Tuesday, February 17, 2009

Greek Rider.

Θα ήθελα σήμερα να γράψω δυο κουβέντες για το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Greek Rider.

Το ξέρω πως κάποιοι θα σκεφτούν πως εκθειάζω δημόσια τους σχολιαστές μου, θα επαναλάβω όμως αυτό που πολλές φορές έχω πει, το πόσο μεγάλη τιμή αποτελεί για μένα το γεγονός ότι διαβάζουν αυτά που γράφω σε αυτό το blog, άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που πολύ σπάνια έχω την τιμή να συναντήσω στην προσωπική μου ζωή. Θα το κάνω όμως.

Άπειρα είναι όσα έχω κερδίσει παρακολουθώντας ανελλιπώς τα κείμενα και την θεματολογία του συγκεκριμένου ιστολόγου . Τόσο σε γνώση αλλά όσο και σε εμπειρία
Μέσα από τις γραμμές του Greek Rider εχω γίνει σοφότερος, ενώ κάθε φορά αλλάζω τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τα πράγματα γενικότερα. Ο Greek Rider μεσα από τα κείμενα του με φέρνει κοντύτερα στην αριστερά- όχι βέβαια στην αριστερά που γνωρίζουμε στην Ελλάδα, σε αυτή την αριστερά που εκφράζουν τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα της αποκαλούμενης αριστεράς στη χώρα μας , αλλά στην αριστερά της κριτικής, του ορθολογισμού, των λύσεων.
Ο Greek Rider χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι αγκιστρωμένος στη γνώριμη συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια αντιεξουσιαστική φωνή της ελληνικής αριστεράς,
περνά μέσα από τα κείμενα του προβληματισμούς για την διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίες για τις αδικίες που το σύστημα αναπαράγει. Όχι δεν γίνεται ποτέ μελό ο rider, δεν ευτελίζει τον ανθρώπινο πόνο ούτε βέβαια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αδικία που υφίσταται μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.


Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα πολύ ώσπου να γράψω κάτι για το συγκεκριμένο blog, ένοιωθα όμως πολύ έντονη την ανάγκη να γράψω κάτι, ιδιαίτερα μετά την τελευταία του ανάρτηση που αποτέλεσε πηγή προβληματισμού για άλλη μια φορά.
Νομιζω όμως πως ο ίδιος ο blogger μπορεί να περιγράψει καλύτερα από κάθε άλλον το blog του. Γράφει λοιποόν:


« Ένα blog κατά της γιάπικης αποκτήνωσης, της κανονικοποιητικής προβλεψιμότητας, του εγκλεισμού της εξαίρεσης, των οδηγιών συμμόρφωσης, της υψηλής επιτήρησης.

Ενάντια στους καθρέπτες απελπισίας, τα συστήματα υποταγής, τις φωνές χωρίς πρόσωπα, στους λογοκριτικούς μηχανισμούς, στους θεσμούς της υπακοής, τα πρωτόκολλα χρήσης ανθρώπων, τις χρησιμοθηρικές θεωρίες και το οικονομιστικό δόγμα.»


Εκείνο όμως που με εντυπωσιάζει περισσότερο στο blog του είναι το εύρος του γνωστικού αντικειμένου του συγγραφέα και η εμπεριστατωμένη και πάντοτε άρτια αιτιολογημένη ανάλυση των θεμάτων που παρουσιάζει. Μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να ελίσσεται σε θεματολογία από πολιτική και οικονομική ανάλυση σε εκπαιδευτικά θέματα, από ακαδημαϊκής φύσεως ζητήματα σε κινηματογράφο, μοτοσικλέτες ή οτιδήποτε.

Το blog του Greek Rider είναι μια ζωντανή σύγχρονη πολιτική εγκυκλοπαίδεια που γράφεται κάθε μέρα.

26 comments:

Nikos Lioliopoulos said...

Στην επεξεργασία αναρτήσεων του blog μου υπάρχει προσχέδιο ανάρτησης με τίτλο:
"ΠΑΟΚ γερά και τη ζωή μου δίνω, στα αρχ... μου τον γράφω τον Αγιο Βαλεντίνο"!
απο σύνθημά που ακούστηκε προχθές στο γήπεδο οπου έπαιζε η ομάδα μου. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπόρεσα να το γράψω και δεν πρόλαβα την ...επικαιρότητα, το κρατάω όμως για.... τον Άγιο Βαλεντίνο του χρόνου!
Καλημέρα φίλοι μου.

