 'χημεία', μαγεία....έτσι χωρίς λόγο- δεν του πάει. Κι άλλους πάλι δεν τους βλέπει κατ' ευθείαν ως φίλους για τους ίδιους λόγους. Απο την ώρα όμως, που συνεχίζεται μια σχέση εξελίσσεται και στις εξελίξεις μερικές φορές μπορούν τα πράγματα να ανατραπούν. Προσωπικά μου έχει συμβεί να ανατρέψω τη γνώμη μου για κάποιον και να τον κάνω ή όχι φίλο...στο θέμα του έρωτα...είμαι 100% σίγουρη απο την αρχή και τώρα πια- ε! έχουν περάσει και κάποια χρόνια- το έχω διασταυρώσει.
Οπότε και φιλία χωρίς έρωτα και έρωτας...χωρίς φιλία...Πιο κάτω είναι τα δύσκολα, μιάς κι εκει προκύπτει-δύσκολο το πιο δύσκολο- αγάπη και σχέση ζωής...και για τα δύο εννοώ....
Βλέπω πάντως Νίκο οτι ο Αύγουστος δεν είναι μόνο μελαγχολικός για σένα αλλά και αρκούντος ερωτικός και φιλοσοφικός...:)))Πάντως ο Σεπτέμβρης μπορεί και να σου βγεί πιο πολιτικός...

takola said...

Αντώνη, Νίκο, ο γάμος είναι μια κοινωνική σύμβαση. Ο "διαβολάκος", από την άλλη, μια παρόρμηση, άλλοτε ιερή, άλλοτε κολασμένη, αλλά πάντως πολύ ισχυρότερη από συμβάσεις. Άρα δεν θα έκανα καμία διάκριση παντρεμένων-ανύπαντρων. Εκτός κι αν οι παντρεμένοι νοούνται ως είδος νεκροζώντανων..;-)

Ναυτίλος said...

Και βέβαια μπορεί να είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα απλώς φίλοι. Ιδίως εάν ένας από τους δύο είναι ομοφυλόφιλος (έχω πολλές γυναίκες φίλες)!

Οκέυ, πέραν της πλάκας. Ας μου επιτραπεί να θέσω μιά ακόμη παράμετρο. Ποιός σας έχει πείσει πως το σεξ-έρωτας, είναι εκτός φιλίας; Νομίζετε πως η φιλία δεν είναι έρωτας; Φιλία είναι έρωτας ψυχών, και οι ψυχές, φύσει ανώτερες της σάρκας, συνευρίσκονται κι αλληλοσυμπληρώνονται συνέχεια· γιατί το σώμα να μην ακολουθήσει; (φιλία αληθινή βέβαια, όχι όπως την έχουμε καταντήσει σήμερα, που φίλο ονομάζουμε τον κάθε τυχόντα).

Αλλά έτσι είναι... 2000 χρόνια λανθάνον μονοθεϊσμού, τα έφεραν έτσι ώστε ο κόσμος να έχει συνδυάσει το μυαλό του την σαρκική ένωση με κάτι κατώτερο... Κρίμας...

Την καλησπέρα μου. :-)

Nikos Lioliopoulos said...

@ tractatus.
Νομίζω ότι η άποψη σου για το uέμα με εκφράζει. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει αυτό το κάτι, αυτή η μαγεία, ο διαβολάκος όπως λέω, αλλά είναι δυνατόν-αν και σπάνιο- να μη νιώθεις καμία έλξη για κάποιον, παρα μόνο εκτίμηση.
Πάντως στο ξεκίνημα μιας φιλίας αν συμπτωματικά ο φίλος του άλλου φύλου, είναι και όμορφος τότε ο διαβολάκος μοιάζει με σκυλί που σε έχει δαγκωμένο από τα μπατζάκια!
Και πρέπει να δώσεις πολύ δυνατή κλοτσιά για να το ξεφορτωθείς….
Και ως γνωστόν , ως φιλόζωοι ποτέ δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο!
Βέβαια εσύ εμβάθυνες λιγάκι περισσότερο το ζήτημα για «σχέσεις ζωής» , αλλά λόγω… Αυγούστου ,ας μην το συζητήσουμε!
Πάντως για την …θεματολογία του Σεπτέμβρη , δεν εγγυώμαι τίποτα!
Μια χαρά δεν είμαστε και έτσι;

Nikos Lioliopoulos said...

Τακολα,
Και εγώ δεν θα έκανα καμία διάκριση , αλά αν τυγχάνει να είσαι παντρεμένος και να γράφεις επώνυμα, όπως εγώ , τότε μάλλον αλλάζει το ζήτημα!!!

