Πέρασαν πολλά χρόνια για να απαλλαχτεί η χώρα μας από τα δεσμά της ανδροκρατούμενης κοινωνίας . Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες και πολύ αίμα , (έξω, όχι εδώ, εμείς εδώ δεν τα πάμε πολύ καλά με τους ..αγώνες γενικά )για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των γυναικών στην ισότητα .
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή . Το ερώτημα όμως παραμένει το ίδιο σκληρό .
Έχουμε στην πράξη ισότητα των δύο φύλων;
Αλλά από μια άλλη οπτική γωνιά ,τώρα πια . Από την σκοπιά τις καταπίεσης των ανδρών.
Ναι φίλοι μου , σε αυτή τη χώρα φτάσαμε για άλλη μια φορά στο . . .άλλο άκρο.
Καταπίεση εις βάρος των ανδρών!
Αφορμή αυτού του προβληματισμού μου αποτέλεσε αφ ενός μεν, αυτή η ανακοίνωση του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.(σύλλογος για την αντρική και πατρική αξιοπρέπεια) που αξίζει νομίζω τον κόπο να τη διαβάσουμε όλοι
http://www.verianet.gr/content/view/6501/303/lang,el/
Και αφετέρου μια συζήτηση που έκανα πρόσφατα με ένα φίλο μου που μόλις χώρισε. Το διαζύγιο το ζήτησε η γυναίκα του όπως και στο 92% των περιπτώσεων στην Ελλάδα.
Ήταν πραγματικά ράκος. Δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ σε δυο και τρεις δουλείες για να τα φέρει βόλτα με τη διατροφή.
Μου περιέγραψε πόσο φρικτό είναι για αυτόν η βίαιη στέρηση των παιδιών του τα οποία είναι αναγκασμένος από το δικαστήριο ,να βλέπει ελάχιστα . Το πιο τραγικό όμως όπως μου είπε, είναι η σταδιακή αποξένωση των παιδιών από τον πατέρα τους . Αποτέλεσμα της συνεχούς πλύσης εγκεφάλου που υπόκεινται από την πλευρά της μάνας τους.
Ενώ και τα δυο του παιδιά των αγαπούσαν πριν τον χωρισμό, τώρα πια δεν θέλουν ούτε να τον δουν . Ποια ; Τα ίδια του τα παιδιά , αυτά για τα οποία έδωσε όλη του τη ζωή. Αυτά που μέχρι χθες τον αγαπούσαν όπως όλα τα παιδιά του κόσμου τους μπαμπάδες τους.
Και όλα αυτά εξαιτίας της..ισότητας . που έδωσε τα παιδιά αποκλειστικά στη μάνα τους αδιαφορώντας πλήρως για τον άλλο γονέα.
Και αυτή, αυτή η ανόητη και άσπλαχνη μάνα δεν είχε καν την ευαισθησία να κρατήσει ζωντανό το αίσθημα της πατρότητας στα παιδιά. Μετέδωσε το δικό της μίσος για αυτόν, στα ίδια του τα παιδιά.
Και αυτό είναι πιο εξοντωτικό για το φίλο μου και από την ήδη εξοντωτική διατροφή που του επιβλήθηκε.
Αυτό ακριβώς λοιπόν που βιώνει ο φίλος μου και χιλιάδες άλλοι άντρες στην Ελλάδα, περιγράφει η ανακοίνωση. ΄
Το οικογενειακό δίκαιο πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί.
Δεν μπορεί να ρυθμίζει της ζωές μας το 2008 με όρους του 1960.
Δεν μπορεί να αγνοεί τη αλλαγή στην κοινωνία και το γεγονός ότι τώρα πια και οι γυναίκες εργάζονται. Ίσως κάποτε να είχε βάση η ανάληψη της ευθύνης από την νοικοκυρά μάνα και της διατροφής από τον εργαζόμενο πατέρα, αλλά αυτό δεν ισχύει πια.
Πως θα αλλάξει αυτή η αδικία; Πως θα επανέλθει η ισότητα των δυο φύλων τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα;
Μήπως ήρθε ο καιρός για νέους αγώνες ;
Των αντρών τώρα πια!
Δεν θα διαφωνήσω, αν και το πρόβλημα είναι γενικώς περίπλοκο. Ναι μεν στις περισσότερες περιπτώσεις, οι περισσότεροι πατεράδες, εκ των πραγμάτων δεν έχουν τα «φόντα» για την ανατροφή –ιδίως μικρών– παιδιών. Απ’ την άλλη, είναι και ούκ ολίγες οι περιπτώσεις σαν αυτές που περιγράφεις. Εδώ βέβαια, δεν είναι τόσο θέμα δικαστικό, αλλά ηθικό από την πλευρά του γονιού που παίρνει τελικά την επιμέλεια των τέκνων. Εκεί φαίνεται η γενικότερη ωριμότητα του ατόμου, που δεν θα δηλητηριάσει την φύσει αγάπη του παιδιού προς του δύο γονείς του.
ReplyDeleteΑπό την άλλη, υπάρχουν κι άλλα πολλά παραδείγματα όπου πραγματικά, ο άνδρας είναι πιο χαμηλά απ’ την γυναίκα. Ένα απλό παράδειγμα: Άνδρας πάει στην αστυνομία να καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκα· πέφτει το γέλιο της αρκούδας, τον αποκαλούν μαλάκα ή αδερφή. Πάει γυναίκα για το ίδιο θέμα; Σε λίγες ώρες ο άνδρας είναι πίσω από τα κάγκελα...
Όλα είναι θέμα προκαταλήψεων τελικά...
:-/
ισοτητα σημαινει ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ..
ReplyDeleteοι γυναικες μονο τα δικαιωματα της ισοτητας θελουν..
ας πιασουμε πχ τον στρατο..Θα επρεπε η να μην πηγαινει κανενας λη ολοι..
στα κοινωνικα δεν το συζητω.. 'ο αντρας πρεπει να πληρωνει' οταν τις βολευει,οταν δεν τις βολευει 'ολοι ισοι'..
πολυ καλα τα λες ολα
Νικο,καλημέρα απ΄τα ξημερώματα(αλλιώς τι τσακάλι θα ήμουν)!Εμείς το λύσαμε το πρόβλημα,στο σπίτι ΜΟΥ έχουμε δημοκρατία!ΕΓΩ αποφασίζω για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την οικογένεια,πχ τη θέση της οικογένειας απένατι στο παλαιστινιακό,το κυπριακό,τις σχέσεις Ιράν-Ισραήλ κλπ...Για όλα ταλλα τα ασήμαντα αποφασίζει η γυναίκα μου!!!προς επιβεβαιωσιν των ανωτέρω ξαναδές τη διαφήμιση του Λα΄ι΄κού Λαχείου με το Ζαχαρία να τρέμει μόνο με τη φωνή και τη σκια της γυναίκας του!
ReplyDeleteΑ,ναι!Στο θυροτηλέφωνο όμως τι γράφει;Μόνο τ'όνομά μου!!!Νενίκηκα !!!
Δεν είναι μόνο τα κατάλοιπα μιας άλλης εποχής και ο αναγχρονισμός της νομοθεσίας που δημιουργεί τέτοιες τραγωδίες.
ReplyDeleteΜεγάλο ρόλο, νομίζω, παίζει και η κουλτούρα των δύο πρώην συζύγων, η στάση τους απέναντι στο γάμο και το χωρισμό και η αντιμετώπιση του/της πρώην ως εχθρού που πρέπει να συντριβεί.
Μετά έρχονται ο δικηγόροι να ρίξουν λάδι στη φωτιά για να αυξήσουν την αμοιβή τους και γίνεται η κατάσταση κόλαση.
Καλή σου μέρα και καλή σοδειά...
Είναι τόσο περίπλοκο θέμα,που δεν προσφέρεται για ευκολίες
ReplyDeleteΣε μια τόσο ανατολίτικη και όχι ανατολική κοινωνία ,όπως η ελληνική (με τα υψηλώτερα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας) ,δεν θα έλεγα ότι τίθεται θέμα καταπίεσης ανδρών.
Μάλλον αρρυθμίες υπάρχουν και ίσως κάποιος νομικός εκσυχρονισμός
Ελπίζω να μην αποδειχτώ ξανά … αυτοκαταστροφικός και απομακρύνω τις γυναίκες @φίλους με την ανάρτηση μου αυτή. :)))))
ReplyDeleteΝαυτίλε, σίγουρα το θέμα είναι πολύπλοκο. Δεν αμφισβητώ ότι πολλοί πατεράδες δεν είναι ικανοί να αναθρέψουν μόνοι τους παιδιά, αλλά είναι όλες οι μάνες ικανές άραγε;
Όσο για την κακοποίηση που αναφέρεις πολύ σωστά, δες και αυτό:
http://verianet.gr/content/view/6468/304/lang,el/
. Μπορεί βέβαια να είναι σπάνιο αλλά είναι γεγονός . Αλλά η κακοποίηση που μπορεί να υποστεί ένας άντρας από άλλους άντρες συγγενείς της γυναικάς (γονείς αδέλφια , εραστής κλπ.) δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Αλλά δεν είναι μόνο η κακοποίηση , όπου είναι θλιβερό προνόμιο των γυναικών, είναι και η καταπίεση ,με όλες τις μορφές ή διαστάσεις που μπορεί να προσλαμβάνει αυτή.. (Ηθική, συναισθηματική, ψυχολογική κλπ) .
που υπόκεινται και τα δυο φύλα το ίδιο.
Ρομποτάκο,
ReplyDeleteδεν θα αμφισβητούσα ποτέ τις αδικίες και τις καταπιέσεις που υπόκεινται οι γυναίκες ,ακόμη στις μέρες μας.. Σίγουρα σε πάρα πολλές περιπτώσεις η ισότητα αποτελεί ακόμη ζητούμενο.
Αλλά υπάρχουν και κραυγαλέες περιπτώσεις όπως αυτή που ανέφερα ,όπου η αδικία εις βάρους του λεγόμενου ισχυρού φύλου είναι καταφανέστατη, και δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε.
Και βέβαια συμφωνώ απολύτως με το στρατό. Στις μέρες μας ο πόλεμος δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση μπορούν εξίσου να συνεισφέρουν και οι γυναίκες. Γιατί το παραμύθι με το πλέξιμο των καλτσών είναι πολύ παλιό για να το χάφτουμε ακόμη!!!
Απορία ολίγον άσχετη , (ή αλλιώς καρφάκι για σημερινή ανάρτηση σε γειτονικό blog)
Αν γίνει πόλεμος ,τα Χόντος και τα συναφή θα κλείσουν;
Φαντάζεσαι εσυ να κάνεις «αέρα» στα βουνά Ρομποτάκο, και η δικιά σου να σου στέλνει sms για τις νέες κρέμες που αγόρασε; Παραδόσου στον εχθρό …οικειοθελώς !
…Εντάξει εντάξει κορίτσια , ένα αστειάκι κάναμε μη θυμώνετε:))))))
@ VAD :
ReplyDeleteπολύ γέλασα φίλε μου!
Σε θαυμάζω , άντρακλα, που κατάφερες να επιβάλεις την θέση σου για το ...μεσανατολικό. Ολα τα άλλα είναι δευτερεουσης σημασίας.
Αλλά και το θυροτηλέφωνο; Μεγάλη υπόθεση . Σχίσε την γάτα δικέ μου!
Υ.Γ πολύ βιάζεστε να με ξεφορτωθείτε εκεί στον Κολινδρό…
Λυκε μου,
ReplyDeleteΔεν είναι μόνο τα κατάλοιπα μιας άλλης εποχής που σωστά αναφέρεις είναι και η έλλειψη ωριμότητας απο την πλευρά πολλών γυναικών στο θέμα αυτό και η σχεδόν πάντα φοβική αλλά και εκδικητική στάση τους απέναντι στο χωρισμό.
Θέλει πολύ δρόμο ακόμη να εμπεδώσουμε ως κοινωνία ότι ο χωρισμός είναι , όσο και να μην μας αρέσει, η κατάληξη, ίσως και της πλειοψηφίας των γάμων στις μέρες μας.
Θα μπορούσα εντελώς ελεύθερα να το χαρακτηρίσω «έλλειψη συζυγικής παιδείας».
Είναι που είναι άδικος ο νόμος για τους πατεράδες , έχουν να αντιμετωπίσουν και την εχθρική στάση των συζύγων τους…
@ lls:
ReplyDeleteΔιαφωνούμε Γιάννη. Σίγουρα τίθεται θέμα καταπίεσης , ακόμη και αν οι περιπτώσεις δεν είναι πολλές .
Δεν νομίζεις και εσύ ότι αυτό που υπόκεινται χιλιάδες χωρισμένοι πατεράδες στην Ελλάδα ,είναι μια κατάφωρη αδικία;
Ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα κατά τη γνώμη μου.
Δείτε και ένα σχετικό ρεπορτάζ:
http://www.veoh.com/videos/v14930920ceCezfxj?source=embed
Το θέμα της ισότητας των δύο φύλων είναι τελικά πάντα της μόδας. Το σκηνικό που περιγράφεις το έχω βιώσει ουκ ολίγες φορές στο ευρυτερό μου περιβάλλον. Είναι πραγματικά άσχημο μια μητέρα να εκδιώκει με τέτοια μανία το πρότυπο του πατέρα από τα παιδιά της.
ReplyDeleteΝομίζω ότι ζούμε - ασχέτως νόμου - μία μεταβατική περίοδο που θα έχει τη δική της επανάσταση. Η γυναίκα εν πολλοίς έχει κερδίσει αυτά που δεν είχε χρόνια πριν και τώρα τα γεύεται. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τα γεύεται με μια δόση υπερβολής. Το βλέπεις αυτό σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής των γυναικών. Αυτό επιφέρει πολλά "δεινά" ή εν πάση περιπτώση έχει συνέπειες.