Anonymous said...

Αγαπητέ Νίκο,

Εχω διαβάσει κατά καιρούς τις αναρτήσεις σου, και ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί θετικά.

Γνωρίζω από την οργάνωσή μας στην περιοχή σου ότι κάποτε απομακρύνθηκες από το κάμμα, παρασυρμένος ίσως από κακόβουλους Bloggers.

Γνωρίζω επίσης ότι επανήλθες, και είμαι βέβαιος προσωπικά ότι επαλήλθες απόκαθαρή ανάγκη να συνεισφέρεις στο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας, και όχι από καιροσκοπισμό, όπως κάποιοι σε κατηγορούν.

Εχω όμως να επισημάνω τούτο: Το κόμμα μας έχει ανοιχτή την αγκαλιά του σε όσους παρεκτράπησαν, σε όσους προσωρινά απομακρύνθηκαν. Αλλά δεν μπορεί να δεχθεί ανθρώπους που δεν διαθέτουν στοιχειώδη κρίση, ώστε να αντιληθφούν ότι ο εν λόγω Blogger τον οποίον εκθειάζεις εδώ, είναι από τους πλέον αντιδραστικούς, "κολλημένους" και κατα βάση ανερμάτιστους του ελληνικού Blogging.

Σου συνιστώ το ταχύτερον δυνατόν να τον αποκυρήξεις, ώστε οι προοπτικές σου γιά κατάληψηθέσεων και αξιωμάτων τόσο στον κομματικό μηχανισμό όσον και στην κοινωνία (το κόμμα δεν ξεχνάει) να επαλέλθουν.

Με εξαιρετική εκτίμηση

Γεώργιος Α. Παπανδρέου
Προεδρος Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Nikos Lioliopoulos said...

Αγαπητε Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ο greek rider είναι ότι καλύτερο στο χώρο του blogging και τις πολιτικής σκέψης.
Γνωρίζετε πόσο σας αγαπώ , αλλά να μου επιτρέπετε, πιο ευκολα θα αποκυρησα εσας, παρά τον greek rider.
Κράτιστε τις θέσεις και τις προοπτικές σας για άλλους...

Υ.Γ.
καλή η πλάκα- δεν το κρύβω πως ¨λαχτάρισα¨ βλέποντας το όνομα του , αλλά μάλλον έτσι θα απαντούσα και στα αλήθεια στον Πρόεδρο , αν μου έκανε την τιμή.

KΑΡΜΕΝ said...

1.Περιμένω πως και πως την ανάρτηση με το ποδόσφαιρο για να σου δώσω πέναλτι (…).
2.Δηλαδή ο Greek Rider, που μάλλον είναι αυτός που σου έκανε το αστείο, είναι και ένας από αυτούς που έχει το password εκεί; Ααααααά…
3.Όσο για σένα, παιδί μου Νίκο, ομολογώ ότι σκέπτοντας την διαδρομή την οποία μαθαίνω τώρα ότι έκανες, με ζαλίζεις… ούτε σβούρα να ήσουν… Καταστάλαξες;
4.Επίσης, την απάντηση μου στην προηγούμενη ανάρτηση,την είδες;

Greek Rider said...

@Νίκο σ' ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια. Με ξαφνιάζεις ιδιαίτερα.

Σε διαβεβαιώ ότι δεν είμαι τόσο καλός όσο αναφέρεις. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει επιδερμική γνώση πολλών θεμάτων αλλά ελάχιστη αναλυτική και ουσιαστική γνώση τους.

Εύκολα με κυριεύει το πάθος κυρίως για τα εργασιακά θέματα και δεν σκέφτομαι καθαρά.

Συχνά, όπως διαπιστώνω στις επόμενες αναγνώσεις των κειμένων μου κάνω πολλά λάθη (και ορθογραφικά και νοηματικά) και αυτό δείχνει ότι δεν είμαι υψηλού επιπέδου όπως αναφέρεις (συνήθως τα διορθώνω τις επόμενες μέρες). Ακόμη και το φτωχό μου λεξιλόγιο το προδίδει αυτό.