@ναυτίλος του διαδικτύου.
Μάλλον δεν ήταν και πολύ πλάκα αυτό Ναυτίλε , αλλά τέλος πάντων!
Πάντως δεν πολύ συμφωνώ . Νομίζω ότι αληθινή φιλία και σεξ δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Γιατί ο διαβολάκος ως «ανίκατη μάχαν» που είναι , τρώει τη φιλία για λάχανο!
Η σαρκική ένωση Περικλή δεν είναι κάτι κατώτερο από τη φιλία , είναι ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ .
Μπορεί βέβαια-όπως καλα το λες – να μας πήρε μερικές χιλιάδες χρόνια να το καταλάβουμε , αλλά τελικά νομίζω το καταλάβαμε. Τουλάχιστον εμείς που δεν έχουμε καλή σχέση με μονοθεϊσμούς η οτιδήποτε θεϊσμούς …
Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως!

marianaonice said...

Λοιπόν Νίκο μου,
Εγώ από μικρή είχα καλύτερους φίλους τους άνδρες από τις γυναίκες! Ήταν ξηγημένοι και ευθείς και αυτό μου άρεσε...

Βέβαια όταν δύο άνθρωποι του αντίθετου φίλου γνωριστούν φιλικά, αν είναι ελεύθεροι συναισθηματικά, και δεν εννοώ να μην είναι παντρεμένοι, γιατί υπάρχουν παντρεμένοι που συναισθηματικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ του, οπότε στην ουσία λειτουργούν ως "ελεύθεροι", τότε ναι κάποια στιγμή θα αναπτυχθεί κάτι παραπάνω από φιλία, είτε στον ένα είτε και στους δύο! Αν και τα αισθήματα συνήθως αναπτύσσονται αμοιβαία, σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Άλλωστε λένε ότι η φιλία είναι ο έρωτας χωρίς τα φτερά του!
Όμως αν οι καταστάσεις είναι τέτοιες που δεν μπορούν να συναντηθούν οι καρδιές τους ερωτικά, τότε μπορεί να αναπτυχθεί μία φιλία ή ένα όμορφο πλατωνικό αίσθημα αγάπης και αλληλοκατανόησης που σε πληροφορώ είναι εξίσου υπέροχο και ανθρώπινο έστω και αν είναι βασανιστικό!
Τώρα αν δύο άνθρωποι είναι συναισθηματικά δοσμένοι ο καθένας αλλού, τι και αν είναι άνδρας και γυναίκα;; Μπορούν κάλλιστα να γίνουν φιλαράκια, αφού η σχέση τους θα στηρίζεται στην αλληλοεκτίμηση, στο σεβασμό και στα κοινά γούστα και κοινές απόψεις και κοσμοθεωρία για τη ζωή!!

Αυτή είναι η άποψή μου και σας το λέει μία γυναίκα που έκανε πολύ καλούς φίλους της άνδρες που την ερωτεύτηκαν κάποτε, αλλά αυτή ήταν αλλού ή και το αντίστροφο!!
Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα από αύριο!

Nikos Lioliopoulos said...

Μαριάννα , εντιλαμβάνομαι οτι θέτεις τη φιλία ένα σκαλι κάτω απο τον έρωτα.
Λες:
"τότε ναι κάποια στιγμή θα αναπτυχθεί κάτι παραπάνω από φιλία"
Αρα λοιπόν κατά τη γνώμη σου μια φιλία παραμένει φιλία όταν δεν βρει πρόσφορο έδαφος να ευδοκιμήσει για κάτι περισσότερο.
Ίσως έχεις και δίκιο.

Δεν΄ξέρω όμως αν μπορείς να γίνεις πραγματικά φίλος με κάποιον που τον είδες αλλιώς κάποτε.
Είναι όμως φορές που η αγάπη σου σε κάνει να συμβιβάζεσαι σε κάτι λιγότερο , στη φιλία, οταν-σπανίως- μπορεί αυτό να συμβεί , γιατί συνήθως για εναν ερωτευμένο φιλία= απόρριψη.
Εξάλλου ο πιο κομψος και all time clasic τρόπος για απόρριψη είναι το "θέλω να μείνουμε φίλοι"!
Και επειδή τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια ο Μέγας Παπάζογλου απαντάει υπέροχα:

"Δεν θέλω να΄ μαστέ ούτε φίλοι ούτε εχθροί , θέλω να μη θυμάμαι..."

marianaonice said...