Το θέμα είναι μέχρι που θα φτάσει αυτό. Η ιστορία έχει δείξει πως μια επανάσταση παίρνει χρόνο για να ζυμωθεί. Βλέπεις όμως δείγματα κρίσης (π.χ. αυξημένα διαζύγια, αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού, κατάρρευση του τυπικού προτύπου της οικογένειας, κ.α.).
Μην ξεχνάμε ότι σε όλα αυτά παίζει ρόλο και ο ακραίος καπιταλισμός. Δεν μιλάω από κομουνιστικής πλευράς. Αυτά είναι μπουρδολογία. Αναφέρομαι στην έκδηλη ανύψωση του εγώ έναντι του εμείς. Ο καπιταλισμός στην ακραία μορφή του δεν έχει ποτέ ολιστική διάσταση, αλλά αυστηρά ατομιστική.
Τελοσπάντων, μπορούμε να πούμε χιλιάδες πράγματα για το ζήτημα. Μην σε πρήζω κιόλας. Πάντως έχεις δίκιο ότι πρέπει η κοινωνία να προλάβει τις εξελίξεις και να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές πάνω στη σχέση των δύο φύλων και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Είπαμε ρε Λιολιοπουλε να μην ξανοιχτεις στα βαθιά, δεν είπαμε να κολυμπήσεις στην …άμμο.
ReplyDeleteΚαλου κακου δεν πετάω το mail της Παμελα….
Ήμαρτον Κυριε!!!!
Θα κάνετε τώρα σύλλογο, συμπαράστασης στους κακοποιηθέντες άνδρες;;;
Εμ, τα θέλει ο κ... σας. Είπα και εγώ πως γίνανε έτσι οι γυναίκες, αντί να αναρωτηθώ πως στο διαολο γίνανε έτσι οι άνδρες. Προτείνω επιτιμο Πρόεδρο του συλλόγου σας τον Κουγια.
Κάθε είδους γενίκευση είναι λαικισμός.
Έχουμε ένα πολύ καλό οικογενειακό δίκιαο, αλλά ούτε ο νομοθέτης, ούτε ο δικαστής μπορεί να λύσει το πρόβλημα στην σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.
Είναι πολύ προσωπική σχέση που έχει το δικό της πολύ ιδιωτικό σημείο ισορροπίας.... Και συνήθως η ισορροπία είναι δυναμική. Μπαλατζάρει, χάνεται, επανέρχεται, και είναι ισορροπία μονο για δύο. Ούτε σύλλογοι, ουτε νομοθέτες, ουτε δικαστές.
Και επειδή έπιασα ένα υπονοουμενο για τον Εθνικο Ευεργέτη Χόντο, μην τολμήσετε να τον πιάσετε στο στόμα σας.... Αυτός ΝΑΙ, είναι ο μονος Άνδρας που κάνει αυτό που πρέπει να κάνουν οι άνδρες. Μας τα αρπάζει όλα, μας πουλάει όνειρα....και τον λατρευουμε.
Στην Αγγλία το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο για δύο λόγους. Πρωτον τα διαζύγια και οι οικογένειες που διαλύονται και έχουν παιδιά είναι περισσότερες και κατα δεύτερον ο τρόπος ζωής, οι ώρες εργασίας, αλλά και ο τόπος εργασίας είναι πολύ διαφορετικός. Ο χρόνος που έχει τη δυνατότητα ένας εργαζόμενος πατέρας να δει τα παιδιά του είναι ελάχιστος. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε ο σύλλογος Fathers4Justice.
ReplyDeletehttp://www.fathers-4-justice.org/f4j/
Κανονικά τα παιδιά έπρεπε να πηγαίνουν σε αυτόν τον γονέα που μπορεί και θέλει να τα βοηθήσει και να τα μεγαλώσει αξιοπρεπώς ανεξαρτλητως του ποιος είναι αυτός.
Πολύ καλό θέμα Νίκο!
απανταχού κακοποιημένοι άνδρες ενωθείτε. Σαν το ανέκδοτο με τον...Αλβανό τουρίστα μοιάζει το κακοποιημένος άνδρας. Αυτοί του ΣΥΓΑΠΑ πρασπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι τα μεσάνυχτα ο ήλιος λάμπει. Μάλιστα διάβασα ότι στην Βέροια πήγαν απρόσκλητοι σε μια σύσκεψη για δημιουργία δομής για την κακοποιημένη γυναίκα και τους αναγκάσαν όλους να φύγουν...
ReplyDeleteΝίκη,γερά,πάρ'του τα κλειδιά!
ReplyDeleteΚαλημέρα Νίκο. Χαίρομαι που ασχολείσαι με ένα τόσο καυτό θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας και έχει απίστευτες παραμέτρους σε ανθρώπους και κατά συνέπεια στην κοινωνία.
ReplyDeleteΒλέπω ότι λίγο πολύ όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά αυτό που είναι βαθιά ριζωμένο στο υποσυνείδητο όλων μας πολεμάει για να βρει επιχειρήματα ώστε να επικρατήσει αυτό που τόσα χρόνια μας έβαλαν στο μυαλό μας. ο φίλος Ναυτίλος του Διαδικτύου λέει ότι κάποιοι πατεράδες δεν έχουν τα «φόντα» για να είναι πατεράδες. Έχει δίκιο αυτό όμως που δεν ξέρει είναι ότι οι περισσότερες μητέρες δεν έχουν αυτά τα «φόντα» και επικαλούμαι στατιστικά από το χαμόγελο του παιδιού το έτος 2006 δείχνει ότι η κακοποίηση προέρχεται από τη μητέρα 37% και από τον πατέρα 18%. Να αναφέρω ότι στην πρώτη πανελλαδική επιδημιολογική έρευνα από το κέντρο ερευνών για θέματα ισότητας (κεθι) το δείγμα ήταν 1200 γυναίκες. Αυτό και μόνο ακυρώνει την έρευνα και τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι λάθος. Εν πάση περιπτώσει για το αδίκημα όταν κάποιος υποπέσει στο αδίκημα του να μην έχει «φόντα» για γονιός ποια πρέπει να είναι η τιμωρία; Το κακό με τους άνδρες είναι ότι πρέπει να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους για να είναι άνδρες. Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε όλοι σας περιπτώσεις με χωρισμένα ζευγάρια και σίγουρα βγάζετε κάποια συμπεράσματα για το τι συμβαίνει. Θα σταθώ μόνο σε ένα. Σήμερα όποιο έγκλημα και να κάνεις όποια και αν είναι η καταδίκη σε 10 χρόνια το πολύ έχεις ξεπληρώσει το χρέος σου στην κοινωνία. Η τιμωρία όμως που επιβάλετε στις περισσότερες περιπτώσεις στους πατέρες (γιατί υπάρχουν και μητέρες που βιώνουν αυτό το πρόβλημα) είναι να κλέψουν στην κυριολεξία τα παιδιά του και μάλιστα να τα στρέψουν εναντίον του. Αυτό το βίωσε ο λαός μας σε άλλες εποχές και έχει όνομα. ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ. Ο πατέρας σήμερα αντιμετωπίζεται μόνο σαν μηχανή παραγωγής χρήματος και όχι σαν άνθρωπος. Πόσοι από εσάς ξέρουν ότι το δικαστικό σύστημα που επικρατεί σήμερα στρέφει το παιδί εναντίον του ίδιου του γονιού. Όλοι μας λέμε ότι ο γονιός έχει υποχρέωση στο παιδί. Το παιδί δεν έχει καμία υποχρέωση στον γονιό του; Πόσα παιδιά μετά τα 18 στράφηκαν τα ίδια δικαστικά για διατροφή έχει δεν έχει ο πατέρας να πληρώσει για σπουδές. Τα απαιτεί χωρίς σεβασμό χωρίς οίκτο χωρίς να αισθάνεται ότι πρέπει να είναι υπόχρεος απέναντι στον γονιό του. Και άντε εντάξει όλα αυτά. Πόσοι από εσάς ξέρετε ότι τον πατέρα η πολιτεία τον αντιμετωπίζει σαν ελεύθερο όταν χωρίσει και δεν φτάνει που πληρώνει διατροφές πληρώνει και φόρους αφού δεν υπάρχει καμία φορολογική ελάφρυνση για αυτόν. Την μια μέρα έχεις παιδιά και την άλλη τίποτα. Αν δηλώσεις παιδιά στην φορολογική σου δήλωση κάνεις φορολογική παράβαση και σου επιβάλουν και πρόστιμο. Πόσοι από εσάς ξέρουν ότι κακοποιούν τα παιδιά οι ίδιες οι αρχές σέρνοντας ανήλικα παιδιά στα τμήματα για να τα ρωτήσουν λέει αν θέλουν να δουν τον γονιό τους και αφού έχει γίνει η πλύση εγκεφάλου αυτά απαντούν όχι στον αστυνόμο που τα ρωτάει. Και δεν τους ανησυχεί γιατί ένα παιδί λέει όχι στον γονιό του και να προχωρήσουν παραπέρα στο ΓΙΑΤΙ; Γιατί ένα παιδί δεν θέλει τον ίδιο τον γονιό του; Μήπως του έκανε και του κάνει κάποιο κακό ρε αδελφέ. Μήπως το κακοποιεί είτε σωματικά, ψυχολογικά, σεξουαλικά μήπως, μήπως μήπως….. να προστατέψουν ένα ανυπεράσπιστο παιδί όχι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Σκεφτείτε τις συνέπειες σε αυτά τα παιδιά. Τι λένε τα στατιστικά στοιχεία; Πόσα από αυτά τα παιδιά γίνονται παραβατικά; Πόσα ναρκομανείς; Πόσα εγκληματίες; Πόσα πόρνες; Δυστυχώς δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλοι όλα και δυστυχώς αφήσαμε τις τύχες μας σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο από την μίζα, μάσα κλπ.
Θα τελειώσω όμως εδώ γιατί θα καταλάβω όλο το blog σου Νίκο με ατέλειωτα ερωτήματα λέγοντας αυτό. Ένα παιδί χρειάζεται και την μητέρα του και τον πατέρα του όποιος και όποια και να είναι αυτός αυτή.
Υ.Γ
ο φίλος Ναυτίλος του Διαδικτύου να μην με παρεξηγήσει δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του απλά πήρα αφορμή από τα «φόντα».
Επίσης αν θέλετε μπορούμε ένα-ένα να συζητήσουμε το πρόβλημα της ανισότητας γιατί είναι πάρα πολλές οι συνέπειες από όλα αυτά και δεν γίνετε να αναφερθούν όλα σε μια αράδα.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΓια το σχόλιο από τον/ην martiriaris έχω να πω τα εξής: καταρχήν μοιάζει να προσπαθείς να πείσεις κάποιον στην εποχή του δουλεμπορίου ότι και ο μαύρος έχει ψυχή, δικαιώματα, ότι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Μοιάζει να προσπαθείς την εποχή του μεσαίωνα να λες ότι η γη γυρίζει. Και ναι που είναι το περίεργο ότι την νύχτα ο ήλιος λάμπει; Ο ήλιος πάντα λάμπει απλά δεν μπορούμε να τον δούμε εμείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε άρα δεν υπάρχει. Και στο απρόσκλητοι έχω να σου πω το αυτό. Επειδή τυχαίνει να είμαι μέλος του ΣΥΓΑΠΑ και επειδή δεν ξέρεις πραγματικά τι σου γίνεται πριν γράψεις οτιδήποτε κοίτα να το ψάχνεις πρώτα και μετά να γράφεις ότι σου κατεβάζει η γκλάβα σου. Από ποτέ είναι απρόσκλητος κάποιος όταν την σύσκεψη την κάνει ο δήμος Βέροιας και από ποτέ κάποιος είναι απρόσκλητος όταν ο δήμος σε δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ καλεί όλους τους πολίτες, φορείς, συλλόγους για την δημιουργία δομής για την κακοποιημένη γυναίκα «λέει» ο ΣΥΓΑΠΑ και τα μέλη του είναι απρόσκλητα;. Από ποτέ ο «Έρασμος» έχει παρουσία στην τοπική κοινωνία; Και από ποτέ αυτό που απασχολεί τον δήμο Βέροιας είναι μόνο αυτό τις κακοποιημένης γυναίκας; Παιδιά εγώ είμαι τελείως ανενημέρωτος σχετικά με τα προβλήματα που έλυσε ο ΔΗΜΟΣ μας σε ότι αφορά τα κοινωνικά ζητήματα. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε τι έκανε για τα παιδιά που έγινε παγκόσμια ρεζίλη με το θέμα του Άλεξ. Επειδή λοιπόν έχεις να κάνεις με κάποιον που βρέθηκε σε αυτή την σύσκεψη, μάθε ότι έφυγαν όλοι γιατί τα είχαν όλα προσχεδιασμένα και τους χάλασε η σούπα από τον ΣΥΓΑΠΑ. Θα έδινε λέει ο Δήμος κτήριο στον «Έρασμο» για την γυναίκα σε κίνδυνο και μάλιστα έχουνε 30.000 € μόνο για την γραμμή SOS ώστε να τις παραπέμπουνε καταλλήλως που να απευθυνθούν και να τις υποστηρίξουν ψυχολογικά. Τα 30.000€ μόνο για τηλέφωνο εεε . θα υπήρχε λέει και συνέχεια και μέριμνα να βρεθούν κονδύλια. Η παρέμβαση που έκανε ο ΣΥΓΑΠΑ ήταν ότι θα έπρεπε ο δήμος Βέροιας να μεριμνήσει για τον κακοποιημένο άνθρωπο μάλιστα με ιδιαίτερη βαρύτητα στο παιδί και όχι να συνεχίζει να διαιωνίζει ρατσιστικές προκαταλήψεις σαν αυτές που πιστεύεις εσύ. Και ρατσιστικές είναι γιατί το μόνο που πιστεύεις είναι ότι μόνο οι άνδρες είναι βίαιοι και μόνο οι γυναίκες είναι τα θύματα. Προσπάθησε να ψάξεις λίγο και να είσαι σίγουρος/η ΝΑΙ η γη γυρίζει. ΝΑΙ ο ήλιος λάμπει και το βράδυ ΝΑΙ και οι μαύροι είναι άνθρωποι και ΝΑΙ κάποτε μπορεί να ήταν ανέκδοτο αλλά σήμερα υπάρχουν και Αλβανοί τουρίστες μην σου φαίνεται περίεργο σιγά-σιγά θα το καταλάβεις λίγη προσπάθεια χρειάζεται.