Παίρνω μεγάλα ρίσκα σε αυτά που γράφω σε σημείο που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω εκ των υστέρων ακόμη και εγώ τον εαυτό μου πολλές φορές ανεύθυνο (όπως όταν π.χ. πανηγυρίζω όταν πέφτουν τα χρηματιστήρια ή λέω ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει κτλ).

Χρησιμοποιώ καμιά φορά αληθοφανή επιχειρήματα τα οποία όμως συχνά κρύβουν από πίσω ένα λαϊκιστικό υπόστρωμα στα νοήματα που συχνά εκφράζω.

Καμιά φορά λέω να γράψω κάτι πιο αναλυτικό και εμπεριστατωμένο αλλά συνήθως βαριέμαι και το συντομεύω κατά πολύ με αποτέλεσμα να καταλήγω πάλι στα ίδια. Άρα δεν είμαι και ιδιαίτερα εργατικός.

Πάρα πολλά από αυτά που γράφω είναι φτηνή αναπαραγωγή βιβλίων που διαβάζω (τα οποία αναφέρω όμως πάντοτε με έμφαση).

Έχω διακρίνει στην blogoσφαιρα κάποιους που είναι πολύ ανώτεροι από εμένα και τους το αναγνωρίζω (όπως π.χ. ο Περαστικός ή η cynical) ασχέτως πολιτικού προσανατολισμού.

Δεν ξέρω που ανήκω πολιτικά. Καμιά φορά βρίσκω σωστά επιχειρήματα σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Έτσι βλέπω εγώ τον εαυτό μου ως blogger.

Αν το παραπάνω μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι αληθινό όπως δείχνει μένω έκπληκτος και άναυδος!

Προσωπικά γράφω αυτά που σκέφτομαι σύμφωνα με προσωπικά μου βιώματα. Ίσως με διαβάζουν άνθρωποι με ανάλογα βιώματα που καταλαβαίνουν καλύτερα τι με απασχολεί.

Για κάποιους άλλους με άλλα βιώματα ίσως είμαι ακατανόητος και φανατικός..

Δεν στρέφομαι κατά συγκεκριμένων προσώπων. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με πολιτικές που δεν προσπαθούν για πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές.

Στρέφομαι όμως ενάντια σε καταστάσεις. Μέσα από το μπλόγκ μου δεν έχω ζητήσει ποτέ τίποτα παραπάνω εκτός από δικαιοσύνη, άμεση δημοκρατία, οικονομική δημοκρατία, ισηγορία, ισότητα. Και αντλώ παραδείγματα από την πραγματικότητα γύρω μου, ίσως αυτή η αποκωδικοποίηση που κάνω της πραγματικότητας να ενοχλεί έντονα.

Κάποιοι μπορεί να μην συμφωνούν και με τις βασικές αρχές μου (οικονομική δημοκρατία, ισηγορία, ισότητα κτλ).

Greek Rider said...
This comment has been removed by the author.
Greek Rider said...
This comment has been removed by the author.
αντωνης said...

Καλησπερα

Νικολα ενα μπραβο για την αναρτηση, στην οποια εχω μονο ενα πραγμα να προσθεσω.

Εκτος απο πολιτικη θεματολογια ο greek rider σ' εμενα προσωπικα μου αρεσουν τα κειμενα του οσον αφορα τα εργασιακα και την οικονομια.

Αλλά να εκφρασω και την απορια μου στο που κολλαει το πρωτο σου σχολιο (για τον ΠΑΟΚ) στο κειμενο της αναρτησης.
Εκτος κι αν ο ΠΑΟΚ παει με ολα σαν την coca cola, οπότε παω πασο

Nikos Lioliopoulos said...

Ζητω συγνώμη φίλοι μου αλλά δεν εχω χρόνο να απαντήσω στα σχόλια σας σήμερα. Ιδιαίτερα από την φίλη Αγάπη που δεν πρόσεξα ότι έκανε σχόλιο και στην προηγούμενη ανάρτηση. Θα επανέλθω. Φιλιά σε όλους. καληνύχτα

Anonymous said...

Μια απορία...
Πως ειναι δυνατόν πατώντας το ονομα Γεώργιος Α. Παπανδρέου στην ανάρτηση να μας βγάζει κατευθειαν στην ιστοσελίδα του πασοκ;
Σιγουρα ειναι καποια πλάκα αλλά οχι απο καποιον τυχαίο...
Ας μας πει τουλάχιστον το μυστικό...
Γρηγόρης

VAD said...