Θα είμαι ειλικρινής Νίκο.
Όταν δεν τους παίρνει η κατάσταση για ερωτική σχέση, είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί ο ένας από τους δύο δεν νοιώθει ερωτικά, τότε πιστεύω ότι αν ο ερωτευμένος αντέχει, συνεχίζει την φιλική σχέση που μπορεί τον ίδιο να τον πονά αλλά στον άλλο δεν στοιχίζει τίποτε! Αυτό πιστεύω γίνεται μόνο
γιατί κάπου υπάρχει βαθειά μέσα του μια ελπίδα ότι στο τέλος θα γίνει αυτό που επιθυμεί. Τώρα αν και οι δύο πονάνε αλλά συνεχίζουν τη φιλία τους, είναι γιατί δεν μπορούν ο ένας χωρίς τον άλλο, και συμβιβάζονται με ό,τι τους επιτρέπεται μόνο και μόνο για να μη χαθούν...
Έρχεται όμως Νίκο μου κάποια στιγμή η ίδια η ζωή και εξομαλύνει τις καταστάσεις αυτές και τις τοποθετεί εκεί όπου πρέπει, αφού είτε ο ένας είτε και οι δύο θα φτιάξουν αλλοιώς τη ζωή τους, ή την έχουν ήδη φτιάξει αλλοιώς, και παρασύρονται στη δίνη των συνθηκών και καταστάσεων που έχουν πια δρομολογηθεί είτε ηθελημένα είτε αθέλητα. Έτσι συνειδητοποιούν ότι μόνο φίλοι πια μπορούν να είναι και έτσι παραμένουν, όχι γιατί συμβιβάστηκαν, αλλά γιατί πια ο ένας έγινε μέρος της ζωής του άλλου, έστω και μέσα σε μία τέτοια διφορούμενη και μερικές φορές επώδυνη σχέση.
Αυτές οι σχέσεις σε πληροφορώ εξελίσσονται κάποτε, όταν πάψει η φωτιά να καίει και πάψουν να σε πονάνε, στις καλύτερες φιλίες που ο ένας πραγματικά αγαπά και νοιάζεται τον άλλο σαν αδελφές ψυχές!

Πολύ ωραίο θέμα άνοιξες, όπως πάντα άλλωστε, Νίκο μου.
Μπράβο σου!!

Meropi said...

Νίκο μου,
μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία, γιατί όχι?? Εγώ τουλάχιστον έχω αληθινούς φίλους άντρες που ποτέ δεν μπήκε ο έρωτας ανάμεσα μας.

αγροτης !!! said...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ,
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΑΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ , ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΙΚΑ ....

Anonymous said...

χαχαχαχαχα
καταπληκτική ερώτηση...
καταπληκτική...
οι καλύτεροι μου φίλοι ήταν πάντα άντρες....
τώρα θα μου πείς με εμένα δεν πιάνει γιατί είμαι δασκάλα του καράτε...
χαχαχαχα
σοβαρά τώρα...
οι άντρες δεν σε συναγωνίζονται οπότε σου λένε την αλήθεια...[μιλάμε για αυθεντικούς άντρες...χαχαχα]
αμα χάνουν στο τάβλι δεν θυμώνουν τόσο ωστε να σου βγάλουν στην φόρα τα μυστικά σου...
δεν διεκδικούν εκείνο το υπέροχο φόρεμα που έβαλες στο μάτι..
χαχαχαχα
η αλήθεια είναι οτι όταν μπεί ο διαβολάκος πρέπει να διαλέξεις...
φιλία ή αποτυχημένη σχέση[πως να δεις ερωτικά τον καλύτερο σου φίλο;]
το κακό πάντος είναι οτι όταν παντρεύεσαι δύσκολα ο άντρας σου να δεχτεί οτι μπορεί να αγαπάς έναν άλλο άντρα σαν φίλο...
τον βλέπει πάντα με μισό μάτι...
έτσι αυτές οι φιλίες δυστυχώς χάνονται με τον καιρό..
το ίδιο βέβαια παραπονιούνται και οι άντρες οτι χάνουν τις φίλες τους όταν παντρεύονται...
αυτό βέβαια έχει να κάνει καθαρά με την αυτοπεποιθηση την εμπιστοσύνη και το μυαλό του καθενός μας...
καλή εβδομάδα νίκο μου,πολυ ωραίο θέμα...

Nikos Lioliopoulos said...

Μαριάννα,
Περιγράφεις μια σκληρή πραγματικότητα για κάποιους .Για όσους αντέχουν …
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Το διαβολάκι δύσκολα κάνει στην …πάντα. Τι διαβολάκι θα ήταν άλλωστε ;
Ωραία το έλεγε η χαρούλα:
Δε γεννήθηκα αγγελούδι
ούτε άγια εγώ
κι έρχεται ένα διαβολάκι
και με παίρνει απ' το χεράκι
και συχνά παραστρατώ.

Θέλω ν' αγιάσω μα δεν μπορώ
αλήθεια λέω, μα το Θεό.
Κάθε λίγο και λιγάκι
το τρελό το διαβολάκι
μού ζαλίζει το μυαλό.

Κι αν κλειστώ σε μοναστήρι
κι αν τον κόσμο αρνηθώ,
το τρελό το, αχ, το διαβολάκι
θα βρει το παραθυράκι
πιο βαριά να κολαστώ

Nikos Lioliopoulos said...

Μερόπη ,
είσαι σίγουρη για αυτό που λες ;
Οκ πλάκα κάνω!

Αγρότη ,
Ααα ! Εσύ λές φίλοι αλλά αν προκύψει και καμία εκτροπή δεν πειράζει! Ένα στιγμιαίο λάθος…

Μαρία ,
Καλο!!!
Τελικά προεξοφλείς ως αποτυχημένη μια σχέση που θα προκύψει μετά από επέμβαση του διαβολάκου στη φιλία; Ίσως δεν έχεις άδικο.
Είναι πάντως δύσκολο να μην υποπτεύεσαι τις φιλίες του συντρόφου σου, πρέπει να το παραδεχτούμε.
Όσοι το έχουν καταφέρει αυτό , μπράβο τους.