ReplyDeleteΣτην katerina που σχολιάζει ότι έχουμε ένα πολύ καλό οικογενειακό δίκαιο, αλλά ούτε ο νομοθέτης, ούτε ο δικαστής μπορεί να λύσει το πρόβλημα στην σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.
ReplyDeleteΕίναι πολύ προσωπική σχέση που έχει το δικό της πολύ ιδιωτικό σημείο ισορροπίας.... Και συνήθως η ισορροπία είναι δυναμική. Μπαλατζάρει, χάνεται, επανέρχεται, και είναι ισορροπία μόνο για δύο. Ούτε σύλλογοι, ούτε νομοθέτες, ούτε δικαστές. Αυτό αφορά τους δυο. Το θέμα είναι ότι υπάρχει και παιδί. Όταν χωρίζει κάποιος χωρίζει με τον/ην σύζυγο όχι με το/τα παιδιά του. Το κακό είναι ότι η πολιτεία σηκώνει τα χέρια ψηλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Βέβαια μας έβαλαν την καραμέλα τι να κάνουμε; μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να αγαπάει τον άλλο; Όχι βέβαια. Αυτό αφορά επαναλαμβάνω τους δυο. Όμως μπορούμε να τον αναγκάσουμε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στο παιδί του απλά και μόνο αν δεν έχει δεδομένο ότι ούτε θα του πάρουν το παιδί αλλά ότι δεν θα τιμωρηθεί ότι και να πει στο παιδί του . Ξέρετε κανένα γονιό να τιμωρήθηκε γιατί δεν πέρασε μηνύματα αγάπης και σεβασμού για τον γονιό του παιδιού που δεν έχει την επιμέλεια; Είναι μικρό νομίζετε να ασχοληθεί η πολιτεία με αυτά εε; Νομίζετε ότι δεν υπάρχουν τρόποι; Τρόποι υπάρχουν για να σταματήσει αυτή η εγκληματική συμπεριφορά πολλών μητέρων απέναντι στα παιδιά τους αλλά και απέναντι στην κοινωνία. Δεν θέλουν. Δεν μπορούν. Δεν τους ενδιαφέρει. Λες για τον Κούγια. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Πληρώνει ο Κούγιας νταντά που θα επιλέξει η μαμά. Τον θεωρούν ανίκανο να επιλέξει αυτός νταντά. Θεωρούν κατάλληλη να επιλέξει νταντά η μητέρα που δεν ξέρει τι τηλέφωνο έχει το 100. Ξέρεις ο νόμος λέει ότι η δικαστική απόφαση για επιμέλεια είναι για το συμφέρον του παιδιού. Δεν λέει για το συμφέρων της μαμάς. Σκέψου λοιπόν ότι ο Κούγιας που είναι ποινικολόγος με πάρα πολλές γνωριμίες, αναγνωρίσιμος, πλούσιος κλπ σήκωσε τα χέρια ψηλά σε ένα μοντέλο. Τι μπορεί να κάνει ένας πατέρας εργάτης με καθόλου νομικές γνώσεις; Ένα πράγμα θα πω ΣΦΑΓΙΟ. Τον πετάνε νόμιμα έξω από το σπίτι του. Τον βάζουν να πληρώνει διατροφές. Από πάνω είναι και κακός γιατί δεν δείχνει το ενδιαφέρων που πρέπει (άραγε ποιος είναι αυτός που θα κρίνει και με ποια κριτήρια;) . Του κλέβουν το παιδί μαθαίνοντας η ίδια του η μάνα ότι ο εκάστοτε σύντροφος θα είναι ο πατέρας του και αν τυχών κάνει τίποτα ο άνδρας είναι βίαιος. Αν δεν κάνει τίποτα δεν είναι άνδρας. Ε όχι ρε παιδιά κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό. Γίνεται υπάρχει τρόπος αρκεί να το θελήσουμε σαν κοινωνία. Και πρώτα από όλα να δούμε όλο το πρόβλημα και όχι να αναδεικνύουμε κάποιες πτυχές που βολεύουν κάποιους/ες/
προφανώς ο Olganos είναι ένας από αυτούς που τίναξαν την σύσκεψη στον αέρα...Ωραίο αυτό με την εποχή του δουλεμπορίου και τον μαύρο. Μου φέρνει στο νου έναν λευκό να υποστηρίζει ότι κακοκποιήθηκε από μαύρο....αλλά τέλος πάντων επειδή εσύ έχεις την άποψη σου (σεβαστή) επέτρεψέ μου να έχω κι εγώ την δική μου. όσο για την ιστορία στον δημαρχείο, πληροφορήθηκα από τις εφημερίδες ότι η παρέμβαση του ΣΥΓΑΠΑ ήταν τόσο άκομψη που ανάγκασε όλους να φύγουν. Και ξέρεις γιατί φίλε Olgane το θεωρώ προβοκάτσια αυτό που κάνατε; γιατί διάβασα και το κείμενο που φιλοξενούσες στην σελίδα σου πριν την σύσκεψη. Μπορεί να μην ήσουν ο συντάκτης του αλλά έδειχνες ότι συμφωνείς...
ReplyDeleteΕφ'όσον οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να λύσουν και να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους και τον υπερ-εγωϊσμό τους, πάντα θα υπάρχουν "κακά" διαζύγια, και δυστυχισμένα παιδιά. Κανένας νόμος δε μπορεί να επιφέρει ισσοροπίες, αν δε τα "βρούμε" πρώτα εμείς, με τον εαυτό μας.
ReplyDeleteΗ εμμονή σου martiriaris να σου φαίνονται αυτονόητα πράγματα παράξενα είναι ανεξήγητη. Που βλέπεις το παράξενο να κακοποιήθηκε λευκός από μαύρο. Πρέπει να καταλάβεις ότι η βία δεν έχει χρώμα φύλο δεν έχει γένος. Το μόνο γένος είναι γραμματικά ορθογραφικά θηλυκό. Αν το καταλάβεις αυτό θα έχεις κερδίσει κάτι σαν άνθρωπος. Μην προσπαθείς να πείσεις κανένα ότι μόνο ο άνδρας είναι βίαιος κατάλαβε ότι αυτό είναι ρατσιστικό. Τώρα για το κείμενο που μάλιστα το χαρακτηρίζεις προβοκατόρικο δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο κείμενο λες αλλά και από πού βγάζεις το συμπέρασμα για προβοκατόρικο. Έχει ενδιαφέρων να μου πεις. Ίσως σου εξηγήσω και καταλάβεις κάποια πράγματα αν και το βλέπω δύσκολο. Βλέπεις έχουμε έλλειμμα κομψότητας. Πρέπει να αναρωτηθείς να σκεφτείς και να απαντήσεις σε αυτά που γράφονται και λέγονται. Ξέρεις θα μπορούσα να σου πω ότι δεν έχεις στιλ. Και σαν την Δημητρίου να σε χαρακτηρίσω άστυλη. Και επειδή ουδείς άσφαλτος περιμένω για ποιο προβοκατόρικο κείμενο λες και ποια είναι η δικιά σου άποψη στο προβοκατόρικο κείμενο όπως γράφεις γιατί από ότι κατάλαβα το μόνο προβοκατόρικο είναι η άποψη σου και είναι δικαίωμα σου. Θέλεις να έχεις άποψη και να την λες. Φτάνει μόνο να έχεις επιχειρήματα. Περιμένω ίσως πολλά. Θέλει χρόνο.....
ReplyDeleteΕφ' όσον οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να λύσουν και να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους και τον υπερ-εγωϊσμό τους, πάντα θα υπάρχουν "κακές" κοινωνικές συμπεριφορές, και δυστυχισμένοι άνθρωποι. Αν δεν τα βρει ο κλέφτης με τον εαυτό του κανένας νόμος δε μπορεί να επιφέρει ισορροπίες. Αυτό λέμε σαν κοινωνία σαν άνθρωποι σε εγκληματικές συμπεριφορές. Πρέπει ο κλέφτης να συνειδητοποιήσει ότι κάνει λάθος από μόνος του. Ο δολοφόνος το ίδιο. Ε δεν είμαστε καλά ρε παιδιά. Ένα κράτος λειτουργεί με νόμους και κανόνες. Δεν περιμένει από κανένα που συμπεριφέρεται αντικοινωνικά να το συνειδητοποιήσει μόνος του. Υπάρχει τιμωρία συμμόρφωση και κοινωνική επανένταξη. Τώρα βέβαια πάμε σε αλλά πράγματα αλλά δεν είναι τυχαίο που αφήνουνε τα πράγματα να πάνε στην τύχη σε ότι αφορά την οικογένεια. Θέλει ψάξιμο σε βάθος.
ReplyDelete@ olgano: Θα σε παρακαλούσα να διαβάζει σωστά. Δεν έγραψα για προβοκατόρικο κείμενο αλλά χαρακτήρισα προβοκάτσια την ενέργεια σας. Το κείμενο που αναφέρομαι είναι "κρεμασμένο" στην σελίδα σου και αναφέρεται στην συνάντηση του δήμου, πριν αυτή γίνει, χαρακτηρίζοντάς την "φερετζέ φακελώματος". Βλέπω ότι ο συντάκτης είναι άλλος, αλλά μου δίνεις την εντύπωση δημοσιεύοντάς το ότι υιοθετείς την άποψη.
ReplyDelete@olganos
ReplyDeleteΘα επιμείνω, ότι το να καταλάβει μια μητέρα ποσο ανάγκη έχει το παιδί της το ανδρικο πρότυπο, και εν προκειμενω τον πατέρα του, δεν είναι ουτε ζήτημα νομοθεσίας, ουτε ζήτημα καταστολής.
Το να βάζεις το παιδί σου, την ευτυχία του, την ισορροπία του, πάνω από την όποια δική σου δίκαιη ή άδικη μικροψυχία, δεν λυνεται olganos με διοικητικά μέτρα.
Μόνο αν ο γονιός, είτε μάνα είτε πατέρας, αγαπάει το παιδί του, καταλαβαίνει ποση ανάγκη έχει και τους δύο.
Όσο για την διατροφή, αν ο/η σύζυγος εργάζεται ή έχει εισοδήματα, ο/η πληρώνων την διατροφή πληρώνει απλά τα μισά έξοδα του παιδιού. Το θεωρώ λογικό.
Ένα σχόλια γι αυτό που αναφέρει ο Olganos σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται ο άνδρας μετά το διαζύγιο. Πράγματι, σε αρκετές περιπτώσεις συμβαίνει αυτό που γράφει ο φίλος σχολιαστής. Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις όμως που το χωρισμένο ζευγάρι μεγαλώνει το ή τα παιδιά αρμονικά χωρίς να τηρεί ωράριο και προγράμματα στις συναντήσεις με τον Πατέρα. Άποψη μου ειναι ότι πρόκειται για ζήτημα παιδείας. Αν η παιδεία των δυο γονιών τους επιτρέπει να βάζουν το συμφέρον του παιδιού πάνω από τις διαφορές τους τότε όλα συναποφοσίζονται και η ανατροφή των τέκνων κυλά ομάλα.
ReplyDeleteπρος martiriari: μην ασχολήσε με εκδηλώσεις που δεν παρακολούθησες.
προς olgano: διαφωνώ μαζί σας με τον τρόπο που προσπαθήσατε να περάσετε την άποψη σας στην συσκεψη του δημαρχείου Βέροιας.
Για martiriaris ποια ενέργεια είναι προβοκατόρικη; Το δεν μπορούμε να δεχτούμε ένας δήμος να υποστηρίζει ρατσιστικές νοοτροπίες και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια παιδιά, γέρους, ανήμπορους ανθρώπους, γυναίκες, άνδρες; Γιατί αυτή η εμμονή για την γυναικεία κακοποίηση; Άλλοι δεν κακοποιούνται; Αν αυτό το έκανε ο «Έρασμος» με δικά του χρήματα πολύ καλά με για τους με χαρά τους. Όμως η πολιτεία δεν μπορεί να στηρίζει τέτοιες συμπεριφορές-νοοτροπίες να τις ονομάζει για την ισότητα των δυο φύλων και να υποστηρίζει ρατσιστικά και μόνο σε ότι έχει να κάνει με γυναίκα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Έχει υποχρέωση η πολιτεία σε όλους τους πολίτες και μάλιστα με προτεραιότητα στα παιδιά κάτι που δεν το έκανε ο δήμος. Άποψη σου είναι να υποστηριχτούν πρώτα οι γυναίκες και μετά τα παιδιά και μετά οι γέροι και μετά οι άνδρες κλπ; Αυτό που είπαμε αν διαβάσεις και από τα δημοσιεύματα αλλά και το δελτίο τύπου είναι ότι προτεραιότητα για μας είναι τα παιδιά. Το μέλλον αυτού του τόπου. Ήταν εκεί και ο σύλλογος για τα παιδιά όμως ο δήμος πρότεινε τον «Έρασμο» και τίτλο αν θέλεις με εμμονή στην κακοποίηση γυναίκας ή γυναίκα σε κίνδυνο πάντως σε γυναίκα για να βολέψουμε κάποια σχέδια και να συνεχίσουμε αδιαμαρτύρητα σε αυτή την πλύση εγκέφαλου. Ποια ενέργεια λοιπόν είναι προβοκατόρικη; Η ενέργεια μας στο να δοθεί βαρύτητα στο παιδί; Στο να συμπεριλάβει και άλλες κοινωνικές ομάδες; Ή η ένσταση μας ως προς τον τίτλο αλλά και το περιεχόμενο αυτού; Για ποια ενέργεια μιλάς αλλά ποιο είναι το επιχείρημα για να το καταλάβω.