Ελα,βρε Νικόλα,πρωταπριλιά ειναι μωρε;
Να πω ότι τρόμαξα για να ευχαριστηθεί ο...φαρσέρ; Οχι,φυσικά,Μα για να κάνεις τέτοια πλάκα,πρέπει να μπορείς να χρησιμοποιείς τη γλωσσα του προσώπου το οποίο υποδύεσαι!Και στη συγκεκριμ΄ενη περιπτωση ο άγνωστος δεν τα κατάφερε,απλώς έκανε επίδειξη των κομπιουτερικών γνώσεών του,σιγά το πράμα.
Για τον GR δυο κουβεντούλες,έχει καθαρή σκέψη,μ'αρέσει,δεν μπορώ βέβαια να τον παρακολουθήσω στα ειδικά θέματα,οικονομία κλπ,αλλά αυτό δεν ειναι σε καμιά περίπτωση αρνητικόαρνητικό

Dimitra Andritsiou said...

Τον διαβάζω τον Greek rider.
Μ' αρέσει ο τρόπος που γράφει και πολλές φορές εκφράζει αυτά που σκέφτομαι κι εγώ.

Anonymous said...

Εύχομαι στο όμορφο blog σου το οποίο διαβάζω καθημερινά, καλή επιτυχία!
Παροτι εισαι πασόκ εκτιμώ ιδιαίτερα της φιλελεύθερες ιδέες σου και φυσικά δεν ξεχνώ οτι με στηριξες το 89΄.

Με τιμή.
Κ.Κ. Μητσοτάκης.
Επίτιμος πρόεδρος Νεας Δημοκρατίας.


Υ.Γ. τις ήθελε ο πισινός σου τις ευχες μου...Ακούς εκει οπαδός του Γιώργου, του γιου του ανεκδιήγητου!

Ας πρόσεχες.

Nikos Lioliopoulos said...

Το προηγούμενο σχόλιο το ανέβασα εγώ για να δείτε πόσο εύκολο ήταν να επικαλεστεί κάποιος πως είναι ο Γ. Παπανδρέου, μέσω ενός απλού λινκ. \

Φίλε Greek Rider,
Με την άκρατη μετριοφροσύνη σου πας να μου ακυρώσεις τελείως το πόστ!

Είμαι βέβαιος πως δεν είναι ετσι όπως τα λες. Αλλά δεν θα πω περισσότερα. Εχω κινδυνέψει αρκετά με το να παρεξηγηθώ ότι λιβανίζω μέσω του blog. Oι αναγνώστες σου όμως μαρτυρούν άλλα για την ποιότητα του blog σου…
Για τα λάθη σου που αναφέρεις δεν τα καταλαβαίνω καθότι είμαι ανορθόγραφος και ¨αγράμματος¨. Αλλά για την εργατικότητα τι να πω; Λίγοι μπλογκερς γράφουν τόσο πολύ όπως εσύ, και ξέρω καλά πως σου τρώει πολλές ώρες όλο αυτό. Έτσι δεν είναι;
Για τη cynical έχω και εγώ την ίδια γνώμη, την οποία διαβάζω επίσης ανελλιπώς και απολαμβάνω το απίστευτο χιούμορ της σε κάποιες αναρτήσεις. Υπάρχουν αι άλλα μπλογκ που αγαπώ, αλλά ας μην τα λέμε όλα τώρα!
Τέλος θα ήθελα να πω πως ενας επιπλέον λόγος που με κάνει να εκτιμώ την προσπάθεια σου είναι ότι πιστεύω πως έχουμε κάποια κοινά βιώματα. Δεν το εκρυψα ποτέ πως ανίκω στα πολύ χαμηλά εισοδιματικά στρωματα. Θα διεκδικούσα ανπήρχε- τον τίτλο του φτωχότερου Έλληνα blogger!
Σε ευχαριστώ.

Greek Rider said...
This comment has been removed by the author.
Nikos Lioliopoulos said...