Χαίρομαι πολύ που σας αρέσουν τα θέματα μου .

Και καθότι ο ερωτάς , ο βήχας και το πότο (!) δεν κρύβονται φίλοι μου, πάρτε ακόμη ένα σχετικό τραγουδάκι.

"I can not fight this feeling anymore "

http://www.youtube.com/watch?v=YYoh_sV35eA&feature=related&resnum=9

I can't fight this feeling any longer.
And yet I'm still afraid to let it flow.
What started out as FRIENDSHIP
Has grown stronger.
I only wish I had the strength to let it show.

Νικόλαος Παπουτσής said...

Και ναι και οχι Νικο μου
Δεν ειναι απλό το θέμα.
Τι εννοεί φιλιά ο κάθε ένας
και τι έρωτα?
Για να μην μακρηγορήσω...ναι
για μένα δεν υπάρχει τιποτα
καλύτερο απο μια γυναίκα φίλη
Άλλα μήπως δεν ειναι το ίδιο
και για έναν άντρα φίλο?

Η φιλία ειναι σπάνια και
πολύτιμη σαν τον έρωτα
Έχω γυναίκες φίλες,άλλα
δεν ειναι εύκολο πάντα και
όλοι όσοι μίλησαν ειχαν κάποιο
δίκιο

Φεύγω αύριο για διακοπές φίλε μου
Τα λέμε μετά
Καλά να περνάς!!!

τσίου!!!

Homo Sapiens said...

"Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία (χωρίς έρωτα)μεταξύ Άντρα και Γυναίκας" ;


Σαφώς και μπορεί! Αναδιατυπώνω την ερώτηση Νίκο μου..

Μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου χωρίς την ύπαρξη ερωτισμού?
Εδώ έχω σημαντικές επιφυλάξεις... Ο ερωτισμός είναι ένα στοιχείο που αναδύεται εκ των πραγμάτων - λόγω συνθηκών, περιβάλλοντος, ατμόσφαιρας- στη δυνατή φιλία ενός άντρα και μίας γυναίκας. Ο ερωτισμός είναι ικανή αλλά όχι αναγκαία συνθήκη για να μετασχηματιστεί σε αισθήματα έρωτος. Βέβαια, έχει μεγάλη σημασία πώς ο εισπράττει το κάθε μέρος τον ερωτισμό και πώς τον ερμηνεύει.

Κατά τα άλλα τα σχόλια των φίλων συνιστολόγων είναι εξαιρετικά και καλύπτουν και τη δική μυ σκέψη...

Την καλημέρα μου σε όλους

Skouliki said...

θεωρώ ότι η φιλία δεν είναι θέμα φύλου νομίζω δηλαδή ότι μπορεί να υπάρξουν πραγματικές και δυνατές φιλίες τόσο μεταξύ ανθρώπων του ιδίου όσο και του διαφορετικού φύλου.

ασε που μια τετοια φιλια μπορει να μας δώσει πολλά πράγματα, όπως τη διαφορετική άποψη και ματιά πάνω σε κάποια ζητήματα, αρα είναι και πολύ χρήσιμη

kwtsos said...

Φυσικά και μπορεί να υπάρξει αρκεί να υπάρχει και σεξ αναμεσά τους. Αν δεν υπάρχει σεξ μεταξύ τους δεν μπορούν να γίνουν και φίλοι εκτός και αν ο άντρας είναι γκαίυ.

child in time said...

Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία (χωρίς έρωτα)μεταξύ Άντρα και Γυναίκας ; apantisi : ennoeite :)

dr.SeenG said...

Βρε υπάρχει και παραυπάρχει!!!
Οι μόνοι που δεν μπορούν να το κάνουν είναι οι φαλοκράτες, οι φεμινίστριες και οι σεξομανείς. Η πλειοψηφία μας όμως, αποτελείται από ανθρώπους με υγιή σκέψη, κάνοντας το σωστό διαχωρισμό.
Έχω πολλές φίλες (και μία τεράστια τρελή αδυναμία) τις οποίες δεν μπορώ να τις δω ερωτικά, ακόμα κι αν οι περισσότερες απ'αυτές είναι πολύ όμορφες. Ο διαβολάκος δεν είναι τόσο ισχυρός για να κάνει ζημιά στον εγκέφαλό μου.
Άσε που υπάρχουν τόσες ωραίες γυναίκες έξω... στην κολλητή μου θα πάω να την πέσω; (εντάξει... γίνεται κι αυτό, αλλά σε μένα ποτέ!)
Όπως βλέπεις είμαι απόλυτος! Και το λέω με κάθε επίγνωση των λεγόμενών μου.

αντωνης said...

Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω σε οσους απαντουν θετικα στο ερωτημα του Νικου

"Με την φιλη σας ή τις φιλες σας μπορειτε να πατε οι 2 σας διακοπες και να κοιμηθειτε στο ιδιο δωματιο;"

(οσοι τυχον τη θεωρουν φαλλοκρατικη, παρακαλω να μην απαντησουν. Δεν εχει τετοιο νοημα η ερωτηση μου)

child in time said...

dr.seeng kala to ksero oti gia emena milas gia tis thees min to kaneis omos thema entaksei eimai kouklara alla ntrepomai:P

child in time said...

ennoeite antoni ego to exo kanei alloste...den nomizo ola na einai erotika anamesa se enan antra kai se mia ginaika...mia xara pigame tis diakopoules mas kai girisame kai pali opos eimastan prin...diladi filoi...ennoeite oxi monoi mas kai me alla atoma alla den nomizo na paizei rolo.

αντωνης said...

Φυσικα και παιζει ρολο child για μενα. Γι' αυτο και η ερωτηση μου ειναι συγκεκριμενη.
Λεω "οι 2 σας στο ιδιο δωματιο".

child in time said...

kai tha sou ksanapantiso nai me ton kollito mou stin triimeri otan itan fesi koimithike sto domatio mou kai autes pou itan kanonika na koimithoun to domatio koimithikan se allo ;) den egine tipote pali! eimaste kollitoi opos tote;)

Anonymous said...

Παρτάκι βλέπω σήμερα στο τσαντιράκι μου! Να ξέρατε ποσο πολυ μ΄αρεσει !
Καθίστε αναπαυτικά, κεραστείτε απο τα γλυκά που είναι άθικτα στην κουζίνα λόγω διαίτης , και περιμένετε . Το βραδάκι επιστρέφω για περισσότερη συζήτηση περί ...φιλίας!

Υ.Γ. Ποτά μην ψάχνετε τα ήπια όλα!

marianaonice said...

Προς Αντώνη
Και βέβαια θα μπορούσα να κοιμηθώ στο ίδιο δωμάτιο με έναν πραγματικά φίλο μου (χωρίς ίχνος ερωτισμού εννοείται στη φιλία μας), ακόμη και στο ίδιο κρεββάτι ή και στην
αγκαλιά του ακόμη. Για μένα θα ήταν όπως ο αδελφός μου!!
Μόνο αν ένοιωθα κάποιο ερωτισμό γι' αυτόν ή αυτός για μένα, μόνο τότε θα δίσταζα να βρεθώ ολομόναχη μαζί του!
Οπότε το ερώτημά σου Αντώνη μου είναι καθαρά ρητορικό και εξαρτάται πώς αισθάνεσαι για το φίλο ή τη φίλη, αντίστοιχα!
Άλλωστε ούτε με μία γυναίκα φίλη θα δεχόμουν να μοιραστώ το ίδιο δωμάτιο αν δεν ήμουν εξοικειωμένη μαζί της και αν δεν την ήξερα αρκετά!

Έχω άνδρες φίλους που εδώ και χρόνια τους αγαπώ και μ' αγαπούν και με νοιάζονται, χωρίς ίχνος ερωτισμού στη φιλία μας ή και αν ακόμη υπάρχει ή υπήρξε κάποιος ερωτισμός, τοποθετείται εκεί που του πρέπει!

Νομίζω ότι για να αναπτυχθεί ερωτισμός σε μία φιλική σχέση ενός άνδρα και μίας γυναίκας, δεν είναι θέμα φύλου μόνο, αλλά θέμα καταστάσεων και συνθηκών της ζωής τους! Τι ψάχνει ο καθένας δηλαδή και πόσο είναι καλυμμένος συναισθηματικά αλλού ή όχι!
Αν δηλαδή κάποιος αγαπά τη γυναίκα του, το κορίτσι του ή την αρραβωνιαστικιά του, δεν έχει λόγο να την πέσει σε μία φίλη!! Ή και το αντίστροφο για μία γυναίκα.
Και μη μου πεις ότι δεν έχει τότε λόγο ούτε να κάνει μία άλλη γυναίκα φίλη του ή αντίστοιχα έναν άλλο άνδρα φίλο της, εκτός από τους ερωτικούς τους συντρόφους!!!

Η ζωή δεν είναι μόνο άσπρη ή μαύρη. Είναι πολύχρωμη και οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι μόνο ερωτικές ή μόνο φιλικές!!
Υπάρχουν εξίσου όμορφες φιλικές σχέσεις ακόμη και μεταξύ ετεροφύλων.

Και σε τελική ανάλυση αν υπάρχει και μία διάθεση ερωτισμού, δεν βλάπτει, αφού ο ερωτισμός είναι παντού διάχυτος σε ό,τι μας αρέσει και αγαπάμε!! Αρκεί η θέση του καθενός να είναι ευθεία και ξεκάθαρη απέναντι στον άλλο!!

αντωνης said...

@Μαριαννα
Θα μπορουσα...
Θα ηταν...