ReplyDeleteΌσο αφορά το κείμενο "φερετζέ φακελώματος" που είναι αναρτημένο στο blog ναι ο συντάκτης είναι άλλος αλλά φυσικά και συμφωνώ. Θα σου θυμίσω μόνο την υπόθεση Κωνσταντόπουλος που έχασε την θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με αυτό που γράφει το κείμενο. Που έχεις ένσταση να μου πεις συγκεκριμένα. Φαντάζομε διάβασες το κείμενο. Που είναι η ένσταση σου σε απλά ερωτήματα που βάζει ένας δημοσιογράφος; Αναμένω.
Φίλε Νίκο! Στην επικαιρότητα όπως πάντα διαβάστε εδώ:
ReplyDeletehttp://www.patris.gr/articles/136634?PHPSESSID=a8d1cafb6f01345810d48c418e65e921
από την τοπική εφημερίδα "Πατρίς" στο Ηράκλειο!
Αγώνα λοιπόν τώρα!
Γεια χαρά!
Για katerina όταν συνειδητοποιήσουμε ότι παίρνοντας κάποιος το παιδί μας αυτό λέγετε απαγωγή. Η πολιτεία αυτό το θεωρεί έγκλημα. Άσχετα αν είναι ο γονιός του. Η πράξη δεν αλλάζει μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις το αδίκημα της απαγωγής είναι ποιο σκληρό γιατί το παιδί μισή τον ίδιο του τον γονιό. Θα μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη και να απαιτώ από την πολιτεία να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Θα σου θυμίσω ότι στα τηλεοπτικά κανάλια γέμισαν το απογευματινό τους πρόγραμμα με τέτοιες ιστορίες. Σκέψου να σου έπαιρναν το παιδί σου. Τι θα έκανες; Παίζει ρόλο το ποιος θα το έπαιρνε; Σκέψου μάλιστα να στο γυρνούσε εναντίον σου; Τι θα έκανες; Αν έπαιρνε η μητέρα σου το παιδί σου και εξαφανιζόταν τι θα έκανες; Ο πατέρα σου; Ο αδελφός σου; Ο άνδρας σου; Στο μόνο που δεν το καταλαβαίνουμε είναι όταν το παίρνει η μητέρα; Νομίζεις ο πατέρας πονάει λιγότερο; Αυτή σίγουρα το αγαπάει; Είσαι σίγουρη ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σαν πολιτεία σαν κοινωνία; Πρέπει να κάνουμε κάτι; Είναι έγκλημα να στρέφεις το παιδί κάποιου εναντίον του; Αν πιάσω το παιδί σου και αρχίσω να του λέω διάφορα για σένα είναι έγκλημα; Τιμωρείται αυτό; Θα το άφηνες στην καλή μου διάθεση ή θα απαιτούσες την τιμωρία μου; Για την διατροφή δεν πρέπει να κοιτάνε και την διατροφή αυτού που πληρώνει διατροφή; Πως θα ζήση αυτός; Ποιο είναι το μέτρο που δικάζουνε μια διατροφή; Δεν πρέπει να έχει καμία φορολογική ελάφρυνση αυτός που πληρώνει διατροφή; Άσε katerina. Καλά τα λες για μικροψυχία αλλά από ποιον; Το κακό είναι ότι μετά από 20 χρόνια οι εκπομπές με παιδιά που ψάχνουν τους γονείς τους θα γίνουν περισσότερες. Αυτό πολεμάμε. Σκέψου να σε έπαιρνε η μητέρα σου μακριά από τον πατέρα σου. Σκέψου το ίδιο ο πατέρα σου να σε έπαιρνε μακριά από την μάνα σου. Δες το αυτό σε παρακαλώ που το λέει μια γυναίκα ίσως καταλάβεις και μετά τα λέμε: http://olganos.blogspot.com/2008/02/21-2-08.html
ReplyDeleteΑν δεν έχεις το veoh κατέβασε το είναι δωρεάν και δες όλη την εκπομπή πραγματικά λέει παρά πολλά.
Για Πληροφοριοδότης υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι νόμιμοι οι πολίτες. Πληρώνουνε τους φόρους τους δεν εγκληματούν γενικά είναι ήσυχοι πολίτες. Νομίζω ότι πρέπει να καταργήσουμε και τους νόμους την αστυνομία τα δικαστήρια τις φυλακές και να κάνουμε μόνο σχολεία γιατί τελικά όλα είναι θέμα παιδείας. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά σε αυτήν την σκέψη μου. Είναι σίγουρα έτσι ότι όλα είναι θέμα παιδείας αλλά κάτι δεν πάει καλά. Σε κάποιους ανθρώπους δεν γίνετε μόνο με παιδεία. Άρα τι κάνουμε; Έχουμε κανόνες και μέτρα. Παράλληλα με τους κανόνες και τα μέτρα, έχουμε και τρόπους να τους επιβάλουμε και παράλληλα προσπαθούμε με την παιδεία να ελαχιστοποιήσουμε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Επιμένω να πιστεύω ότι δεν είναι μόνο θέμα παιδείας αλλά μέτρων και καταστολής και υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν δοκιμαστή σε άλλες χώρες που έχουμε υπογράψει και εμείς σαν κράτος και δεν τα τηρούμε. Δυστυχώς εμείς εδώ δεν μπορούμε να πρωτοπορήσουμε πρωτοτυπήσουμε σε τίποτα. Είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και εγκληματική ένας γονιός να απομακρύνει από τον άλλον το παιδί του. Είναι πρώτα το ανθρώπινο δικαίωμα του παιδιού να έχει και τους δυο γονείς τους και δεν υπάρχει εξαίρεση για αυτό όποιος και να είναι υπεύθυνος το έχει υπογράψει η Ελλάδα στα δικαιώματα του παιδιού όμως δεν τηρείτε. Γράφεις ότι διαφωνείς μαζί μας στον τρόπο που προσπαθήσαμε να περάσουμε την άποψη μας στην σύσκεψη του δημαρχείου Βέροιας. Ποιος ήταν ο τρόπος; Και που διαφωνείς και τι προτείνεις; Φαντάζομε ότι ήσουνα στην σύσκεψη. Σου άρεσε ο τρόπος του τα έχουμε όλα αποφασίσει όποιος συμφωνεί κάθεται και όποιος διαφωνεί φεύγει; Σου αρέσει ο τρόπος που χρειάζεται άδεια λέει μετά από 1,30 ώρα καταγραφείς σε βίντεο να λένε ότι δεν τους ζητήσαμε άδεια; Τι από όλα δεν σου άρεσε; Υπάρχει περίπτωση να δοθεί άδεια πλέον σε πολίτες να καταγράψουν δημόσια εκδήλωση; Πλήρωσε λέει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την δουλεία του εικονολήπτη. Και αυτό του δίνει το δικαίωμα να αρπάζει βιντεοταινίες; Άσε πληροφοριοδότη πάμε σε άλλες εποχές. Δεν ξέρω αν είσαι εσύ που έχεις την ιστοσελίδα με τον ίδιο τίτλο. Αν όμως είσαι εσύ θα πρέπει να σε ανησυχούνε όλα αυτά τα φαινόμενα έλλειψης δημοκρατίας. Πάει η βαλίτσα και αλλού όμως είμαι πρόθυμος να το συζητήσω μαζί σου. Και αν είσαι εσύ που έχεις την ιστοσελίδα θα πρέπει παράλληλα να σε ευχαριστήσω που φιλοξενείς τα δελτία τύπου του ΣΥΓΑΠΑ. Είμαι σίγουρος ότι θα σου αλλάξουμε γνώμη. Και τελικά να δεχτώ ότι ήταν λάθος ο τρόπος αλλάζει τίποτα στο περιεχόμενο από αυτά που λέμε; Αυτά έχουν σημασία και αυτά πρέπει να πούμε.
ReplyDeleteΟλγανε, σε ευχαριστώ.
ReplyDeleteΜαρτυριάρη, παλιε μου φίλε καλως ήρθες .μου έλειψες.
Κατερινα, το blog σήμερα μου θυμίζει τα μπαρ του χωριού μου .
Αναλογία αντρων προς γυναικες 15 προς 1 ! χαρά στο κουράγιο σου.
Αφήνω στο πόδι μου τον Ολγανο(!) λόγο δυνατου πονοκεφάλου.
Ελπίζω να τα πούμε αυριο .
καλο βράδυ @φίλοι μου.
Κρατα Ολγανε, κράτα γερά !
@ olgano: ο δημοσιογράφος πριν παρακολουθήσει την σύσκεψη χαρακτηρίζει την επιλογή (μηχανισμός φακελώματος) και μετά βάζει τα ερωτηματικά του. Άρα είναι προκατηλημένος. Πιστεύω ότι το σωστό θα ήταν να παρακολουθήσει πρώτα την σύσκεψη και μετά να γράψει τα συμπεράσματά του ή να θέσει τα ερωτήματά του. Άλλο πράγμα μου δίνει να καταλάβω αλλά δεν έχει σημασία. Όσο για τον δήμο Βέροιας επέλεξε να υποστηρίξει μια ομάδα (γυναίκες) ανθρώπων. Όπως ειπώθηκε, αδυνατεί να υποστηρίξει όλες τις ομάδες (εδώ δεν το κάνει το κράτος ο δήμος θα τα καταφέρει;). Όσον αφορά την επιλογή, είναι αιρετοί και θα κριθούν στις εκλογές. Όπως κρίθηκαν και οι προηγούμενοι. Σε κάθε περίπτωση όμως έχουν το δικαίωμα να κάνουν τις επολογές τους.
ReplyDeleteΧα χα χα. Νίκο μου θύμισες τον Ιακώβου που φώναζε στους αθλητές «κάτσε κάτω από την μπάρα» «κράτα!!! κράτα γερά». Ελπίζω να μην μου δώσεις τίποτα για ντόπινγκ.
ReplyDeletemartiriaris συνήθως όταν γράφεις ένα κείμενο βάζεις πρώτα ένα τίτλο και μετά αναλύεις τις σκέψεις τα επιχειρήματα και τα ερωτήματα που πιθανών να έχεις η να βγαίνουν από την επιχειρηματολογία που αναλύεις στο κείμενο σου. Διάβασε το καλύτερα λέει κάποια πράγματα. Ίσως να μην τα ξέρεις. Ίσως δεν τα καταλαβαίνεις. Ίσως διαφωνείς με αυτά. Αλλά το να λες προκατάληψη γιατί δεν περίμενε να γίνει πρώτα η σύσκεψη δεν το βλέπω εντάξει. Τότε δεν έχουν λόγο ύπαρξης οι δημοσιογράφοι οι πολιτικοί οι πολίτες. Θα περιμέναμε 4 χρόνια η αν θέλεις το χρόνο που θα απαιτούσε οποιοδήποτε έργο για να εκφραστούμε. Είναι ανάγκη να περιμένεις να γίνει η επέμβαση στο Ιράκ να δεις που θα βγει και μετά να πεις την γνώμη σου; Θα ήσουν προκατειλημμένος στον τίτλο που θα έβαζες; Έλα άστο. Όσο για τον δήμο Βέροιας έχεις δίκιο. Επέλεξε να υποστηρίξει μια ομάδα (γυναίκες) ανθρώπων. Δεν έχεις να πεις τίποτα για αυτή την επιλογή; Αν ένα καράβι βούλιαζε ο καπετάνιος θα κατέβαζε πρώτα τις γυναίκες; Όλοι άνθρωποι είναι στο καράβι. Δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις αυτό; Βοηθάει ο δήμος στην ισότητα των δυο φύλων έτσι; Οι ποιο αδύναμες είναι οι γυναίκες ή τα παιδιά; ΝΑΙ αλήθεια είναι. Αυτό ειπώθηκε, αδυνατεί να υποστηρίξει όλες τις ομάδες. Σε ξανά ρωτάω η επιλογή στην ομάδα ανθρώπων είναι σωστή; Αν δεν είχες την ανάλογη ποσότητα τροφής στο σπίτι σου θα επέλεγες να πεθάνει κάποιος από την πείνα ή θα μοίραζες εξ ίσου την τροφή ίσα-ίσα για να επιβιώσει όλοι η οικογένεια; Αυτό είπαμε. Πρέπει να μοιράσουν την τροφή. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Για το έτος αθλητισμού Βέροια 2008 έχουμε; Για διάφορες εκδηλώσεις έχουμε; Το ότι είναι αιρετοί σαν πολίτες δεν έχουμε το δικαίωμα να τους κρίνουμε αν θες να τους κατακρίνουμε για επιλογές μέχρι τις εκλογές; Μούγκα μέχρι τότε; Το κακό είναι ότι αποδέχεσαι ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν τέτοιες επιλογές και μάλιστα χωρίς να μιλάμε. Χωρίς να διαμαρτυρόμαστε. Όχι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Τους το δώσαμε εμείς με το να αποδεχόμαστε τα πάντα. Με αυτή την λογική καμία απεργία καμία διαμαρτυρία δεν νοείται. Όλα είναι προβοκάτσιες στους εκάστοτε κυβερνώντες. Είναι αιρετοί και θα κάνουν ότι τους καπνίσει; Μαρτυριάρη μου επιτρέπεις να έχω άλλη άποψη για αυτό. Για αυτό το λόγο χαρακτήρισες προβοκάτσια την ενέργεια μας; ποια ενέργεια δηλαδή; Το να λες την άποψη σου είναι ενέργεια και μάλιστα προβοκάτσια; Πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές και μέσα από την ψήφο μας να τους τα πούμε; Ξέρεις η ψήφος λέει κάποια ονόματα. Δεν μπορείς να γράψεις και να πεις εκεί αυτά που βιώνεις και τα προβλήματα που σε απασχολούν. Αυτό το κάνεις σε κάτι τέτοιες συσκέψεις. Το κάνεις στα τοπικά ΜΜΕ. Σε επαφές με υπεύθυνους στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ποιους όμως; Όλοι δηλώνουν ανεύθυνοι. Στην καθημερινότητα με συζητήσεις όπως αυτή καλή ώρα. Όμως ποιος ακούει;
ReplyDeleteΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΓΙΩΝΑ
ReplyDeletehttp://www.aee.gr
Η Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος, η οποία με έγκυρη σύμβαση χρησιδανείου, βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του σπηλαίου Πετραλώνων, πληροφορήθηκε ότι ο κυβερνητικός βουλευτής και γιατρός κ. Γιώργος Βαγιωνάς κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων ερώτηση, με θέμα "Προβλήματα Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής", που απευθύνει (10-6-2008/ 14003) προς τον Υπουργό Πολιτισμού:
α) μέχρι πότε ένα δημόσιο έσοδο (των 300.000 - 400.000 ευρώ) θα εισπράττεται παράνομα από ένα ιδιώτη;
β) πότε ο Δήμος Τρίγλιας που επί δεκαετία χάνει το 10% ή έστω το 5% των εισπράξεων θα πάρει τα οφειλόμενα, που φροντίζει την καθαριότητα και τον φωτισμό του χώρου και να επιβαρύνονται οι δημότες του Δήμου Τρίγλιας;
Επί των δυο αυτών ερωτήσεων του βουλευτή, η Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος, διά του νομικού συμβούλου της, δικηγόρου Νικολάου Τρίπλη, δίνει την απάντησή της.