Αγάπη,
σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου. Αυτή την περίοδο δεν εχω καθόλου χρόνο να σχολιάζω σε άλλα blogs και το γεγονός ότι σχολιάζετε στο δικό μου με κάνει πολύ πολύ χαρούμενο.
Το ποστ που δεν εβαλα δεν αφορουσε το ποδόσφαιρο αλλά τον Αγιο Βαλεντινο και τις παρενέργειες του!
Για την πλάκα σου απάντησε ο ίδιος ο greek rider.
Για τις διαδρομές μου που λές , δεν εχω τίποτα να σου πω. Ειμαι τωρα Πασοκ , κυριως λόγω της πίστης μου στον Πρόεδρο, ενω δεν εγγυώμαι τίποτα για το μέλλον. Γενικά είμαι φιλελεύθερος αλλά και αριστερός. Τωρα για το πως γίνεται αυτο, ο μονος αρμόδιος να στα εξιγήσει ειναι ο φίλος bloger Lls!

Αντώνη, το ξερω οτι συμφωνείς μαζι μου σε αυτη μου την ανάρτηση. Το πρώτο σχόλιο το έβαλα να δικαιολογήσω - τι πονηρός!- την απουσία μου απο τις αναρτήσεις !!
:-)
Εκτός των άλλων ο ΠΑΟΚ όντως πάει με όλα!!

Γρηγορη και Βασίλη, σας έδειξα πως ηταν πολύ απλό το κόλπο με τον Γιωργο!

Δημητρα,
χαιρομαι πολυ που σε ξαναβλεπω. Θα βαλω αμεσως το μπλογκ σου στο blog roll μου γιατι μονο ετσι θα διαβάζω τις αναρτήσεις σου!

katerina said...
This comment has been removed by the author.
Nikos Lioliopoulos said...

Κατερίνα,
για μένα το site του rider είναι μια πηγή γνώσης και προβληματισμού. Εμένα προσωπικά δεν μου έχει αφήσει και πολλά περιθώρια διαφωνιών παρότι με τον αυτοχαρακτηρισμό μου ως φιλελεύθερου, υψώνω αμέσως μια σοβαρή διαχωριστική ταμπέλα μεταξύ μας.
Ένας σπουδαίος όμως άνθρωπος που γνώρισα, μου έδωσε να καταλάβω το πόσο κακό κάνουν οι ταμπέλες....

Greek Rider said...
This comment has been removed by the author.
katerina said...
This comment has been removed by the author.
Nikos Lioliopoulos said...

θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη ιδιαίτερα από τον Greek rider στον οποίο ήταν αφιερωμένη αυτή ανάρτηση, για ένα σχόλιο που έσβησα το οποίο θεώρησα και θεωρώ κακόβουλο.

katerina said...

Αυτό το σχόλιο μου, έχει μόνο μια έννοια.
Να ζητήσω συγνώμη από το τιμώμενο πρόσωπο αυτής της ανάρτησης που είναι ο GR, και να του εξηγήσω τον λόγο που έσβησα τα σχόλια μου.

Χθες το βράδυ, μπαινοντας στο blog του Νίκου, ειδα ενα σχόλιο, ώσπου να ξαναμπώ να απαντήσω, το σχόλιο δεν υπήρχε.
Έστειλα στον Νίκο mail, λέγοντας του: «Σου γράφω για να σε ρωτήσω κάτι. Αφησα ένα δευτερο σχόλιο στο blog σου και μπαινοντας να δώ αν μου απαντησε ο GR ή εσύ, ειδα ένα σχόλιο του Σχολιαστή. Δεν το θυμάμαι επακριβώς τι έλεγε, το ειδα φευγαλέα, αλλά σε καμια περίπτωση δεν ήταν υβριστικό. Πιθανότατα να έψεγε και εμένα για τα σχόλια μου, προλαβα να το διαβάσω πολύ βιαστικά. Ξαναμπαίνοντας να δω αν υπάρχει απάντηση σου αλλά και να του απαντήσω χαριτολογώντας, είδα ....ω του θαυματος ότι αυτό ...δεν υπήρχε.
Τα bloggικά δεν τα γνωρίζω καλά, αν το έσβησε εκείνος, οκ. δικαίωμα του. Με γεια του και με χαρά του.
Φαντάζομαι όμως ότι αν το είχε σβήσει εκείνος, θα φαινόταν το σχόλιο διαγραμμένο από τον συγγραφέα και για να μην φαίνεται τίποτα, υποψιάζομαι ότι το έσβησε ο διαχειριστής του blog (δηλαδή εσύ). Αν το έκανες, ειλικρινά εκπλήσσομαι. Και εν πάση περιπτώσει, αφού αφορούσε όσους έχουν αφήσει σχόλια, εσύ γιατί το έσβησες;»


Μου απάντησε ότι ναι το έσβησε εκείνος και μάλιστα χωρίς να φαινεται ότι υπήρξε ποτέ...