Οκ, αλλά δεν με επεισες.

Επαναλαμβανω οπως το ξαναειπα, οτι δεν ομιλω για παντρεμενους. Εκει για μενα ειναι αλλιως τα πραγματα απο οτι οταν καποιος ειναι ελευθερος.

Τι αλλου ειδου σχεσεις υπαρχουν, εκτος απο τις ερωτικες ή τις φιλικες;

marianaonice said...

@Αντώνη μου
Αν δεν σε έπεισα τι να κάνουμε;; Ο καθένας με τις απόψεις του!!

Τι εννοείς όμως δεν ομιλείς για παντρεμένους;; Αυτοί δεν έχουν φίλους - φίλες;; Ή είναι υπεράνω υποψίας;;
Γιατί εγώ τους θεωρώ τους συνήθεις ύποπτους!! Χαχαχα!!
Κορεσμένοι από τη συζυγική τους σχέση, αν δεν τους καλύπτει την πέφτουν σε φίλες-φίλους, κουμπάρες-κουμπάρους, κουνιάδες-κουνιάδους και δεν συμμαζεύεται!! Χαχαχα!!

Εκτός από τις ερωτικές ή φιλικές ξεκάθαρες σχέσεις υπάρχουν και οι ερωτικές με στοιχεία φιλίας, ή οι φιλικές με στοιχεία ερωτισμού!
Αυτό εννοώ. Ποτέ τα πράγματα δεν είναι πάντα ξεκάθαρα!

Nikos Lioliopoulos said...

Να ΄μαι και εγώ...
Πολυ ενδιαφέρουσα η συζήτηση και πολύ δυνατά επιχειρήματα και απο τις δυο πλευρές .
Για το θέμα είμαι ακριβώς στη μέση . Kαι ναι και όχι.
Πιστεύω οτι μπορείς να είσαι καλός φίλος αλλά… το διαβολάκι...Αχ αυτό το διαβολάκι!
Καραφλοκότσιφα,
καλά να περάσεις.
Πασχάλη,
ναι το διατυπώνεις σωστά. Ο ερωτισμός υπάρχει πάντα αλλά δεν εξελίσσεται πάντα σε έρωτα . Συμφωνώ
Σκουλήκι,
Είναι αλήθεια ότι μια φιλία με άτομο του άλλου φύλου έχει πολλά να δώσει
Κωτσο.
Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Μάλλον διαφωνώ αλλά …μ αρέσει πολύ!!!!΄
Dr seeng και child in time.
Να λοιπόν που έχουμε και ένα ζωντανό παράδειγμα φιλίας στην μπλογκογειτονία μας!
Μου επιτρέπετε να σας κάνω τον ορό της αλήθειας και ρωτήσω μόνο αυτό?
Μήπως πήρε το μάτι σας κανένα διαβολάκο ανάμεσα σας;;;
@ child in time,
κοιμήθηκες με τον κολλητό σου, όταν ήταν φέσι όμως! Για δοκίμασε τον και… ξεφεσωμένο!
Λέω εγώ τώρα…
@μαριαννα ,
Συμφωνώ με τον τρόπο που το τοποθετείς (μα τι διάολο , με όλους συμφωνώ!!! )
Νομίζω και εγώ ότι μια δόση ερωτισμού είναι πάντα καλοδεχούμενη.
Αντώνη,
Νομίζω ότι έκανες ¨Ματ¨ με το ερώτημά σου !!!

Nikos Lioliopoulos said...

"Συνήθεις ύποπτους".
Καλό, Μαριάννα! :))))

Unknown said...

Ναι, νομίζω μπορεί...Δλδ μπορεί να μην υπάρξει σχέση, να μην υπάρξει σεξουαλική επαφή εννοώ, αλλά σε κάποια φάση εγώ πιστεύω είναι αναποφευκτο να δεις τον άλλο σαν ...άντρα/γυναίκα και να αναρωτηθείς...πως θα ήταν! Επίσης νομίζω η φιλία άντρα/γυναίκας είναι πιο τρυφερή. Υπάρχουν διάχυτα ερωτικά στοιχεία έστω και αν δεν υπάρξει εκδηλωμένος έρωτας ή επαφή. Και αυτό είναι που κάνει και αυτή την φιλία πιο ενδιαφέρουσα κατά την γνώμη μου.
Σε φιλώ και σε καλημερίζω.

Nikos Lioliopoulos said...

..........Ανακόίνωση ...........
φορτώνω τη βαλίτσα μου με βιβλία, αντηλιακά , και..χάπια, και φεύγω για τρεις μέρες στη Χαλκιδική.
Οχι ότι θα χαθούμε - το λάπτοπ μου είναι το πρώτο που παίρνω μαζί μου- αλλά να, έστω και έτσι θα μου λείψετε!
Υ.Γ . Πληροφορίες οτι η φυγή μου έχει σχέση με το θέμα της ανάρτησης ελέγχονται ως ανακριβείς!
-:)
Φιλιά σε όλους!