Οι δυο ερωτήσεις χαρακτηρίζονται, ως επιπόλαιες, πρόχειρες, ανεύθυνες και φανερώνουν την παντελή άγνοια του βουλευτού μας, ως προς τα ζητήματα για τα οποία ερωτά τον Υπουργό Πολιτισμού, διότι: όποιος ιδιώτης παράνομα εισπράττει δημόσιο έσοδο, όπως ισχυρίζεται ο βουλευτής μας, διαπράττει ποινικό αδίκημα ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος και συνεπώς, ο βουλευτής μας, έχει χρέος έναντι του Ελληνικού Λαού να καταθέσει αμέσως, στον αρμόδιο κατά τόπο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, μήνυση κατά του εκπροσώπου της Ανθρωπολογικής Εταιρίας Ελλάδος και να προσκομίσει και τις αποδείξεις για το ποινικό αδίκημα που καταγγέλλει (άνευ δηλ. λαϊκισμών και δημαγωγιών).
Συνεπώς, ο βουλευτής μας, έκανε σοβαρό λάθος, από άγνοια προφανώς, το να απευθύνει την ερώτηση αυτή στον Υπουργό Πολιτισμού και όχι στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ως έχει χρέος, για να μη κατηγορηθεί για αποσιώπηση εγκλήματος (όπως π.χ. και για συκοφαντία - εξ αμελείας;).
Ως προς την δεύτερη ερώτηση, προφανώς και πάλι από άγνοια, δεν γνωρίζει ο βουλευτής μας, ότι οι δημότες Τρίγλιας δεν επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ για την καθαριότητα και το φωτισμό του χώρου του Σπηλαίου Πετραλώνων, αφού η Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος, για αυτές τις υπηρεσίες καταβάλλει στο ταμείο του Δήμου Τρίγλιας, κάθε μήνα και όχι κάθε δυο μήνες, μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η από 500 έως 600 ευρώ.
Ως προς το ποσοστό του 5% ή 10%, που είτε δικαιούται ο Δήμος Τρίγλιας είτε όχι, από τα ακαθάριστα έσοδα του Σπηλαίου Πετραλώνων, η Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος, δεν δικαιούται και δεν έχει τέτοια υποχρέωση, ούτε από τη σύμβαση, ούτε από το νόμο, ούτε από άλλη νομική ή συμβατική αιτία να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσοστό στο Δήμο Τρίγλιας. Δύο φορές που στο παρελθόν ο Δήμος προσέφυγε στα Δικαστήρια για το ζήτημα αυτό, οι αγωγές της απορρίφθηκαν (ακόμα και) για τυπικούς λόγους.
Ας φροντίσουν στο μέλλον, όσοι έχουν την ευθύνη των υποθέσεων αυτών, να μην κατηγορούν άδικα την Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος και τον εκπρόσωπό της ΄Αρη Πουλιανό αφού τέτοιες αξιοδάκρυτες ερωτήσεις δυσφημούν την Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος, τον εκπρόσωπό της και κυρίως τον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου Πετραλώνων.
Η Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος, τα μέλη της, αλλά και η οικογένεια του ΄Αρη Πουλιανού, έχει προσφέρει στον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου Πετραλώνων επιστημονική και προσωπική εργασία, αλλά και χρήματα.
Να αντιληφθούν και να κατανοήσουν όλοι, ότι χωρίς τον ΄Αρη Πουλιανό και την οικογένειά του, αλλά και τα μέλη της Ανθρωπολογικής Εταιρίας Ελλάδος, δεν θα υπήρχε σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος του Σπηλαίου Πετραλώνων με την παγκόσμια αναγνώρισή του.
Με τιμή
Νικόλαος Τρίπλης
Νομικός Σύμβουλος Ανθρωπολογικής Εταιρίας Ελλάδος
Πετράλωνα 25/6/2008
Σημ. 1: Επιπρόσθετα, καθότι δεν μπορεί να μπει ολόκληρη σε έντυπα των ΜΜΕ, για πρώτη φορά δημόσια αναφέρεται η 2549/2006 τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η μόνη που αποφαίνεται ότι η Πολιτεία οφείλει το τεράστιο ποσό των 170.000 ευρώ σε μας και όχι εμείς στην Πολιτεία. Παρά το τελεσίδικο της απόφασης το κράτος δεν μας αποζημιώνει ούτε καν αυτά τα χρήματα, τα οποία αποτελούν ένα ελάχιστο μέρος αυτών που έχουμε συνολικά δαπανήσει (κατασκευή Μουσείου 1000 τ.μ., αξιοποίηση Σπηλαίου, επιστημονικές μελέτες, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και άλλα πολλά). Να αναμένουμε άραγε τώρα πια από τον κ. Βαγιωνά να μας συνδράμει οικονομικά ή έστω πολιτικά;
Σημ. 2: Δεν είναι λοιπόν αυτά τα προβλήματα που δήθεν προβάλλει για το Σπήλαιο Πετραλώνων ο κ. βουλευτής, αλλά βασικά εκείνα για τα οποία δίνουμε μάχες από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, που αφορούν τη σημασία του αρχαιολογικού χώρου, την ηλικία των ευρημάτων του, καθώς και την αποτροπή της διαστρέβλωσης της ιστορίας της Χαλκιδικής (π.χ. θέση ανεύρεσης του Αρχανθρώπου, ύπαρξη στρωματογραφικής διάταξης των ιζημάτων εντός του Σπηλαίου κ.ά., που δυστυχώς μέχρι στιγμής ο κ. βουλευτής παραβλέπει δια της αποσιώπησης). Θα μπορούσε για παράδειγμα να αποτολμήσει και να βοηθήσει έτσι τον τόπο ο κ. βουλευτής υποβάλλοντας την ερώτηση προς το ΥΠ.ΠΟ.: Γνωρίζει ή όχι, και αν ναι μια ποία στοιχεία, τη θέση ανεύρεσης του κρανίου του Αρχανθρώπου στο Σπήλαιο Πετραλώνων;
Αφού λοιπόν ο κ. Βαγιωνάς δείχνει, έστω κι έτσι, ένα κάποιο ενδιαφέρον για το Σπήλαιο Πετραλώνων, δικαιούμαστε να υποβάλουμε και εμείς αντίστοιχα δύο ερωτήματα (που του αποστέλλονται και δια του η-ταχυδρομείου με το συνοδευτικό - Αξιότιμε κ. Γ. Βαγιωνά σας αποστέλλουμε την απάντησή μας στα δύο σας ερωτήματα που θέσατε δια της Βουλής προς το ΥΠ.ΠΟ., με επιπρόσθετα άλλα τόσα ερωτήματα προς εσάς. Οποιαδήποτε απάντηση, σχόλια ή παρατηρήσεις θα φιλοξενηθούν εδώ από την Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος. Το παρόν κοινοποιείται στον αξιότιμο Υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη):
Α) Ως γιατρός (και μάλιστα καλός) είναι σε θέση να ζητήσει ο κ. βουλευτής, ακόμα και με τη συνδρομή της συζύγου του (ως μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ, βλ. βιογραφικό του κ. βουλευτή www.vagionas.gr), να εξετάσει το κρανίο του Αρχανθρώπου και εφόσον διαπιστώσει όσα καταγγέλλουμε για τις καταστροφές που αυτό έχει υποστεί, θα σηκώσει γη και ουρανό (μια και το αρμόδιο ΥΠ.ΠΟ. συνένοχα αδιαφορεί), να προστατευθεί η ανεκτίμητη αξία του από παραπέρα φθορές, να επιστραφεί στον τόπο που βρέθηκε, καθώς και να αποζημιωθεί ο Δήμος Τρίγλιας με τα αντίστοιχα ποσά για τις ζημιές που υπέστη το εύρημα;
Β) Μήπως όταν υπονοεί ο κ. Βαγιωνάς ότι είναι "υπερβολικά" τα ποσά που διαχειρίζεται η Α.Ε.Ε., έχει υπόψη του κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου (ή και του ιδιωτικού τομέα) με 15μελές προσωπικό και τα αντίστοιχα τεράστια λειτουργικά έξοδα (φως, νερό κλπ), να αντεπεξέρχεται με λιγότερα χρήματα, χωρίς δηλαδή να συνυπολογίζεται και η ανιδιοτελής επιστημονική μας προσφορά, αξίας εκατομμυρίων ευρώ;
http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%208/080701/Answer%20to%20Bagionas.htm
@Vk ,
ReplyDeleteμου άρεσε ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα ,με αυτό το πολύ καλό σχόλιο. .Ανταποκρίνεσαι το ίδιο άνετα και στο χιούμορ και στη σοβαρότητα, και αυτό που αρέσει πολύ σε σένα. Και βέβαια δεν μου τα πρήζεις καθόλου, μ αρέσει πολύ να σε διαβάζω . Εξάλλου κάνεις δεν πρήζει κανέναν στο ιντερνετ , γιατί απλά στο ιντερνέτ μπορείς εύκολα να απορρίψεις ότι είναι βαρετό και να πάς στο επόμενο, σε αντίθεση με μια ζωντανή συζήτηση όπου δεν μπορείς εύκολα να διακόψεις ένα βαρετό συνομιλητή!
Αν κάπου μπορεί να διαφωνήσουμε είναι η άποψη σου περί υπερβολής των γυναικών. Δεν διακρίνω καμιά υπερβολή στις σύγχρονη τάση των γυναικών αντίθετα μια δυσκολία και διστακτικότητα κάποιων από αυτές , να ανταποκριθούν στο νέο ρόλο τους . Αυτό είναι πολύ γενικό βέβαια …
Ισοτητα ειναι μαλλον λαθος λεξη, ισοτιμια ειναι μαλλον καταλληλοτερη. Ομως το θεμα δεν ειναι πια νομικο. Οταν μπαινουν εγωισμοι στη μεση, και οι πιο αδεκαστοι νομοι ακομα δεν ειναι ικανοι να σταματησουν αυτα τα παρατραγουδα. Το εγκληματικο ειναι οτι αυτα τα πληρωνουν τα παιδια και μονο αυτα. Στις περισσοτερες περιπτωσεις (ξυνων διαζυγιων με μπαλλακια τα παιδια) ουτε ο νομος τηρειται με αποτελεσμα να αναλωνονται σε δικες καθε πεντε και δεκα, και οι ιδιοι καταντανε ρακη ειτε γραφικοι. Τα παιδια ετσι μαθαινουν και αργοτερα ετα ιδια θα κανουν και στα δικα τους παιδια. Επειδη ομως καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη ισως θα επρεπε οι νομοι να αναθεωρθουν και δικαστικες αποφασεις να βγαινουν απο ειδικους ψυχολογους-δικαστες. Που φυσικα θα ψυχολογουν και τους δυο γονεις και το παιδι. Θα λυνοταν το προβλημα; οχι ισως να μειωνοταν.
ReplyDeleteΧαρα μου να περναω απο το καφενειο του χωριου οταν θιγονται τοσο ενδιαφεροντα θεματα και οταν κερνας ενα ελληνικο που τοοοσο πεθυμησα! Καλο μεσημερι Νικο.
