Sunday, April 20, 2008

82 χρόνια ΠΑΟΚ!


82 χρόνια ιστορίας κλείνει σήμερα ο Πάοκ μας., Συμπίπτει μάλιστα η επέτειος ύδρισής του με την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στο οποίο θα τερματίσει κάτω απο τη μέση της βαθμολογίας.
Η σημερινή επέτειος βρίσκει τη λαοφιλή ομάδα σε μία από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας της. Καταχρεωμένος σαι σε πλήρη αγωνιστική ανυποληψία.
Οι γνωστοί "επαγγελματίες" ΠΣΟΚτσίδες παράγοντες τον έφτασαν σε αυτό το τραγικό σημείο, κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Αλλά ο κόσμος εκεί πιστός στην ομάδα, γεμίζει το γήπεδο και ελπίζει. Ζει για να ελπίζει.
Να ελπίζει ανάσταση , αλλά να μην βλέπει τίποτα στο βάθος, να συνεχίζει να ζει στο παραμύθι του.Ενα παραμύθι που φτιάξαν άλλοι για αυτόν. Οπως οι ξεπεσμένοι αριστοκράτες που ζουν στην φτώχεια και στην ανυποληψία αλλά αρνούνται να παραδεχτούν οτι τα παλιά μεγαλεία τους πέρασαν. Και ακόμη περιμένουν τον πρίγκηπα του παραμυθιού. Και όλοι γύρω να γελάν με τα χάλια τους.
Έτσι και ο κόσμος του ΠΑΟΚ ζει στο παραμύθι του .Ένα παραμύθι καλά στημένο απο τοπικούς παράγοντες,πολιτικούς,εκδότες, παλαίμαχους και επαγγελματίες "οπαδούς" του.
Βεβαια όταν ο κόσμος του ΠΑΟΚ αρχησε να ξυπνάει και να καταλαβαίνει το παραμύθι επινόηαν το μεγάλο κόλπο.:Ο Ζαγοράκης πρόεδρος. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και της εθνικής υποδύθηκε τον πρίγκηπα που θα έσωνε την ξεπεσμένη βασιλοπούλα.
Το σχέδιο πέτυχε. Ο λαός , ξανά στο παραμύθι του, οι πωλήσεις των αθλητικών φιλάδων ξανά-ανέβηκαν, τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης ξεχάστηκαν και ο πρωθυπουργός πέρασε άνετα προεκλογικά από την ΔΕΘ.
Ομως όπως σε όλα τα ΠΑΟΚτσίδικα παραμύθια , το happy end δεν ήρθε. Η ομάδα χειρότερη απο ποτέ με παίκτες "σαρδέλες" όπως τους αποκάλεσε ο ακριβοπληρωμένος προπονητής τους. Παίχτες που η πλειοψηφία τους παραδόξως ήρθε στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι!
Ποιο θα 'ναι το επόμενο κόλπο όμως? Υποψιάζομαι κάποιον υποτιθέμενο μεγάλο-παράγοντα των Αθηνών μεγιστάνα,να καλλιεργήσει τις γνωστές ψευδαισθήσεις στο λαό.
Γνωστό το κόλπο ,έπιασε και αλλού.βλ. Κοντομηνας, Μυτηλιναίος, Μπατατούδης κα .
Και το παραμύθι θα συνεχίζεται...

Διαβάστε εδώ ένα ωραίο αφιέρωμα της ηλεκτρονικής αθλητικής εφημερίδας. www.contra.gr
για τα 82 χρόνια του ΠΑΟΚ.

8 comments:

NOVITO said...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ ΜΕ ΖΑΓΟΡΑΚΗ
ΟΥΤΕ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΖΑΓΟΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Ο ΖΑΓΟΡ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ)
ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.....
ΩΡΑΙΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ....ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΔΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ....ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟΤΕ Ο ΖΑΟΓΑΡΑΚΗΣ....ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ???
ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ............
ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΑΡΑ ΙΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ....ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.....ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΓΑΥΡΟΣ........

ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ
ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙΣ

Nikos Lioliopoulos said...

Ισα ίσα φίλε Νοβίτο ,γκρινιάζω γιατί θέλω τίτλους αν όχι τίτλους τουλάχιστον αξιοπρεπή ομάδα οπως πάντα είχαμε. Αλλά οταν παίζουμε στη Λεβαδειά και το ποσοστό νίκης της Λιβαδειάς στο στοίχημα φτάνει στο 1.25 καταλαβαίνεις οτι όχι μόνο χάλια ομάδα έχουμε αλλά και κάτι παραπάνω...
οσο για το τί προτείνω είναι σαφές να μην περάσει ξανα πρωθυπουργός οποιουδήποτε κόμματος απο τη Θεσ/νίκη, αν δεν ρυθμιστούν ή και χαριστούν τα χρέη του ΠΑΟΚ, όπως έγινε με όλες τις άλλες ομάδες. Δεν με νοιάζει ας βρουν τρόπο. Η θα έχουμε ομάδα ή καλύτερα να διαλυθούμε .Αυτό το χάλι των τελευταίων χρόνων δεν το ανέχομαι με τίποτα.
Δεν ανέχομαι ολα τα παιδιά στο δημοτικό του χωτριού μου ννα γίνονται γαυράκια ή παο εδώ που είμαστε 70% ΠΑΟΚ.
Μεγαλύτερος βιασμός της ιστορίας μας γίνεται...

Homo Sapiens said...

Ειδικά για εμάς τους μπασκετικούς, το φάσμα του υποβαβισμού στην Α2,είναι εφιάλτης...:(

Anonymous said...

Liolio esy ta eleges apo tin arxi afta .tora dikeonese!

tractatus said...

Πωπω! Δεν έχω να πώ τίποτα...:(

Nikos Lioliopoulos said...

Και εμείς που λέμε τι καταλαβαίνουμε Ελένη? Ευτυχώς που δεν βλέπω μπάσκετ Πασχάλη. Τοση πίκρα δεν θα την άντεχα! ΣΦ Μελίκης , ευχαριστώ που το αναγνωρίζεις. Είδες χθές με τη Λάρισα . Οπως τα χωριά που παίζουν στην τοπική κατηγορία . Καταλαβαίνεις τι εννοώ βέβαια!

Meropi said...

Νίκο μου,
πέρασα να σου ευχηθώ και είδα ποδόσφαιρο. Παρολίγο να φύγω χωρίς ευχές γιατί το ποδόσφαιρο το βαριέμαι.....
Λοιπόν ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ να έχεις και να είσαι πάντα καλά

Nikos Lioliopoulos said...

Για να μην επανέλθω με νέο πόστ γράφω εδώ έτσι για την ιστορία, την καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος κατά τη γνώμη μου, όπως κάνω κάθε χρόνο. Και για να το συνδέσουμε με το θέμα μας , φυσικά κανείς δεν αξίζει από τον Παοκ να είναι ούτε στην καλύτερη 100αδα!
1.Νικοπολίδης
2.Ζεβλάκοφ
3.Σπυρόπουλος
4.Ροναλντο γκιάρο
5.Αντζας
6..Καρντοζο
7.Γκαλετι
8.Νατσο Γκαρσία
9.Μπλάνκο
10.Ριβάλντο
11.Ζαιρι