Nikos Lioliopoulos said...

Κάλως τη Λιλλυ .
Ανανεωμένη σε βρίσκω , με το νέο σου ψηφιακό Λουκ ! Ελπιζω να μάζεψες δυνάμεις για το χειμώνα... Προβλέπεται extreme blogging!

child in time said...

an milame gia ekeini ti xroniki periodo giati mou exei apokalipsei oti edo kai 5 xronia einai eroteumenos mazi mou kati tha prospathouse na kanei alla gia tora kai to xeri mou sti fotia to vazo den nomizo... kalimera :)

dr.SeenG said...

Χμ… ειδικά με την child in time, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει διαβολάκος…
1) Μας χωρίζουν 12 χρόνια!!! Την έχω σαν κόρη, ανιψιά, μικρή αδερφούλα αλλά κυρίως βαφτιστήρα μου! ;)
2) Είμαι τόσο παρορμητικός και ανυπόμονος άνθρωπος, ώστε αν την είχα ερωτευτεί, θα της την έπεφτα αμέσως, θα μου έσκαγε ένα χαστούκι και όλα θα λάμβαναν τέλος!
3) Τρώει ακατάπαυστα το σκασμένο (απορώ που τα βάζει) και δε με συμφέρει!
4) Ο διαβολάκος έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό ανάμεσα σε μένα και άλλη κορασίδα…
Καλημέρα Νικόλα! :)

NdN said...

Το εξαντλήσατε το θέμα Νικόλα, αλλά θα καταθέσω και εγώ την άποψη μου που λέει οτι μπορεί να υπάρξει φιλία. Το σκεπτικό της marianaonice με κάλυψε απόλυτα. Επίσης αυτό που λέει το skouliki για το πόσα πολλά μπορείς να κερδίσεις από μία τέτοια φιλία είναι επίσης αλήθεια.

Και απαντάω και στον Αντώνη ότι φυσικά και γίνεται να κοιμηθείς με μία φίλη σου οι δυο σας στο ίδιο κρεβάτι. Εξάλλου αν ήθελες κάτι άλλο δεν θα ήσουν μαζί της, αλλά στο Λαγανά, στο Φαληράκι, στα Μάλια ή ακόμα καλύτερα στο Λονδίνο που έχει περισσότερες Αγγλίδες και όχι μόνο! :)

Επίσης να πω ότι και αν αυτός ο διαβολάκος έρθει και σας πείσει και τους δύο...και...και κτλ αν είστε φίλοι τότε το συζητάτε και τελειώνει εκεί το θέμα με την καλύτερη λύση. Ποια θα είναι αυτή εξαρτάται από τις περιστάσεις!

Καλά να περάσεις στην Χαλκιδική και καλά μπάνια!

Anonymous said...

ta xeretismata moy apo thn omorfi xalkidikh. 8a ta xanapoyme to weekend.
ti pramma kai ayto to blogg!
"I miss you like crazy" my friends!

δεσποιναριον said...

Γεια σου Νικολακη με τις ωραιες συζητησεις. Θελω να πω κι εγω οτι μπορει. Και κυριως οταν η γυναικα εχει τα ματια αλλου και ο ανδρας αλλου. Σπουδασα σε περιβαλλον ανδρικο, εργαζομαι σε περιβαλλον ανδρικο και πραγματικα τους εκτιμω σαν περισσοτερο ντομπρους. Ομως μου εχει τυχει και να γυρισει η φιλια σε μονομερη ερωτα οποτε χαλα η ισορροπια. Λοιπον δε το αποκλειω αλλα απο την αλλη πιστευω οτι σε μια φιλια μεταξυ ενος ανδρα και μιας γυναικας παντα υπαρχει κατι ερωτικο σε λανθανουσα μορφη.
Επισης θελω να διευκρινησω οτι με φιλια δεν εννοω οποιονδηποτε ανδρα που σχετιζομαστε κοινωνικα, αλλα καποιον που να εμπιστευομαι με καποιο προβλημα η μυστικο. Που να του λεω και να μου λεει τον καημο του.
Καλο ξημερωμα!

Penelope said...

Here you are then 'When Harry met Sally'!! Οταν υπάρχει η περιφημη Χημεία κάπου θα φανεί στην πορεία της σχέσης.... Mr Niko

βιολιστης στη στεγη said...

Βεβαίως και μπορεί να υπάρξει!
Οταν η γυναίκα είναι χοντρή, άσχημη, και με σπυριά, ή όταν ο άντρας ακουμπάει το ποτό του πάνω στη κοιλιά του!

Unknown said...

Νικολή και εγώ το χειμώνα περιμένω για...extreme blogging! Τώρα μάλλον υποτονική θα με βρείς, αλλά έχω ανάγκη από ξεκούραση και ξενοιασιά άλλου είδους :P...

Anonymous said...

Penelope,
i 've just finished your book. I am waiting your Quiz .
Tomorrow that i 'll be back.
Violistis,
simfwnw alla afto me to poto ti to i8eles ?
lilly,
o xeimwnas mporei na perimenei...
kala na pernas!