Το blogging, μπορεί να μην εχει κανόνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν.
Το θεωρώ τραγικά υποκριτικό να ...παλεύουμε να αλλάξουμε ....τα κακώς κείμενα με τα πληκτρολόγια μας, όταν αρνούμαστε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας.

Οι κανόνες, γραπτοί και άγραφοι, και η Δημοκρατία δεν είναι για ...τους άλλους, είναι για τον καθέναν μας.
Ή αποδεχόμαστε τον δημόσιο χώρο συζήτησης ή όχι.

Προσωπικά, δεν απαιτώ από κανέναν να σεβαστεί τίποτα. Αλλά δεν επιτρέπω και στον εαυτό μου, να κάνω ...την πάπια.
Η δική μου δημοκρατικότητα δεν είναι a la carte. Αρνουμαι να συμπραξω σε ότι πιστευω, ότι καταστρατηγεί αυτό που διακηρύσσει.

Εχω δεχτεί πολύ σκληρή κριτική, δίκαιη ή άδικη –πάντα κατα την δική μου εκτιμηση- την άντεξα και ΕΛΠΙΖΩ ότι όταν δεν θα μπορώ να την αντέξω θα έχω τα κότσια να πω, αγαπητοί μου, μεχρι εδώ μπορούσα, Χαίρεται, το κλείνω.

GR, ειλικρινά λυπάμαι, είπα και σε mail στον Νικο, ότι πριν και πάνω απο όλους η σταση του, αδικει εσένα που θέλει να τιμήσει.

VAD said...

Ελα,Νικόλα,όταν έχεις χρόνο, ανοιξε το msn

Nikos Lioliopoulos said...

Κατερίνα λυπάμαι πολύ. Στη ζωη μου λαμβάνω υπόψιν μόνο τις γνώμες ανθρώπων που θεωρώ καλόβουλες,ανθρωπων που εχουν καλες προθέσεις. οσο κακές και να ειναι, όσο αρνητικές και να είναι για το πρόσωπό μου. Αρκεί να είναι καλόβουλες. Χαιρέκακοι σχολιαστές που άλλο σκοπό δεν έχουν από το να σε ξεσκίζουν για να επιβεβαιώνουν το αρρωστημένο τους εγώ, λυπάμαι αλλά δεν έχουν καμία θέση σε αυτό το blog.

Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που καταθέτεις σχόλια και απόψεις σε αυτο το blog απο τα οποία εχω αποκομίσει ανεκτίμητα κέρδη.Σεβαστή εκ μέρους μου η απόφαση σου να αποσυρεις τα σχόλια ,απόλυτα σεβαστές οι απόψεις σου για το συγκεκριμένο ζήτημα , αλλά δεν τις συμμερίζομαι.

Sophia Kollia said...

Καλημέρα,
και εγώ παρακολουθώ τον greek rider, και μαθαίνεις πράγματα, και βλέπεις και μια σκέψη, τέλος πάντων. Αποφεύγω να μαθαίνω το τι είναι οι μπλόγκερς, γιατί μετά ντρέπομαι να αφήνω σχόλια όταν θέλω να πω κάτι. Και όπως καταλαβαίνεις, αν δεν πω το δικό μου όταν μούρθει , θα σκασω.
Καλημέρα και πάλι

Anonymous said...

@Νίκο,

Να σου πω ότι γνωρίζω τον σχολιαστή από την εποχή που εσύ ήσουν αγέννητος.

Χαρακτηρισμοί όπως "Χαιρέκακοι σχολιαστές που άλλο σκοπό δεν έχουν από το να σε ξεσκίζουν για να επιβεβαιώνουν το αρρωστημένο τους εγώ," είναι απαράδεκτοι γιά όσους από εμάς είχαμε την ΤΙΜΗ να τον γνωρίσουμε. Και σε καταστάσεις που ούτε μπορείς να διανοηθείς.

Φοβάμαι ότι τα έβαλες με τον λάθος άνθρωπο. Από κάθε άποψη και αν το δεις.

Θεώρησα καθήκον μου να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές. Ελπίζω να μην τος σβύσεις άμεσα.