@ κατερινα:
ReplyDeleteΤι λες καλέ, πετιέται το μειλ της Πάμελα; Κράτα το θα χρειαστεί πολύ …σύντομα.
Πάντως προς αποφυγήν παρεξηγήσεων προς νέους φίλους του blog τα «ρηχά» δεν έχουν να κάνουν με το βαθμό σοβαρότητας της ανάρτησης , αλλά μόνο με την πιθανότητα να . . . πνιχτεί ο γραφών! ( Αλλά μην ανησυχείς Κατερίνα πάλι θα τρέχετε να με τραβάτε από τα βαθιά …σύντομα! Να μην είναι και τζάμπα ο μισθός σας!)
Όσο για τον εθνικό ευεργέτη, μιας και αντελήφθης την φιλική ..πρόκα ,έχω μόνο μια απορία.
Ποιος άραγε να ναι ο αντίστοιχος ευεργέτης των ανδρών;
Η συνέχεια επί του ευεργέτη στο blog σου.
Για μισώ λεπτό…
Το βρήκα, το βρήκα , είναι η . . . . . . .
Υ.Γ Kougias for President!!!
@ NDN:
ReplyDeleteΝα λοιπόν και η διεθνής διάσταση του θέματος. Ευχαριστώ Νικο ,για την υπενθύμιση ότι δεν είναι μόνο δικό μας αυτό το θλιβερό προνόμιο. Ίσως κλίνω και εγώ στο συμπέρασμα ότι δεν είναι τόσο θέμα οικογενειακού δικαίου, αλλά θέμα «συζυγικής παιδείας» όπως έγραψα πιο πάνω .
@Μαρτυριάρη:
Μου’ λειψες και συ και οι διαφωνίες μας! Ευτυχώς που σε «ανέλαβε» ο Ολγανος !
Ένα σχόλιο μόνο για τους αιρετούς. Δεν πρέπει να κρίνονται μόνο στις εκλογές αλλά κάθε μέρα , απο εμάς. Για τα λάθη τους και τις παραλήψεις τους . Και εσύ είσαι από αυτούς που δε φείδονται κριτικής .
@ πληροφοριοδότη:
Και εσύ μου’ λειψες ,φίλε. Διαβάζω όμως ανελλιπώς τον pliroforiodotis.gr
και ενημερώνομαι .
Χαίρομαι πολύ που φιλοξενείς όλες τις απόψεις όπως και αυτή του ΣΥΓΑΠΑ, παρα τη διαφωνία σας. Σε τιμά.
Όλα είναι τελικά θέμα παιδείας.
@ βιολιστής
ReplyDeleteΣυμφωνούμε απόλυτα.
@ VAD:
τι θέλει να πει ο ποιητης; Ξερεις κάτι που δεν ξέρω; Χι χι χι .
@bussy bee :
το ξέρω και το δημοσιευμα φίλε . Αν δεν ηταν τόσο σοβαρό το θέμα ,είχα ενα σχόλιο να κάνω...
@ Ολγανος
μη φοβάσαι φίλε μου δεν πρόκειται να σου δώσω ντόπα . Αλλά από ηρεμιστικά .... Διαθέτουμε ποικιλία.
Οπως καλά ξέρεις είναι απαραίτητα στη Μελίκη .
@ δέσποιναριον :
ReplyDeleteΙσοτιμία ναι ,αυτό είναι το σωστό. Όπως και η πρόταση σου για δικαστές ψυχολόγους. Πάντως αν μπορεί κάποιος να κρίνει από ταινίες, στην Αμερική είναι πολύ σημαντική η παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα δικαστήρια και οι τοποθτήσεις τους είναι καταλυτικές Εδώ στην Ελλάδα τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους ψυχολόγους , τους έχουμε δυστυχώς( σε πολλές περιπτώσεις ),μόνο για τα επιδόματα και να περνούν πρωτόκολλα . ( το κλείνω εδώ γιατι βρωμάει … παντόφλα!).
Καλοδεχούμενη πάντα από το καφενεδάκι μας Δέσποινα. Αλλά και συ δεν πρέπει να έρχεσαι με άδεια χέρια . Ενα ριζότο από τα χεράκια σου θα ήταν ότι πρέπει!
Παω αμέσως μια βολτίτσα από το τσαντηράκι σου να «φτιαχτώ» με τον Χατζηνάσιο…
«Είχαμε όνειρα, όπως τα παιδιά, όπως οι ανθρώποι,
τώρα ένας φεύγει γι’ Αμερική κι άλλος για Ευρώπη.
Σύννεφα σκέπασαν τον ουρανό, φεύγει η λιακάδα,
ένας κρύος και έρημος σταθμός μοιάζει η Ελλάδα.»
Υπέροχο τραγούδι .
Να έχεις ένα όμορφο Αμερικάνικο πρωινό, φίλη Δέσποινα
@ Ανώνυμος(για το θέμα των σπηλαίων)
ReplyDeleteΔεν ξέρω τη σας έκανε να το δημοσιεύσετε εδώ αυτό σε ένα άσχετο θέμα.
Να καταλάβουμε τι;
ότι ένα ακλόνητος ιδιώτης προσπορίζεται τεράστια κέρδη από μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Νόμιμα ; Δεν αμφισβητώ...
Οτι οι διασυνδέσεις τους με το υπουργείο πολιτισμού ,σε σκοτεινές πλην σχετικά πρόσφατες εποχές, κατασπάραξαν τις δίκαιες διεκδικήσεις των πολιτών της περιοχής.
Ξέρω πολλά για το θέμα ,άγνωστε φίλε . Αλλά δεν μου επιτρέπεται να πω περισσότερα.
Ένα μονάχα:
Ντροπή
Aυτό που κατάλαβες!Τα βγάζεις πέρα με Τσακαλίνα;Εύκολο είναι;
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!
Νίκο και δεσποιναριον ξέρεις ότι στην Ελλάδα μεριμνούνε για τα αθλητικά. Έχουμε εξειδικευμένους αθλητικούς δικαστές ξέρεις αθλητικά δικαστήρια τώρα ποιος θα ασχοληθεί με οικογένεια; Άσε καλά είναι τα πράγματα έτσι όπως είναι. Άντε πάρε τώρα δικαστές να τους εκπαιδεύσεις να κάνεις οικογενειακά δικαστήρια και δεν συμμαζεύετε. Καλά είναι έτσι. Βγάζουν αποφάσεις φασών και τελειώνει η δουλειά στο άψε σβήσε. Απονέμεται το δίκαιο. Το είδε αυτό και η δήμαρχος μας και λέει εδώ ολόκληρο κράτος δίνει προτεραιότητα στα αθλητικά εγώ πως θα το παίξω έξυπνη; Νά και το Βέροια 2008. Kοινωνική πολιτική; βρε δε βαριέσαι αδελφέ. Να μπούμε και ποιο βαθιά; Στην Ελλάδα πληροφοριακά υπάρχουν δυο οικογενειακά δίκαια. Αστείο εεεε; Ίσως νομίζετε ότι θα πω κανένα ανέκδοτο. Αλλά όχι είναι τελείως σοβαρό. Στην Ελλάδα ισχύει υπάρχει και δικάζονται έλληνες πολίτες με την ΣΑΡΙΑ. Τι είναι ΣΑΡΙΑ; Μουσουλμανικά δικαστήρια ντε. 3 στον αριθμό παρακαλώ. Και εκεί στην Ελλάδα την άλλη Ελλάδα αυτό το βιώνουν οι γυναίκες. Ξέρεις οι γυναίκες για τους μουσουλμάνους είναι από άλλο κόσμο όπως εδώ στην αντίπερα Ελλάδα οι άνδρες. Και βλέπεις στην μια Ελλάδα οι μπαμπάδες είναι αυτοί που παίρνουν κατά 99% τα παιδιά στην άλλη Ελλάδα το 99% είναι ανίκανοι άχρηστοι. Άσε γιατί σε τρελαίνει και μόνο που το σκέφτεσαι.
ReplyDeleteΣε ποια χώρα ζούμε. Σε ποια χώρα γίνονται αυτά; Μετά κάποιοι λένε είναι θέμα παιδείας. Μάλλον είναι θέμα δουλείας. Αν υπάρχει θεός. Κάποτε κάποιος προσπάθησε να αποδείξει ότι μηδέν + μηδέν = 13 και βρέθηκαν άνθρωποι να το υποστηρίζουν. Έτσι κάποιοι προσπαθούν στην ανισότητα να γίνουν οι κατάλληλες προσθέσεις αφαιρέσεις πολλαπλασιασμοί και διαιρέσεις για να βγει το αποτέλεσμα που μας κάνει ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΈΧΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ. Όλα καλά όλα καλά.
Παιδιά καλησπέρα και από εμένα.
ReplyDeleteΤο θέμα δεν με άγγιξε και τόσο πολύ (όντας ακόμη ανύπαντρος) αλλά συμφωνώ με τον Ολγανο όσο αφορά την καταπίεση που δέχονται οι άντρες στο θέμα του διαζυγίου...
Δυστυχώς ειμαστε ισοι άλλα στην Ελλάδα οι ¨αδύνατοι¨ είναι μα΄λλον οι ισχυροί...
Άπλα θα ήθελα να προσθέσω ακόμη ένα θέμα (παραπλήσιο με αυτό που συζυτάτε). Δεν είναι μονο οτι οι αντρες τρώνε κόκκινο στα δικαστηρία αλλά υπάρχει και ενας άλλος χωρος που ως σήμερα εχει (δυστυχώς) περάσει απαρητηρητος.
Ειναι το θεμα με την κατάρτιση ψηφοδελτίων σε διαφόρου ειδους εκλογές. Ο νομος (ο σοφός!!!) λέει οι γυναίκες πρέπει να συμμετάσχουν κατά 30%. Δεν λέει το ψηφοδέλτιο να απαρτίζεται από άτομα και των δυο φύλων με ελάχιστο 30 %. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι σε ενα ψηφοδέλτιο 10 ατόμων πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3 γυναίκες. Αν τωρα οι γυναίκες ειναι 10 δεν μας πειράζει, ο νομος (ο δίκαιος!!!!) δεν έχει πρόβλημα.
Αυτό το συζήτησα με μια κοπέλα - υπάλληλο στην γενική γραματεία ισότητας; ενός υπουργείου (δεν θυμαμαι αν ειναι σωστό το ονομα οπώς δεν θυμάμαι και το υπουργείο) και η απάντηση της ηταν υπερβολικα απλή!!!!
- και τι να κάνουμε; μας ενδιαφέρει να υπάρχουν γυναίκες στα ψηφοδέλτια γιατί ¨συνήθως¨ αυτες δεν ασχολούνται!!!!
Ωραία απάντηση!!!!! με το ζόρι να ασχοληθούν!!! και αν κάπου καταρτιστεί ενα ψηφοδέλτιο με γυναίκες εκεί δεν ειναι αδικία, εκει δεν ειναι ρατσισμός εκει ολοι μας θα πρέπει να αναφωνάξουμε ¨ΜΠΡΑΒΟ¨ !!!!! όπως κανανε κατι άθλια ΜΜΕ οταν λέγανε οτι στην Ελλαδα υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας επειδή δεν βγάλαμε λέει ακόμη γυναίκα πρωθυπουργό ενώ οι Τούρκοι γβάλανε την Τσιλέρ!!!!!
Εκει υπάρχει δημοκρατία!!!
Βλέπετε λοιπόν το θέμα δεν ειναι μονο με τους γονείς, τους πατεράδες που χανουν τα παιδιά τους. Το κακό ειναι γενικότερο και σαφώς δεν είναι θεμα παιδείας μόνο!!! Κανείς δεν είπε οταν ο πατέρας χτυπά το παιδί ή την γυναίκα ¨κριμα ειναι να τον τιμωρήσουμε δεν εχει παιδεία ο άνθρωπος¨ αλλά όλοι ζητάνε τον αποκεφαλισμό του.... οταν παίρνει τα παιδια η μητερα και τα στρεφει εναντιον του πατερα βλέπω οτι κ΄ποιοι λενε ¨εεε ναι ειναι θεμα παιδειας....¨
Ειναι και θεμα παιδειας αλλά για ΟΛΟΥΣ!! Και η παιδεια δειχνει τα αποτελέσμα της σε βάθος χρόνου, όχι τωρα άμμεσα!!!
Αμμεσα αποτελέσματα θα έχουμε μονο με αλλαγη νοοτροπίας και ισως νομοθεσίας. Συμφωνω οτι το 1940-1950-1960 επρεπε να στηριχθεί η γυναίκα αλλά σήμερα πρέπει ο νομος να λέει ¨τα δύο φύλα¨ και όχι το ¨αδυνατο φύλο¨ ή ¨η γυναίκα¨ .
Αυτά τα ολίγα....
Γρηγόρης
απο τοτε που βγηκε ο φεμινισμος και η ισοτητα παμε κατα διαολου
ReplyDeleteκαι στο λεει γυναικα αυτο
Ax Νίκο μου άνοιξες μεγάλο θέμα.
ReplyDeleteΕγώ ως νομικός που έχω πολλές φορές ασχοληθεί με τα διαζύγια και τις διατροφές σου λέω αυτό που είπε και η Κατερίνα. Η ισορροπημένη συμπεριφορά προς τα παιδιά των χωρισμένων γονιών δεν είναι θέμα νομοθεσίας. Είναι θέμα νοοτροπίας!