VAD said...

Μόλις επιστρέψεις,γράψε κάτι για τον Αλιάκμονα,το κατέχεις το θέμα, ο νομάρχης Ημαθίας-ούτε τον ξέρω,ούτε θέλω να ξέρω ποιος είναι-δήλωσε και πάλι ανερυθρίαστα οτι για τη μόλυνση φταίνε τα νερά του Εδεσσαίου και του Αλμωπού!

Anonymous said...

VAD,
gia to thema des to blog tis oikologikhs omadas Verias .
Ta paidia einai Heroes , toys axizoyn polla, toys xrostame polla.

Gyrizw arga to vrady apopse .
Exw idi anavasei post apo tis diakopes !!!
Sas parimenw ekei.

Σοφία said...

Για μένα το ερώτημα είναι αν μπορεί να υπάρξει φιλία *χωρίς* ερωτικό στοιχείο, γιατί πιστεύω ότι λίγο-πολύ όλες οι στενές φιλίες έχουν υποβόσκον ερωτικό στοιχείο, είτε εκδηλώνεται είτε όχι, είναι είναι μονομερές είτε όχι.

leondokardos said...

Νίκο καλημέρα.
Χθές επέστρεψα απο τις διακοπές μου και με.. ρίχνεις αμέσως στα δύσκολα!!!
Ελπίζω να διαβάσεις το σχόλιό μου σε ένα θέμα που ακόμα και σήμερα με απασχολεί σοβαρότατα.
Τι θεωρούμε "φιλία" ;; Για μένα η φιλία είναι αυτή η τρυφερή ανάγκη που νιώθουμε,αυτός ο αυθορμητισμός που μας κάνει,δίχως άλλη σκέψη, να τρέξουμε στο 'φίλο" μας, οποιουδήποτε φύλου, να μοιραστούμε μαζί του σκέψεις, προβληματισμούς, ιδέες, φόβους,δισταγμούς. Δε θεωρώ φυσικά φιλία μια σχέση για καφέ η μια βόλτα στα νυχτάδικα.

Ε λοιπόν για μένα αυτή η σχέση φιλίας μεταξύ άνδρα και γυναίκας, είναι μια δύσκολη και οχι τόσο συχνή περίπτωση. Δε μπορεί κανείς να γενικεύσει, να βγάλει συμπεράσματα η στατιστικά αποτελέσματα!!!
Αυτού του είδους η φιλία είναι απολύτα υποκειμενική υπόθεση. Ο χαρακτήρας του καθενός, η χρονική περίοδος και ο τρόπος που δύο άτομα πρωτοσυνατνήθηκαν, οι εμπειρίες του καθενός, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας για το αντίθετο φύλο, προσδιορίζουν και τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μια πραγματική φιλία μεταξύ ενός ανδρός και μιάς γυναίκας.
Και εαν αυτό γίνει,δε ξέρω για πόσο καιρό θα διαρκέσει.
Ειναι τόσα πολλά που θάθελα να προσθέσω Νίκο. Ωρες μπορώ να συζητώ το θέμα αυτ'ο, ίσως γιατί....
Ας σταματήσω εδώ όμως.

ΥΓ. το διαβολάκι δε το σταματάς με τίποτα εαν αποφασίσει να κτυπήσει. Και δε θα ήταν καθόλου κακό μια αρχική φιλική σχέση να μετατραπεί σε ερωτική. Ετσι κιαλλιώς,σύμφωνα με μελέτη των Ιταλών, ο έρωτας κραταέι δυόμισι το πολύ τρεία χρόνια !!! Αυτο το βρίσκω πιο φυσικό απο το αντίστροφο...

Nikos Lioliopoulos said...

@σοφία
Καλως ήρθες στο τσαντήρι μας.
Ολες οι φιλίες έχουν υποβόσκων ερωτισμό ; Ακόμη και του ίδιου φύλου;
Δεν νομίζω ,αλλά ...
Λεοντοκαρδε, εστω και καθυστερημένα είδα το σχόλιο σου .
Δύσκολο να συμπληρώσει κανείς κάτι. Τα είπες όλα. Αλλά πάτησες απότομα φρένο ! Στο καλύτερο...
Άντε λοιπόν προχώρα το , πες μα την εμπειρία σου.
Και μη φοβάσαι κανείς δεν παρεξηγεί κανέναν στο μικρό μας μπλογκοκόσμο.
Μα τόσο λίγο κρατάει ο έρωτας λοιπόν;
Και μετά , μετά τι;
Μα τι ρωτάω , το ξέρω καλά...
Μετά έρχεται ο ...Χειμώνας.

PN said...

Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει άνετα. Όπως και άνετα μπορεί να αρχίσεις να γουστάρεις μια φίλη σου. Λίγα πράγματα στη ζωή είναι αδύνατα και κυρίως αυτά υπάγονται στους νόμους της φύσης.