Συνήθως τα παιδιά όταν είναι ανήλικα δίνονται στη μάνα. Όμως αν και αυτή εργάζεται συμμετέχει κατά το μέρος που της αναλογεί στη διατροφή τους και ο πατέρας έχει πάντα δικαίωμα επικοινωνίας με αυτά. Το Δικαστήριο συνήθως τα ρυθμίζει με βάση τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο και τις ασχολίες των γονιών. Αν τα παιδιά είναι πολλά και αν τα αγόρια είναι πάνω από 12 ετών και το θέλει ο πατέρας μπορεί καμιά φορά να τα πάρει αυτός. Συνήθως όμως οι πατεράδες δεν θέλουν να αναλάβουν την επιμέλεια των παιδιών τους. Το θεωρώ λίγο φυσιολογικό αυτό, εκτός αν η μάνα είναι ακατάλληλη!
Τα υπόλοιπα δεν μπορούν να ρυθμισθούν από καμία δικαστική απόφαση, αν οι γονείς δεν καταλάβουν ότι σαν ζευγάρι μπορεί να χώρισαν σαν γονείς όμως πρέπει να μείνουν ενωμένοι σε όλη τους τη ζωή!!
Αυτά. Μπράβο σου για τα θέματα που ανοίγεις!!
Καλό σου βράδυ.
http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=266&la=1
ReplyDeletemarianaonice μιας και είσαι νομικός μπορείς να μας εξηγήσεις πως μπορείς να εκτελέσεις δικαστική απόφαση για επικοινωνία; Έχουν χιλιάδες άνθρωποι που είναι χωρισμένοι μια δικαστική απόφαση (που σε πάρα πολλές περιπτώσεις την ακριβοπλήρωσαν ) ορίζει την μέριμνα, επιμέλεια, διατροφή, και επικοινωνία. Εσύ σαν νομικός θα μπορούσες να μας πεις έναν τρόπο εκτέλεσης δικαστικής αποφάσεις για επικοινωνία; Σε ποια άλλη δικαστική απόφαση ξανά κάνεις δικαστήριο; Μήπως δεν είναι εκτελεστή αυτή η απόφαση; Είναι δυνατόν 1 εκατομμύριο ζευγάρια πολίτες αυτής της χώρας να έχουν παλιόχαρτα στα χέρια τους; Σαν νομικό δεν σε προσβάλει ότι στην δικαστική ελληνική πραγματικότητα αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι πολίτες αυτής της χώρας; Ανάλογα αν είσαι μουσουλμάνος ή όχι; Ο σύλλογος σας τι κάνει πάνω σε αυτά τα θέματα; Η πρακτική να ρωτάει αστυνομικός ανήλικο παιδί αν θέλει να δει τον γονιό του είναι νόμιμη; Είναι κακοποίηση αυτό; Και τι μπορείς να κανείς; Να στραφείς εναντίον του αστυνομικού που εκτελούσε εντολές εισαγγελέα ή εναντίον του δημοσίου; Έβγαλε κανένας πολίτης άκρη; Για πες μας marianaonice είναι τελικά θέμα νομοθεσίας ή επιμένεις ότι είναι θέμα νοοτροπίας!
ReplyDeleteΣυμφωνώ απόλυτα με τον Anonymous Γρηγόρη έτσι ακριβώς είναι.
ReplyDeleteΌταν φτάνουμε σε καποιες περιπτώσεις
ReplyDeleteνα καθορίζει το δικαστήριο το κάθε
πότε θα βλέπει ο πατέρας το παιδί,
τότε δεν φταίει η νομοθεσία...άλλα
η στενοκεφαλιά μας
Δυστυχώς ειναι πολλά τα διαζύγια και
πολλές οι περιπτώσεις που δεν υπάρχει ισοτιμία, όπως πόλη σωστά είπε κάποια φίλη
Αν δεν έχουμε την παιδεία για να καταλάβουμε ποιο ειναι το καλό
των παιδιών μας...κάτι δεν πάει καλα με μας τους ίδιους
Άνοιξες μεγαλο θέμα Νίκο μου
και δεν κλείνει με μια ανάρτηση
καλό απόγευμα
τσίου!!!!!!
Προς @olganos
ReplyDeleteΣύμφωνα με τη νομοθεσία μας εφόσον ο γονέας που έχει την επιμέλεια του παιδιού αρνηθεί να εκτελέσει την απόφαση για επικοινωνία του με τον άλλο γονέα και να του παραδώσει το παιδί, τότε απειλείται εναντίον του χρηματική ποινή μέχρι 5.900 Ευρώ ή προσωπική κράτηση έως ένα έτος, ή και οι δύο ως άνω ποινές για κάθε άρνησή του.
Αυτό βέβαια για να επιβληθεί πρέπει να το ζητήσει αυτός που ζητά την επικοινωνία με την αίτησή του, και να πει ότι ο άλλος αρνείται να του το παραδώσει το παιδί. Συνήθως οι δικηγόροι παραλείπουν αυτό το αίτημα γι' αυτό και οι αποφάσεις για επικοινωνία βγαίνουν ελλειπείς και δεν μπορούν να εκτελεστούν χωρίς όμως ευθύνη των δικαστηρίων, αφού αυτά δεν μπορούν να επιδικάσουν πράγμα που δεν ζητήθηκε.
Τώρα θα μου πείτε άντε και υπάρχει αυτή η απειλή των ως άνω ποινών σε βάρος μίας μάνας ας πούμε που αρνείται να δώσει το παιδί στον πατέρα για επικοινωνία. Τι γίνεται τότε;; Απλά πρέπει ο πατέρας εφόσον η μάνα δεν συμμορφώνεται να απευθυνθεί πάλι στο Δικαστήριο, να πει και να αποδείξει ότι η μάνα αρνείται και τότε το Δικαστήριο για κάθε άρνηση θα της επιβάλλει τις ως άνω ποινές. Πάλι πρέπει να εκτελεστεί η απόφαση αυτή! Κατά της οποίας μπορούν φυσικά να ασκηθούν και ένδικα μέσα! Δηλαδή ένα πέλαγος βαθύ, άσε που είναι και δύσκολο να αποδείξει κανείς ότι η μάνα αρνείται και όχι το ίδιο το παιδί που έχει ήδη υποστεί και τη σχετική πλύση εγκεφάλου!!
Γι΄ αυτό σας λέω, τα δικαστήρια και οι νόμοι δεν λύνουν αυτές τις αντιδικίες!! Αντίθετα τις περιπλέκουν και οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι δικηγόροι!!
Συνεπώς αν θέλετε τη γνώμη μου η λύση του προβλήματος δεν είναι θέμα νομοθεσίας αλλά νοοτροπίας και επιπέδου ανθρώπων!!!
@ Γρηγόρη,
ReplyDeleteΠολύ καλό το σχόλιο σου . Προσυπογράφω κάθε λέξη
Υ.Γ. Γιατί πάλι ανώνυμα ρε φίλε;
@ Mariannaonice,
έχεις και τη σχετική εμπειρία βλέπω. Α πα πα , αχρείαστη να είσαι!
(για καλό και για κακό πάντως εχω το meil σου)!
Πάντως πέρα από την πλάκα στο τελευταίο σου συμπέρασμα νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι.
@ ολγανος,
τα πήγες πολύ καλά μπράβο . Τώρα ξέρω ποιον θα αφήνω στο πόδι μου όταν θα σουρτουκεύω σε άλλωνών τσαντίρια!
@ σκουλίκι,
Με τέτοια που λες σε βλέπω για διαγραφή από τον σύλλογο κυριών και δεσποινίδων!
@καραφλοκότσυφα,
Πρώτη φορά μπήκα στο blog σου και πήρα έμπνευση για την επόμενη ανάρτηση . Έχοντας στο νου ότι σου χρωστάω χάρη , σου την αφιερώνω.
Νεα ανάρτηση στο προσκήνιο.
Πάμε για άλλα @φίλοι μου
Προς @ marianaonice θα σου ήμουνα υπόχρεος να μου πεις έστω και μια περίπτωση σε όποιο βάθος χρόνου θέλεις εσύ που να έγινε κάτι τέτοιο που αναφέρεις ότι « τότε απειλείται εναντίον του χρηματική ποινή μέχρι 5.900 Ευρώ ή προσωπική κράτηση έως ένα έτος, ή και οι δύο ως άνω ποινές για κάθε άρνησή του. Μια όχι παραπάνω. Επίσης γράφεις παρακάτω «Συνήθως οι δικηγόροι παραλείπουν αυτό το αίτημα γι' αυτό και οι αποφάσεις για επικοινωνία βγαίνουν ελλειπείς και δεν μπορούν να εκτελεστούν χωρίς όμως ευθύνη των δικαστηρίων, αφού αυτά δεν μπορούν να επιδικάσουν πράγμα που δεν ζητήθηκε». Εδώ δεν ομολογείς συμμετοχή των δικηγόρων στο έγκλημα; Είναι δυνατόν να ξέρουν όλοι την νομική επιστήμη; Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Πες το ξεκάθαρα και απλά. Μπορεί κάποιος να εκτελέσει δικαστική απόφαση για επικοινωνία; Να εκτελέσει επαναλαμβάνω. Εσείς είστε νομικός και καταλαβαίνετε τον όρο να εκτελέσω δικαστική απόφαση. Ακόμη και αν έχει δικαστική απόφαση που ορίζει την ποινή για μη συμμόρφωση; Ως νομικός ξέρεις άλλη περίπτωση που δεν μπορεί κάποιος να εκτελέσει δικαστική απόφαση; Όταν έχω δικαστική απόφαση στα χέρια μου που να λέει ότι το Σάββατο στις 10,00 π.μ πρέπει να φύγεις από το σπίτι σου και να είμαι ιδιοκτήτης του εγώ και εσύ δεν βγαίνεις ξανακάνω δικαστήριο; Αυτό δεν είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας; Με ποιο δικαίωμα κάποιος στερεί από κάποιον το ανθρώπινο του δικαίωμα να έχει επαφή με το παιδί του; Οι αρχές βοηθούν προς την πλευρά του να λυθούν αυτά τα προβλήματα ή βοηθάει στο να απομακρυνθεί ένας γονιός (που σχεδόν πάντα είναι ο πατέρας) και να τα περιπλέκουν περισσότερο; Η πρακτική του να ξανά-κάνουμε δικαστήριο που όπως ομολογείς η πρακτική αυτή οδηγεί σε μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη στο μόνο πράγμα που οδηγεί είναι ένας γονιός να βλέπει να μεγαλώνει το παιδί του χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα ή να καταφύγει σε βία που οδηγεί σε ποιο άσχημα αποτελέσματα. Αν όμως η πρακτική ήταν διαφορετική και στις περιπτώσεις που αρνιόταν το παιδί να δει τον γονιό του καλούνταν παιδοψυχολόγος να ερευνήσει για ποιο λόγο ένα παιδί δεν θέλει τον γονιό του δεν θα ήταν τα πράγματα ποιο απλά; Λες να μην βοηθούσε αυτό στο να αποκτήσουν κάποιες επιτέλους παιδεία; Λες να μην βοηθούσε κάποιους να μην κακοποιούν τα παιδιά τους; Δεν θα βοηθούσε περισσότερο τα παιδιά; Είναι η μόνη δικαστική απόφαση που δεν εκτελείται ναι ή όχι; Προσπαθείς να δικαιολογήσεις μια κατάσταση απαράδεκτη που πρώτος αποδέκτης είναι το παιδί. Όταν έχω δικαστική απόφαση που λέει ότι το Σάββατο στις τάδε η ώρα θα πρέπει να έχω το παιδί τι κάνεις μετά; Πας αστυνομία και; Κάνεις μήνυση και; Και μετά τι; Γράφουν χιλιάδες μάνες στα παλιά τους τα παπούτσια δικαστικές αποφάσεις αρχές νόμους πολιτεία; Ναι η όχι; Στην ίδια δικαστική απόφαση που έχει κάποιος για επικοινωνία έχει και για διατροφή. Συμβαίνει το ίδιο και εκεί; Άλλες δικαστικές πρακτικές σε άλλες χώρες υπάρχουν; Βοήθησαν καθόλου; Πρέπει να τις δούμε; Αν εννοείτε για αυτή την νοοτροπία να τα αφήνουμε όλα στην τύχη ναι συμφωνώ πρέπει να την αλλάξουμε και είναι θέμα παιδείας αυτών που έχουν λόγο εξουσία και μας κυβερνούν αλλά και ευθύνη δικιά μας που τα αποδεχόμαστε. Γράφεις στο προφίλ σου ότι έχεις παιδιά. Ξέρεις ότι σήμερα τα παιδιά σου έχουν 50% πιθανότητα να χωρίσουν με αυξητική τάση; Εσύ σαν γιαγιά μπορείς να σκεφτείς τον εαυτό σου αύριο να μην μπορείς να δεις τα εγγόνια σου; Αναρωτιέσαι τί κόσμο θα τους παραδώσουμε; Βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτό που αναζητάς όπως και εμείς στον ΣΥΓΑΠΑ αυτό που είπε ο Δάσκαλος ΄΄ζητείται ελπίς΄΄. Θα σου πρότεινα αν έχεις υπομονή να δεις πως είναι οι μπαμπάδες στην Ελλάδα και πως σε κάποιο άλλο κόσμο αρκετά μακριά από εμάς να δεις ένα άλλο δικαστικό σύστημα με την ελπίδα κάποια στιγμή να πραγματοποιηθούν και για εμάς και τα παιδιά μας. τα παιδιά όλων. Δες αυτό
ReplyDeletehttp://olganos.blogspot.com/2008/01/21-11-06.html
.
Επανειλλημμένα είδα στο δρόμο αγγελίες "ζητείται κοπέλα για καφετέρια". Επανειλλημμένα έγραψα από κάτω "τ' αγόρια τι θα κάνουν, θα κλέψουν;"
ReplyDeleteΓια ποια ισότητα μιλάμε;
Και τούτο είναι μόνο ένα σύμπτωμα εργασιακό. Ας μην πάμε και σε διαπροσωπικές σχέσεις.
Προς @olganos
ReplyDeleteΔεν διαφωνούμε @φίλε!! Αντίθετα συμφωνώ απόλυτα με όσα λες και ότι θέλει καλύτερη νομοθετική έρευνα και γενικά κρατική υποστήριξη το όλο πρόβλημα για να λυθεί! Σωστή η ιδέα σου για ψυχολογική υποστήριξη!
Ποιό κράτος όμως;; Στην Ελλάδα είμαστε!! Ποιός νοιάζεται;;
Γι΄αυτό λέω ότι η νοοτροπία μας πρέπει να αλλάξει! Για να βρούμε τη λύση μόνοι μας!
Την εκπομπή αυτή που με παραπέμπεις νομίζω την είχα παρακολουθήσει!
Δεν αρνούμαι το πρόβλημα. Αντίθετα προσπάθησα πολλές φορές να το λύσω,για πολλά ζευγάρια, με τον καλύτερο τρόπο από τη θέση που βρίσκομαι.
Δεν ήταν όμως πάντα στο χέρι μου.
Οι δικηγόροι σίγουρα είναι οι κύριοι υπαίτιοι της δυστυχίας των πελατών τους!!
να μαι και εγω !
ReplyDeleteΗ ¨Ελένη¨ μας απεσπασε την προσοχή από αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Ειδα τη εκπομπή των φακέλων και τη βρήκα άκρως κατατοπιστική . Αν την είχα δει από την αρχή ίσως άλλαζα λιγάκι τις τοποθετήσεις μου.
Με εντυπωσίασε δε, ιδιαίτερα το πώς λειτουργούν τα δικαστήρια σε άλλες χώρες όπως συνέβη με τον πρώτο γάμο του κυρίου Βλάχου αν θυμάμαι καλα το ονομά του.
Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί έκαναν κοινωνική έρευνα για το με ποιον γονέα πρέπει να ζήσει το παιδί. Επίσης με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ενώ ο ίδιος ο Κύριος είναι δυναμικό μέλος του ΣΥΓΑΠΑ , εντούτοις κάποια στιγμή λέει ¨η μάνα εχει προτεραιότητα να παίρνει τα παιδιά¨ Πολύ ώριμη αντιμετώπιση του θέματος από έναν «καμένο». Συγχαρητήρια.
Νομίζω επίσης ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ποιος θα πάρει την επιμέλεια , αλλά αν και ο άλλος γονέας μπορεί να εχει τακτική και ουσιαστική επαφή με τα παιδιά.
Έτσι Ολγανε;
Σπυρο , δεν συμφωνώ. Είναι κάποιες δουλειές που ταιριάζουν καλύτερα σε κοπέλες . Υπάρχουν αντίστοιχες για άντρες . Π. χ. Τορναδόρος!
ReplyDeleteΓιατι να μην πάμε στις διαπροσωπικές σχέσεις ; Α΄ κατάλαβα ,ίσως ανακαλύψουμε πως χάσαμε το παιχνίδι εμείς οι άντρες:)))
Αστο καλύτερα
Μαριάννα,
ReplyDeleteμε εντυπωσιάζει η παραδοχή εκ μέρους σου :"Οι δικηγόροι σίγουρα είναι οι κύριοι υπαίτιοι της δυστυχίας των πελατών τους!!"
Σε τιμά αυτό Μαριάννα μας.
Είσαι απίστευτα ειλικρινής πάντα.
Προς @ marianaonice
ReplyDeleteΘα μου επιτρέψεις να επανέλθω. Δεν είναι δικιά μου ιδέα για ψυχολογική-κοινωνική υποστήριξη. Αυτό το έχουν εφαρμόσει σε άλλες χώρες εδώ και αρκετά χρόνια. Επομένως είναι δοκιμασμένο και είναι πάρα πολύ καλό ως πρακτική. Είναι σίγουρο ότι δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα όμως είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπιστούν τα περισσότερα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω και σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις ποιο εμπεριστατωμένα είναι το εξής. Λες ότι η νοοτροπία μας πρέπει να αλλάξει. Και αμέσως μετά λες για να βρούμε τη λύση μόνοι μας. τι εννοείς; Εννοείς αυτοδικία; Εννοείς να απομακρυνθείς επειδή έτσι το θέλει κάποιος από το παιδί σου; Τι ακριβώς εννοείς γιατί είναι πολύ γενικό αυτό. Αν δεν υπάρχουν παιδιά σε ένα διαζύγιο τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για αντιπαραθέσεις-αντιδικίες. Γίνε λίγο ποιο σαφής. Σε τιμά ιδιαίτερα το ότι δέχεσαι αν και νομικός ότι οι δικηγόροι σίγουρα είναι οι κύριοι υπαίτιοι της δυστυχίας των πελατών τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτοί αφού ξέρεις ότι και το δικανικό σύστημα έχει τις ευθύνες του. Επειδή είσαι δικηγόρος μερικές προτάσεις για αλλαγή στο οικογενειακό δίκαιο είναι εδώ:
http://olganos.blogspot.com/2008/01/blog-post_9994.html
http://olganos.blogspot.com/2008/01/blog-post_6310.html
http://olganos.blogspot.com/2008/01/blog-post_13.html
http://olganos.blogspot.com/2008/01/blog-post_05.html
αν βρεις κάποια στιγμή χρόνο ρίξε μια ματιά νομίζω ότι αξίζουν.
Προς Νίκο Λιολιόπουλο
ReplyDeleteΈτσι ακριβώς είναι Νίκο. Φτάνει να μπορεί η πολιτεία να μπορεί να ερευνήσει και να στηρίξει στην συνέχεια αυτή την επιλογή. Δυστυχώς η τακτική του να απομακρύνετε ένας γονιός ή καλύτερα ένα παιδί από τον γονιό του είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που συνεχώς αυξάνετε. Δυστυχώς τις συνέπειες τις βλέπουμε μετά από πολλά χρόνια. Όπως την ραδιενέργεια. Έτσι ακριβώς. Σκοτώνει την κοινωνία μας σιγά-σιγά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Πριν χρόνια ήταν μακριά το φαινόμενο των διαζυγίων και οι συνέπειες από αυτά. Πρέπει να δούμε τα στατιστικά στοιχεία κάτι μας λένε. Η αύξηση των διαζυγίων με την αύξηση ναρκωτικών εγκλημάτων πορνείας κλπ έχουνε σχέση και πόσο; Ξέρουμε; Στην Αμερική όταν συνειδητοποίησαν ότι παιδιά που μεγάλωσαν σε οικογένειες όπου δεν ήταν παρών ο βιολογικός πατέρας (για λόγους άλλους, εκτός θανάτου) αποτελούν:
Το 63% των αυτοκτονιών εφήβων
Το 71% των εγκύων εφήβων.
Το 90% των άστεγων παιδιών που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
Το 70% των ανήλικων στα κρατικά αναμορφωτήρια.
Το 85% όλων των παιδιών με διαταραχές στην συμπεριφορά.
Το 80% των βιαστών.
Το 71% των μαθητών που εγκαταλείπουν το γυμνάσιο.
Το 75% όλων των εφήβων στα κέντρα απεξάρτησης.
Το 85% όλων των έγκλειστων εφήβων στις φυλακές ( Fulton Co., πολιτείες Γεωργίας, Τέξας ΗΠΑ, 1992)
Ε κάτι τους είπαν τα στατιστικά στοιχεία. ΕΔΩ; Ξέρει κανένας; Ασχολούνται οι κυβερνώντες με αυτά; Δυστυχώς είναι ασήμαντα.
Πρέπει να πιέσουμε όλοι μαζί αυτούς που κυβερνούν να δούνε το πρόβλημα. Αν δούμε το πρόβλημα θα βρούμε και την λύση.
Δεν ξέρω αν το 'γραψε κανένας, αλλά ένα σημαντικό θέμα είναι κι η στρατιωτική θητεία. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ισότητα των δύο φύλων και να υπηρετούν μόνο οι άνδρες, έτσι δεν είναι, παιδιά;;
ReplyDeleteκαλημέρα. τελικά ειναι πολοι οι παράμετροι του προβλήματος. Τ ατοιχεια που παραθέτεις Ολγανε ειναι
ReplyDeleteσυγκλονιστικά .
παντως μην εισαι τόσο αισιόδοξος πως αν βρούμε το πρόβλημα θα βρούμε τη λύση. Ποσα και πόσα προβλήματα δεν βλέπουμε μπρος στα πόδια μας αλλά λύση δεν βρίσκεται. Οχι γιατι δεν μπορούμε αλλά γιατι δεν θέλουμε
Μιρκο(!),
ReplyDeleteκαλημέρα , φυσικά και το είπαμε , το εχει πει ο laplace78 στο δευτερο κιόλας σχόλιο ενώ συμφωνω και εγω παρακάτω.
Αν και δεν είναι το ζήτημα γενικά η ισότητα ,αλλά περισσότερο η αδικία εις βάρος των διαζευγμένων γονεων.
Προς marianaonice αυτό που ξέχασα να ρωτήσω είναι σε αυτό που λες «Αντίθετα προσπάθησα πολλές φορές να το λύσω, για πολλά ζευγάρια, με τον καλύτερο τρόπο από τη θέση που βρίσκομαι» μιας και έχεις εμπειρίες με χωρισμένα ζευγάρια και με το μάτι ενός τρίτου, θα βοηθούσε πάρα πολύ αν μας έλεγες ποιος από τους δυο είναι αδιάλλακτος και σε τι; Αν θέλεις σε ποσοστά. Αν θέλεις η γενική εικόνα που σου έχει μείνει. Ο άνδρας σε τι είναι αδιάλλακτος; Και σε τι η γυναίκα; Νομίζω ότι θα βοηθούσε πάρα πολύ η εμπειρία σου στο να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Είμαι σίγουρος ότι θα μας εκπλήξεις με δεδομένο ότι η ειλικρίνεια σου «σκοτώνει».
ReplyDeleteΠρος Νίκο Λιολιόπουλο.
ReplyDeleteΝίκο αν δούμε το πρόβλημα είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα το αντιμετωπίσουμε θέλουμε δεν θέλουμε. Είναι μια αρχή. Ας την κάνουμε.
Γειά σου Νίκο. Είναι αλήθεια, ότι καποιες γυναικες, λιγο πολύ δρουν εκβιαστα απέναντι στους ανδρες με οπλο τα παιδια. Το γιατι η επιμέλεια δινεται στις γυναικες δεν θελει και ρωτημα. Αυτες ειναι που στην πλειοψηφια τραβανε και το ζορι. Πάντως αν θελει και ο πατερας να παρει την επιμελεια και εχει δειξει οτι στο παρελθον ασχολιοταν με τα παιδια οσο και η μητερα, δεν υπάρχει θεμα, μπορει να την εχει. Ξερω πατερες που εχουν την επιμελεια και οι μητερες πληρωνουν διατροφή.
ReplyDeleteΤωρα γιατι οι γυναικες ζητάνε διαζυγιο; Γιατι δεν ζητάνε οι αντρες. Και γιατι δεν ζητανε οι αντρες; Γιατι βολευονται, και τη γυναικα από 'δω και το αίσθημα απ' εκει. Αυτή ειναι η νορμα όσο δεν γινονται αντιληπτοί.
Λυπάμαι Νικο. Αν εχω άδικο, σε παρακαλώ να με διορθώσεις!
Προς cynical.
ReplyDeleteΠριν από λίγο καιρό ασχολήθηκε η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου με την απιστία στα ζευγάρια. Και αυτός ο μύθος καταρρίπτεται σιγά-σιγά αφού σε έρευνα που έγινε και την αναφέρανε στην εκπομπή τα ποσοστά ήταν 65% γυναίκες και 55% άνδρες. Σε άλλες έρευνες που έγιναν και είναι εύκολο να τις βρούμε στο ίντερνετ, κάνοντας αναζήτηση, δείχνουν ότι ο άνδρας έχει λίγο μεγαλύτερο ποσοστό από γυναίκες που όμως δεν δικαιολογεί το 92% που ζητά η γυναίκα διαζύγιο. Να υπενθυμίσω δε τις απίστευτες ιστορίες σε απογευματινές εκπομπές, σε σκανδαλοθηρικά περιοδικά, ή τις κουτσομπολίστικες εκπομπές. Γυναίκες που βγαίνουν στο πανελλήνιο για να πούνε το μίσος που νιώθουν για τον σύντροφο τους και τι κάνουν ή τι θέλουν να κάνουν σε αυτούς. Άλλος ένας μύθος που ανήκει στο παρελθόν όταν οι γυναίκες ήταν στο σπίτι και ο άνδρας είχε το αποκλειστικό προνόμιο να είναι στην αγορά εργασίας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα δεδομένα άλλαξαν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένα φύλο δεν έχει μονοπώλιο είτε για το καλό είτε για το κακό. Πάντως για οποιοδήποτε λόγο και να χώρισε ένα ζευγάρι είναι εγκληματικό να αποκλείεται ο γονιός από το παιδί του γιατί ο/η πρώην σύντροφος έχει κακή γνώμη για αυτόν/ην. Είναι εγκληματικό να μην κάνει τίποτα η πολιτεία και είναι εγκληματικό να κλείνουμε τα μάτια μας σε όλα αυτά που είναι σίγουρο ότι θα τα βρούμε μπροστά μας με διάφορους τρόπους.